Vasas FC II.: Az ESMTK a következő ellenfél

2023-11-03 15:42
Második csapatunk vasárnap 13 órakor lép pályára az erzsébetiek vendégeként, a találkozóról élő szöveges közvetítésben számolunk be.

Az Erzsébeti Spartacus Munkás Testedző Kör Labdarúgó Egyesületet (ESMTK) 1909. augusztus 17-én alapították. A csapat a harmadosztályban kezdte el szereplését, ahonnan első alkalommal 1932-ben sikerült feljebb lépnie. Az 1945-49 közötti időszak volt a legsikeresebb a klub eddigi történetében, az erzsébetiek három idényt is az élvonalban töltöttek, legjobb eredményük az 1945-ben elért hetedik hely volt.

Az ESMTK leghíresebb játékosa Ebedli Zoltán volt. A Ferencvárossal két-két bajnoki címet és Magyar Kupát nyert, KEK-döntős 12-szeres válogatott labdarúgó 33 éves korában szerződött az erzsébetiekhez és négy esztendőn keresztül szerepelt az együttesben. 

Az előző bajnokságban az NB III. Közép-csoportjában bronzérmet nyertek az erzsébetiek, akik jelenleg 32 ponttal a második helyen állnak, négy egységgel a istavezető Békéscsaba 1912 Előre mögött. A mostani pontvadászatban az ESMTK – a Békéscsabával együtt - szerezte eddig a legtöbb gólt, 39-et. A góllövőlistát az erzsébetiek játékosa, Molnár János vezeti 13 találattal.

Az ESMTK keretéből Jeszenszky Ádám, Lucz Viktor és Túri Dániel szerepelt korábban akadémiánk korosztályos együtteseiben.

- MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

ESMTK Labdarúgó Stadion: 1204 Budapest, Ady Endre utca 150.

Az ESMTK Labdarúgó Stadion Budapesten, a XX. kerületben található, az utazási idő az Illovszky Rudolf Stadiontól gépkocsival 35-40 perc. Vendéglátóink tájékoztatása szerint szurkolóink a sporttelep mellett található utcákban parkolhatnak.

Mérkőzéssel kapcsolatos útlezárásokra, korlátozásokra nem kell számítani, de kérjük szurkolóinkat, hogy időben érkezzenek a stadionhoz, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait, tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat- és a csomagátvizsgálás során a rendőrség és a rendezők körültekintően fognak eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

- BELÉPÉS ÉS KAPUNYITÁS

Az ESMTK elleni mérkőzésre a jegyek 1500 forintba kerülnek, míg a nyugdíjasok és diákok 700 forintért válthatnak belépőt, csak készpénzes fizetésre van lehetőség. A pénztárak egy órával a találkozó kezdete előtt, 12 órakor nyitnak. A vendégszurkolók kizárólag az Ady Endre utcai bejáraton tudnak belépni a stadionba.

- BÜFÉ

A helyszínen büfé üzemel, ahol kizárólag készpénzes fizetésre van lehetőség.

- KÖZVETÍTÉS

A vasárnap 13 órakor kezdődő ESMTK elleni bajnoki mérkőzésről a 24liveblog.com felületén online szöveges közvetítéssel jelentkezünk. A tudósítás ide kattintva érhető el: ESMTK - VASAS FC II.