Vasas FC II.: Közelebb álltunk a győzelemhez Kecskeméten

2023-09-25 16:00
Második csapatunk a Kecskemét II. otthonában vendégszerepelt és bár közelebb állt a győzelemhez, végül gólnélküli döntetlennel zárult az összecsapás az NB III. Dél-Keleti csoportjának 8. fordulójában.

Kecskeméti TE 1911 II. - Vasas FC II. 0-0 (0-0)
NB III. Dél-Keleti csoport, 8. forduló
2023. szeptember 24. vasárnap 11:00
Kecskeméti Műkertvárosi Sportcentrum
50 néző

játékvezető: Bálint Dániel (asszisztensek: Aczél Tibor és Szabó Richárd)

Kecskeméti TE 1911 II.: Cseh - Czenky, Hatvani, Majoros (Kárpáti, 94.), Molnár M. - Goretich (Ruzsa, 70), Györgye - Szalai, Artner (Horváth, 70.), Gondi (Tóth L., 94.) - Kovács K. (Marsa, 94.)
vezetőedző: Virágh Ferenc

Vasas FC II.: Bánfalvi - Szabó B., Puskás, Feledy, Huszár - Forgó, Hosszú (Kalmár, 71.) - Farkas (Barkóczi, 83.), Varga, Molnár Cs. (Pócs, 65.)  Rideg (Kovács P., 46.)
vezetőedző: Schindler Szabolcs

sárga lap: Györgye (49), Szalai (88.), illetve Feledy (63.), Varga (86.)

Kezdő tizenegyünk a Bánfalvi - Szabó B., Puskás, Feledy, Huszár - Forgó, Hosszú - Farkas, Varga, Molnár Cs. - Rideg összeállításban futott ki a pályára, kispadunkon Kiszely, Ivanics, Szunyog, Szabó L., Lukács, Pócs, Mamusits, Kovács P., Barkóczi, Kalmár, Urbantsok és Márta ültek. A Kecskeméti TE 1911 II. a Cseh - Czenky, Hatvani, Majoros, Molnár M. - Goretich, Györgye, Szalai, Artner, Gondi - Kovács K. csapattal állt fel, míg csereként Ásós, Tóth, Fődi, Horváth, Ladányi, Marsa, Rúzsa és Kárpáti állt Virágh Ferenc vezetőedző rendelkezésére.

Az első tíz perc mezőnyjátékkal telt el, majd egy hazai bal oldali szöglet után Kovács K. lőtt 17 méterről a kapu fölé. A kecskeméti helyzetre két perc múlva válaszoltunk: Molnár Cs. 17 méterről, középről megcélozta a jobb alsó sarkot, ám a hazaiak kapusa bravúrral védett. A baloldali szögletünk után Puskás fejelte a labdát 8 méterről kevéssel a felső léc fölé. A 18. percben Farkas teremtett lövőhelyzetet magának, majd 16 méterről középről lőtt, de Cseh kapus kiütötte a labdát a mezőnybe. Nem sokkal később Farkas robogott el a jobb szélen, beadását követően Varga 7 méterről a jobb kapufa mellé fejelte a labdát,  a 32. minutumban pedig Varga jobboldali centerezéséről centikkel maradt le a középen bevetődő Molnár Cs. Öt perc múlva ismét irányítónké volt a főszerep: Varga 27 méteres lövése kipattant a kapusról, de másodjára sikerült Csehnek megkaparintania a labdát. A félidő előtt Varga kerülte meg védőjét, majd hátulról buktatták a 16-oson belül, ám elmaradt a büntető. Az első játékrészben kiegyenlített erők küzdelme folyt a pályán, egy kis szerencsével megszerezhettük volna a vezetést. 

Szünetben Rideg helyére Kovács P. érkezett. A 47. percben Feledy bal oldali beívelése után Puskás fejelt 8 méterről a kapu fölé. A  játékrész első 10 perce inkább a hazaiaké volt, sorra rúgták a szögleteket és beszorítottak minket a 16-oson belülre. A 66. minutumban Varga húzott el a jobb szélen, 9 méterről középre passzolt, ám játékosaink lemaradtak a labdáról. A 78. percben Varga jobboldali beívelését követően a hosszú oldalon Pócs kapásból, ballal, 15 méterről a kapu főlé bombázott. A 91. percben Pócs a kaputól 4 méterre hosszan vette át a labdát, így a védők elrúgták előle. Egyenlő erők küzdelmében közelebb álltunk a győzelemhez.

Schindler Szabolcs vezetőedző értékelés a lefújást követően:

- Az első félidőben nem játszottunk jól, igaz ehhez hozzájárult a borzasztóan rossz minőségű, egyenetlen, mély, sáros talaj is. A hazaik jobban alkalmazkodtak a körülményekhez, akik jobbára a rombolásra koncentráltak. A második játékrészben megnyerhettük volna a mérkőzést, legalább öt gólhelyzetünk volt, de sajnos a végjátékban rossz döntéseket hoztunk, így nem sikerült a kapuba találni. Minden játékosomnak meg kell értenie, hogy ebben az osztályban, egy ilyen fiatal csapattal csak akkor van esélyünk a sikerre, ha minden játékosunk 120 százalékot beletesz a játékba. Ha ennél egy kicsivel kevesebbet, akkor nem tud nyerni a csapat. Sajnos ma voltak gyengébb egyéni teljesítmények, de nem csüggedünk megyünk tovább, és mostantól már készülünk a jövő vasárnapi hazai mérkőzésre, a Füzesgyarmat ellen. És ismét köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttek szurkolóink és bíztatták a csapatot.

Húszesztendős belső védőnk, Feledy Balázs, Puskás Zsomborral együtt biztosan és határozottan hatástalanította a kecskemétiek próbálkozásait.

- Az első félidőben akadozott néhány dolog a játékunk szerkezetében. A védekezésünk rendben volt, hiszen sikerült kapott gól nélkül lehoznunk a mérkőzést. Támadásban viszont hiányoztak a precíz, pontos technikai kivitelezések. Nehéz körülmények között, játékra szinte alkalmatlan pályán kellett helytállnunk, de ehhez kellett alkalmazkodnunk, így a gólképtelenségünkre ez nem mentség. A második játékrész már jobban nézett ki a mi szempontunkból, és ha a négy-öt gólhelyzetünkből egyet kihasználunk, meglehetett volna ez a mérkőzés. Volt három tizenegyes gyanús eset is, két kezezés, és egy tiszta buktatás, de sajnos ilyen játék a labdarúgás, nem ítéltek nekünk büntetőt. Menni kell tovább, és hinni abban, hogy legközelebb eredményesek leszünk.

Második csapatunk legközelebb október 1-jén, vasárnap 11 órakor az NB III. Dél-Keleti csoportjának 9. fordulójában, a Füzesgyarmat együttesét fogadja a Fáy utcai Sportcentrumban. Köszönjük, hogy szurkolóink ezúttal is a helyszínről buzdították csapatunkat! Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!