Vasas FC II.: Vasárnap a Pénzügyőr lesz az ellenfelünk

2023-09-01 14:30
Második csapatunk a Pasaréti úton lép pályára az NB III. Dél-Keleti csoportjának 6. fordulójában.

A Pénzügyőr SE labdarúgó szakosztályát 1950-ben alapították, az együttes sosem szerepelt a legmagasabb osztályban, az NB II-ben utoljára a 2004/05-ös szezonban lépett pályára. Azóta a harmadik és negyedik vonal között ingázik a csapat. A harmadosztályba legutóbb a 2021/22-es szezonban jutottak fel, az előző idényben újoncként a 10. helyen végeztek 50 ponttal, 14 győzelemmel, 8 döntetlennel, 16 vereséggel, 57-50-es gólkülönbséggel. Az előző kiírásban egy csoportban szerepeltünk ellenfelünkkel: ősszel hazai pályán 3-0-ra nyertünk, míg tavasszal idegenben gólnélküli döntetlen lett az eredmény.

A Pénzügyőr SE nyáron hat játékost szerződtetett, heten távoztak a klubtól. Érkezett Farkas Balázs, Gajda Márkó Gábor, Molnár Milán, Nagy Barnabás, Simon Krisztián és Zöld Bálint. Távozott a klubtól Bartos Julián, Bogdán Rajmond, Kasza Balázs, Popovics Bertold, Pusztai Dániel, Tóth Dominik, Zsinka Zsolt.

A most futó szezonban a Pénzügyőr SE 2 győzelemmel és 3 vereséggel, 7-6-os gólkülönbséggel, 6 ponttal eggyel mögöttünk, a 9. helyen áll a tabellán. A hétközi fordulóban, szerdán feszült mérkőzésen a Puskás - Tóth D., Balázs, Stoiacovici, Labát - Kiss D., Megyeri - Tóth K., Simon, Gajda - Farkas B. összeállítású együttes 1-0-ra kikapott a Körösladányi MSK otthonában.

Ellenfelünk keretéből Stoiacovici Dávid Tibor egy NB I-es mérkőzésen lépett pályára csereként, Simon Krisztián Zoltán 2010-14 között volt Akadémiánk játékosa, ahogy Bartos Norbert, Nagy Barnabás és Steer Bence is szerepelt utánpótlás együtteseinkben. Szakmai stábunkból is van érintett Lippai József személyében, aki korábban kapusedző volt a Pénzügyőr SE-nél.

- MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

NAV Pasaréti úti Sporttelep: 1025 Budapest, Pasaréti út 124-126.

A NAV Pasaréti úti Sporttelep az Illovszky-stadiontól félórányi autóútra helyezkedik el, tömegközlekedéssel dupla menetidőre kell számítani.

Mérkőzéssel kapcsolatos útlezárások vagy korlátozások nem lesznek, de kérjük a szurkolókat, hogy időben érkezzenek a stadionhoz, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait, tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a rendőrség és a rendezők körültekintően fognak eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

Gépkocsival érkezők számára a környező utcákat ajánljuk parkolásra.

- PÉNZTÁR- ÉS KAPUNYITÁS

A NAV Pasaréti úti Sporttelep jegypénztárai és a vendégszektor kapui egyaránt két órával a találkozó előtt nyitnak. A pénztárakban készpénzes és bankkártyás fizetés egyaránt lehetséges.

 A vendégszurkolók számára külön szektor van kijelölve a létesítményben, amely a főbejáraton keresztül közelíthető meg. A Pénzügyőr SE vendégszektora 100 fő befogadására alkalmas.

- JEGYÉRTÉKESÍTÉS

A Pénzügyőr SE elleni bajnoki mérkőzésre a jegyvásárlás a találkozó napján - 2023. szeptember 3-án, vasárnap - személyesen lehetséges a létesítmény jegypénztárában. A felnőtt jegyek 1000, míg a nyugdíjas belépők 600 forintos áron kaphatók.

- BÜFÉ

A helyszínen büfé üzemel, ahol kizárólag készpénzes és bankkártyás fizetés egyaránt lehetséges.

- KÖZVETÍTÉS

A vasárnap 16 órakor kezdődő Pénzügyőr SE elleni bajnoki mérkőzésről a 24liveblog.com felületén online szöveges közvetítéssel jelentkezünk. A tudósítás ide kattintva érhető el: PÉNZÜGYŐR SE - VASAS FC II.