Vasas FC II.: Gólzáporos győzelem a Gödöllő ellen

2024-02-07 21:46
Második csapatunk szerdán este lejátszotta harmadik téli felkészülési mérkőzését is, ezúttal a megyei elsőosztályú Gödöllői SK látogatott a Fáy utcai Sportcentrumba. Együttesünk szép gólokat szerezve, Szilvási duplájának, valamint Rab, Feledy és Pócs góljának köszönhetően magabiztosan, 5–2-re nyert.

Vasas FC II. – Gödöllői SK 5-2 (4-1)
Felkészülési mérkőzés
2024. február 07., szerda 19:00
Fáy utcai Sportcentrum

Vasas FC II.: Horváth (Bánfalvi, a szünetben) – Szabó B (Szabó L., 61.)., Puskás (Almeida, 61.), Feledy, Papp (Mikolay, 61.) – Sztojka (Kalmár, 61.), Farkas B. – Varga, Rab (Hős, a szünetben), Molnár (Pócs, 61.) – Szilvási (Rideg, 61.)
vezetőedző: László András

gólszerzők: Rab (5.), Feledy (24.), Szilvási (36., 38.), Pócs (70.) ill. Koziorowski (16.), Reznek (63., 11-esből)

Az ellenfél ősszel remekül szerepelt a Pest vármegyei I. osztály küzdelmeiben, 15 meccsen 10 győzelem, 4 döntetlen és 1 vereség volt a mérlege, amellyel NB II-es csapatunk korábbi kupaellenfele, az éllovas Dunaharaszti mögött a második helyről várhatja a tavaszi folytatást.

Magas letámadással kezdtük a mérkőzést, már a saját térfelén próbáltuk megzavarni a gödöllői labdakihozatalt, amely érezhetően nem ízlett a vendégeknek. A 3. percben Sztojka labdaszerzését, majd átadását követően Szilvási lövését védte bravúrral a GSK kapusa, majd Varga Donát 17 méteres próbálkozása ment el nem sokkal a bal oldali kapufa mellett. Az 5. minutumban viszont megszereztük a vezetést: Rab Boldizsárnál maradt ott a labda a 16-oson belül, aki eltolta a kifutó kapus mellett a játékszert, majd 8 méterről a kapuba bombázott, 1–0!

Az előny birtokában még magabiztosabban járattuk a labdát, ennek ellenére az első negyedóra végén a semmiből egyenlített a Gödöllő: egy jobb oldali kontra végén Barabás centerezését a hosszún érkező Koziorowski Richárd lőtte közelről a hálónkba, 1–1. A középkezdést követően egyből helyzetbe kerültünk, Papp ívelt középre a bal szélről, Szilvási azonban 7 méterről mellé bólintott.

A 24. percben megszületett az újabb Vasas-gól: egy jobbról érkező szögletet követően röviden tisztáztak a vendégek, a labda az ötösnél helyezkedő Feledy Balázshoz került, hátvédünk pedig 4 méterről lőtt a kapuba, 2–1!

Nem sokkal később Szabó tartott bent harciasan egy hosszúnak tűnő indítást az alapvonal előtt és kanalazta a labdát a második hullámban érkező Varga elé, aki azonban kapásból, centikkel a jobb alsó sarok mellé helyezett. A 36. percben megdupláztuk az előnyünket: egy szemre is tetszetős labdajáratás és akció végén Papp passzolt az érkező Szilvási Zsolthoz, aki egy remekül helyezett lövéssel, a jobb oldali kapufa segítségével szerezte meg csapatunk harmadik találatát, 3–1.

A szünet előtt pedig ott volt a negyedik is: szinte egy az egyben lemásoltuk az előző támadást, Papp bal oldali beadására Szilvási érkezett menetrendszerűen, 4–1-re módosítva az eredményt.

Fordulást követően Sztojka Dominik 17 méteres szabadrúgása suhant el nem sokkal a bal alsó sarok mellett, majd Varga közeli próbálkozását fogta a gödöllőiek kapusa. A 63. percben büntetőhöz jutott a Gödöllő, Feledy szabálytalankodott a 16-oson belül Dolhaival, a megítélt 11-est pedig Reznek bombázta védhetetlenül a bal felső sarokba, 4–2

A 70. minutumban visszaállítottuk a háromgólos különbséget: Varga Donát mesteri labdát tálalt a védők mögé beinduló Pócs Balázs elé, aki 10 méterről értékesítette a ziccert, 5–2. Bár a hajrában voltak még kisebb-nagyobb helyzeteink, több gól nem esett, így magabiztos, megérdemelt győzelemmel folytattuk a felkészülést.

Csapatunk vezetőedzője, László András így értékelt a lefújást követően:

– Egy nagyon szimpatikus és kulturáltan futballozó Gödöllővel találkoztunk. Jó iramú mérkőzés volt, szép gólokat szereztünk, örülök a pályán látottaknak.

Köszönjük a mérkőzésre kilátogató szurkolóink buzdítását, NB III-as együttesünk legközelebb február 17-én, szombaton 11 órakor lép pályára, akkor a szintén harmadosztályú Eger SE otthonába látogatunk.