Vasas FC II.: Vasárnap a Szolnok vendégei leszünk

2023-08-11 10:00
Második csapatunk az NB III. Dél-Keleti csoportjának 3. fordulójában a tabella 12. helyezett együttesének otthonában lép pályára.

A szolnoki együttes - 1910 óta íródó történelme során - az 1938/39-es szezonban szerepelt először az élvonalban, az azóta eltelt időszakban 1941/42-ben bajnoki bronzérmet, 1941-ben pedig Magyar Kupa-győzelmet ünnepelt. A második világháború megtörte a szolnoki futball fejlődését, mivel a bombázások miatt a MÁV sportpályája is használhatatlanná vált, így elkezdődött a labdarúgó szakosztály szétesése. Bár a háborút követően még két idényt az első osztályban töltöttek, az 1947/48-as kiírásban azonban búcsúzni kényszerültek. A stabil másodosztályú évek után - 1973/74-től 1978-ig - a harmadik vonalban szerepeltek, a feljutást követően pedig a csapat a helyi rivális Szolnoki MTE-vel egyesült.

Az 1991/92-es idényben ismét mélypontra kerültek a szolnokiak: az együttes kiesett a másodosztályból, majd négy szezont töltöttek az NB III-ban. 2010-ben - 62 év után - a Szolnoki MÁV ugyan visszajutott az élvonalba, de azonnal búcsúzott is az élvonal küzdelmeitől. Az elkövetkező esztendők során az NB III és az NB II között ingáztak, a 2022/23-as szezonban már az NB III. Közép csoportjában kezdték meg a bajnoki küzdelmeket. A két csapat a mögöttünk hagyott idényben találkozott egymással: a Fáy utcai Sportcentrumban lejátszott felkészülési mérkőzésen Vernes Richárd, Riesz Péter és Birtalan Botond góljaival 3-1-re nyertünk.

Hétvégi ellenfelünk az idei bajnoki kiírásban még nyeretlen, hiszen az 1. fordulóban idegenben szenvedett 3-1-es vereséget a Körösladányi MSK-tól, majd hazai pályán 1-1-re végzett a Martfűi LSE ellen. A szolnokiak az elmúlt hétvégén a MOL Magyar Kupa 1. fordulójában a Szegedi VSE vendégeként Busai Bence Zoltán, Iván Milán, Pelles Patrik András és Dósa Zsombor Mihály góljaival 4-0-ra nyertek.

A Szolnoki MÁV FC játékoskerete jelentősen átalakult a nyári átigazolási időszakban: Antal Gábor, Gohér Gergő, Kálmán Levente, Kalmár Ferenc, Kanálos Péter, Kis Balázs, Lakatos István, Prága József, Tömösvári Bálint távozott a klubtól, míg korábban az NB II-es csapatunkban megforduló Rokszin Ádám befejezte pályafutását, Bakti Bálint, Busa Bence Zoltán, Demeter Viktor és Dobler Szabolcs voltak az érkezők között, míg nyártól Horváth Krisztián, Kató Tamás, Lengyel Gábor Máté Márk és Szabó Zsombor is a Szolnoki MÁV FC első csapatával készül.

- MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

Szolnoki Tiszaligeti Stadion: 5000 Szolnok, Tiszaligeti Stadion 9735 Hrsz.

A Szolnoki Tiszaligeti Stadion az Illovszky-stadiontól - az M4-es autópályán át - közel másfél órányi autóútra helyezkedik el, tömegközlekedéssel egy órával hosszabb menetidőre kell számítani. Gépkocsival érkező drukkereink számára a Tiszaligeti sétányt ajánljuk parkolásra.

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy mérkőzéssel kapcsolatos útlezárásokra és korlátozásokra nem kell számítani. Kérjük a drukkereket, hogy időben érkezzenek a stadionhoz, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait, tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a rendőrség és a rendezők körültekintően fognak eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

- PÉNZTÁR- ÉS KAPUNYITÁS

A Szolnoki MÁV FC elleni bajnoki mérkőzésre online elővásárlási lehetőség nincs. A mérkőzés napján - 2023. augusztus 13-án, vasárnap, Szolnokon - 16:30-kor nyitnak a jegypénztárak, szurkolóink a Tiszaligeti sétánynál található kapunál tudnak belépőt vásárolni és a stadionba belépni.

A felnőtt jegyek 1300, a nyugdíjas és diák belépők 700 forintba kerülnek, míg 10 év alatti gyermekek számára a mérkőzés megtekintése ingyenes. A pénztárakban kizárólag készpénzzel lehet fizetni, bankkártyás lehetőségre nincs mód!

Megkérjük szurkolóinkat, hogy kedvezményes jegy vásárlása esetén az arra jogosító okmányokat tartsák maguknál, beléptetésnél a biztonsági szolgálat munkatársai ellenőrizhetik azokat!

- BÜFÉ

A Szolnoki MÁV FC elleni bajnoki mérkőzésen stadionbüfé üzemel, ahol készpénzes és bankkártyás fizetés egyaránt lehetséges.

- KÖZVETÍTÉS

A vasárnap 17:30-kor kezdődő Szolnoki MÁV FC elleni bajnoki mérkőzésről a 24liveblog.com felületén online szöveges közvetítéssel jelentkezünk. A tudósítás ide kattintva érhető el: SZOLNOKI MÁV FC - VASAS FC II.