Vereség a Paks ellen

2017-12-02 17:25
Az OTP Bank Liga 18. fordulójában 3-1-es vereséget szenvedett csapatunk a Paks vendégeként.

Nem hozott eseményekben gazdag első félidőt a Paks elleni vendégjátékunk. A kapuk alig forogtak veszélyben, a csapatok kevés lehetőséget dolgoztak ki. A mérkőzés elején Remili próbálkozását fogta Verpecz, majd sokáig nem voltak kaput eltaláló lövések. A félidő utolsó perceiben akadtak helyzetek, előbb Vergos távoli bombáját fogta a paksi hálóőr, majd Kamenárnak is volt védeni valója. Az első játékrész gólnélküli döntetlennel zárult.

A második félidő már sokkal több eseményt hozott, és bár több gól született, sajnos a végén nem nekünk kedvezett az állás. Tíz percet kellett várni az első találatra, az 56. percben megszerezte a vezetést a Paks, Szabó egy szögletet követően fejjel vette be a kapunkat (1-0). A Paks percei voltak ezek, ugyanis egy percre rá fontos szituációban blokkoltak védőink, de öt perccel később már nem tudtunk menteni: Szabó került helyzetbe a 16-oson belül, aki végül nem hibázott, kettőre növelte a hazaiak előnyét (2-0).

A 72. percben a csereként beállt Pavlov szépíteni tudott, Szivacski beadását követően kapásból lőtt egy szépségdíjas gólt 13 méterről (2-1). Ám sajnos nem sokáig zárkóztunk fel, egy perccel később ismét két gólra nőtt a különbség: egy újabb baloldali szögletszituáció után kaptunk fejesgólt, Lenzsér talált a kapunkba (3-1).

A mérkőzés utolsó szakaszában a Paks játszott veszélyesebben, Kamenár nagyokat védett, a védelem is többször blokkolt fontos szituációkban, nem egyszer a gólvonalról. A hosszabbítás perceiben a két sárga lapot begyűjtő James idő előtt elhagyta a pályát, de az eredmény már nem változott, 3-1 arányban alul maradtunk a Paks ellen.