Vasas FC II.: Holnap a Dorog vendégei leszünk

2023-07-18 14:55
Második csapatunk következő felkészülési mérkőzése - szerda délelőtt 11 órakor - a Buzánszky Labdarúgó Stadionban, nézők előtt kerül megrendezésre.

Az idén 109 éves Dorogi FC a második világháborút követő időszakban élte aranykorát, akkor a klub két évtizeden keresztül az NB I stabil tagja volt, de 1973/74-ben és 1976/77-ben is az élvonalban szerepeltek, így összesen 24 első osztályú idényt éltek meg. Az Aranycsapat két tagja - Buzánszky Jenő és Grosics Gyula - is Dorogon kezdte pályafutását, de rajtuk kívül olyan labdarúgók, mint Ilku István, Karába János, Szuromi Antal, Szűcs Lajos, Mucha József, Andrusch József vagy éppen Orosz Ferenc is öregbítették a klub hírnevét.

Szerdai ellenfelünk a legutóbbi, 2022/23-as bajnoki kiírásban 31 megszerzett ponttal az utolsó helyen végzett az NB II-ben, így búcsúzni kényszerültek. Július elején fontos személyi változás történt a Dorogi FC életében: Marian Sluka vezetőedző távozott a csapat éléről, helyét Bekő Balázs vette át, aki a Gera Zoltán szövetségi edző vezette U21-es magyar válogatott szakmai stábjának is tagja.

A Dorogi FC a 2023-24-es nyári felkészülés során eddig két edzőmérkőzésen lépett pályára: az Újpest FC II. ellen 2-2-es döntetlent játszottak hazai pályán, míg múlt szombaton a Tulipán - Barna, Forgó G., Harmat, Hoszpodár, Lénárth, Molnár, Nagyházi, Papp, Szerencsi, Vígh összeállítású együttes 3-1 arányban alulmaradt a szlovák másodosztályban szereplő FC STK 1914 Somorja otthonában.

- MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion: 2510 Dorog, Köztársaság út 3.

Dorog az Illovszky-stadiontól - a 10-es úton át - egy órányi autóútra helyezkedik el, tömegközlekedéssel másfél órás menetidőre kell számítani.

Szurkolóink a Köztársaság úti főbejárat felől tudnak belépni a létesítménybe. Gépkocsival érkező drukkereink számára a Munkás utcát és az Iskola utcát, valamint a környező utcákat ajánljuk parkolásra.

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy mérkőzéssel kapcsolatos útlezárásokra és korlátozásokra nem kell számítani. Kérjük a drukkereket, hogy időben érkezzenek a stadionhoz, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait, tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a rendőrség és a rendezők körültekintően fognak eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

- JEGYINFORMÁCIÓ ÉS KAPUNYITÁS

A Dorogi FC elleni felkészülési mérkőzés megtekintése ingyenes. A találkozó napján - 2023. július 19-én, szerdán - a kapuk egy órával a meccs előtt nyitnak.

- BÜFÉ

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a mérkőzés ideje alatt a főbejáratnál büfé fog üzemelni, ahol készpénzes és bankkártyás fizetés egyaránt lehetséges!

- KÖZVETÍTÉS

A Dorogi FC elleni felkészülési mérkőzésről a 24liveblog.com felületén online, részletes szöveges közvetítéssel jelentkezünk. A tudósítás ide kattintva érhető el: DOROGI FC - VASAS FC II.

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!