A civilben politológus Böcskei Balázs vezeti a Vasas-Békéscsaba mérkőzést

2014-09-19 15:39
A mindössze 30 éves Böcskei Balázs - a Győr-Moson-Sopron megyei MLSZ küldötte - eddig 1-1 győztes, illetve vesztes meccsen fújta a sípot csapatunknak.

A civilben politológus Böcskei Balázs vezeti a 2014. szeptember 20-án, szombaton 19 órakor az Illovszky stadionban kezdődő Vasas-Békéscsaba mérkőzést, a Merkantil Bank Liga NB II-es bajnokság 6. fordulójában. Eddig 1-1 győztes, illetve vesztes meccsen fújta a sípot csapatunknak.

Asszisztensei, Kis Zoltán és Kiss Balázs lesznek, míg a tartalék játékvezetői teendőket e mérkőzésen Barna Gábor látja el.

A mindössze 30 éves Böcskei Balázs a Győr-Moson-Sopron megyei MLSZ küldötte. Korábban futballozott, de a tanulás mellett döntött, így abbahagyta a játékot. Ám nem akart teljesen elszakadni a labdarúgástól, ezért bíráskodni kezdett.

Polgári foglalkozása, tudományos politikai kutató. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Politikatudományi Intézetében végzett. Tudományos fokozat megszerzéséért PhD-hallgató. 2004-2008 között a Társadalomelméleti Kollégium tagja. 2007-től Fordulat című társadalomelméleti periodika főszerkesztője. Korábban politikai és kommunikációs tanácsadóként tevékenykedett, továbbá egy vezető hazai agytröszt kutatója volt.

Játékvezetői jellemzéséből kiderül, hogy alkalmazott taktikája biztosítja azt a hozzáállást, hogy a játékszabályok és azok szelleméből eredő döntések biztosítsák a játék szolgálatát. Szabályalkalmazása határozott, ítélkezése következetes, játékos párti sportember.

Kifogástalan fizikai- és szellemi állapota biztosíték arra, hogy a valósághoz viszonyított taktikája eredményes legyen. Fellépése erélyes, de nem erőszakos, szolgálata nem részrehajló.

Szabályszerűen bünteti a durvaságot, az alattomos játékos, a túlzott erő alkalmazását illetve a súlyosan sportszerűtlen magatartást.

A játékvezetői vizsgát 2000-ben tette le Győrben. Ezt követően a megyében, mint gyakorló játékvezető, különböző labdarúgó bajnokságokban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. 2008-ban lett országos játékvezető, az NB II-es játékvezetői keret tagja. 2011 nyarán került fel az NB. I-be, míg 2012 telén kikerült onnan.

Eddig két mérkőzést dirigált csapatunknak. A Vasas-Orosháza 6-3-ra végződött mérkőzésen 2012. november 4-én az NB II Keleti csoportjának mérkőzését, melyen 6 sárga lapot osztott ki. Csapatunkból Görgényi (12.), Szatmári (32.) és Reidan (91.) kapott figyelmeztetést.

Csapatunk így állt fel: Szatmári Z. – Romeu (Reidan, 54.), Nikolov, Görgényi, Katona – Thiago, Ferkó Á. – Simek (André Luís, 65.), Szilágyi, Deyvison (Mundi, 73.) – Bobô. Vezetőedző: Szapor Gábor. Mint látható, a 14 pályára lépő játékos közül mindössze Görgényi maradt a mostani keretben.

Gólszerzőink: Szilágyi (46., 56., 64.), Nikolov (15., 37. mindkettőt 11-esből) és Mundi (87.).

A másik találkozó 2012. május 11-én az OTP Bank Liga NB I-es bajnokságában, a Paks-Vasas 2-1-es mérkőzés volt, amelyen 4 sárga lappal büntette a játékosokat. Csapatunkból Görgényi kapott sárgalapos figyelmeztetést.Csapatunk így állt fel akkor: Ilizi – Görgényi, Kovács G., Gyepes, Takács Z. – Mehmedagic (Katona, 66.), Farkas B. – Bradley (Simek, 78.), Bárányos, Dajic – Casal (Szabó B., 58.).Vezetőedző: Marijan Vlak. Mint látható a két évvel ezelőtt lejátszott mérkőzésen is mindössze Görgényi Dávid lépett pályára a mostani keretünkből.

Bárányos (26. percben) révén még mi szereztünk vezetést, ám Böde (28.’) és Bartha (30.’) góljaival ellenfelünk két perc alatt megfordította az állást, ami egyúttal a végeredményt is jelentette.