2004-es játékos is pályára lépett a Vasas felnőttcsapatában

2019-07-22 17:40
A Kisvárda elleni első felkészülési találkozón újabb négy akadémistánk mutatkozott be Szanyó Károly együttesében.

Klubunk már az előző NB II-es idényben is óriási hangsúlyt fektetett a fiatal játékosok szerepeltetésére, ezt a koncepciót pedig a nyári felkészülés és átigazolási időszak alkalmával is előtérbe helyeztük.

Stratégiánk legfontosabb részét képezi, hogy a Kubala Akadémia tehetségeinek egyre több lehetőséget adjunk, így már korábban is láthatták szurkolóink a felkészülési mérkőzéseken Tóth Dárius (19), Medgyesi Márk (18), Bánfalvi Dániel (18) és Kapornai Ákos Bertalan (16) rendszeres pályára lépését.

Az előző hétvégén, az NB I-es Kisvárda elleni első edzőmérkőzésen újabb négy fiatal labdarúgónak szavazott bizalmat Szanyó Károly vezetőedző, tehetségeink pedig nem okoztak csalódást. Szombaton bemutatkozott a felnőttek között a balhátvéd, Kiss-Szemán Péter (2002), a csatárként bevethető Józsa Marcell (2002), a középpályán szereplő Farkas Botond (2003) - Botond az MTK Budapesttől érkezett a Kubala Akadémiára a nyár folyamán -, és a szintén a középpályán hadra fogható Nagy-Kolozsvári Dániel (2004).

Nagy-Kolozsvári esetében érdemes kiemelni, hogy Magyarországon még nem játszott 2004-es születésű labdarúgó egyetlen NB I-es és NB II-es felnőttcsapatban sem.

Honlapunk kérésére Szanyó Károly vezetőedző külön-külön értékelte a bemutatkozó játékosok hétvégi teljesítményét.

Kiss-Szemán:"Tetszett nagyon az agresszivitása, az agilitása, de ezt összességében mind a négy játékosról el tudom mondani. Péteren abszolút nem látszódott a megilletődöttség, bátran lépett be a játékba, a védekezésben pedig azt a határozottságot és keménységet hozta, amit mérkőzés előtt megbeszéltünk."

Józsa:"Amit már sokszor láttam tőle az U19-ben, azt most negyvenöt perc alatt sikerült megmutatnia a felnőttek között is. Rendkívül veszélyes volt, az egy az egy elleni játéka nagyon jól működött, egy kis szerencsével pedig akár gólt is lőhetett volna."

Farkas:"Róla már nagyon sok jót hallottam, és igazolta is a tehetségét a Kisvárda ellen. A labdaérintései és a labdaátvételei alapján ízig-vérig irányító játékosról beszélünk."

Nagy-Kolozsvári:"A legfiatalabb játékosként egyáltalán nem látszott rajta, hogy megilletődött lenne, tette a dolgát, határozott volt. Pontos passzokkal vétette észre magát."

Szanyó Károly összességében a négy fiatallal kapcsolatban elmondta, kell még, hogy szokják a felnőtt légkört, de abszolút nyitva van előttük az ajtó, és mindig az ő teljesítményükön fog múlni, hogy mikor kerülhetnek újra az első csapat közelébe.

Gratulálunk a tehetséges játékosok bemutatkozásához és további sok sikert kívánunk nekik a Vasasban!