Vasas FC-Zalaegerszeg 2-0 (1-0)

2013-09-14 00:00
Gál Mátyás és Horváth levente góljával megérdemelten nyertünk

A másodosztályú labdarúgó bajnokság ötödik fordulójában hazai környezetben lép pályára csapatunk.

A szokásoknak megfelelően a két edző egy órával a kezdés előtt kihirdette kezdőcsapatát. Ezek szerint Dirk Berger tartotta magát a 'győztes csapaton ne változtass' elvhez, csupán a sérült Engel Alex helyére lépő Horváth Levente nem volt ott a Kisvárda ellen szerdán nyerő együttesben.

A másik oldalon a legutóbb megsérült Hajdút Szegleti próbálja meg pótolni, míg a kiállított Bogunovics posztjára a nyáron szerződtetett Buzás került a csapatba.

Vasas FC-Zalaegerszegi TE 2-0 (1-0)

Illovszky-stadion, 400 néző, vezeti: Lovas László (Szvetnyik, Mohos)

Vasas: Németh G. - Recklet, Nagy G. (Boda, 71.), Schulz, Horváth L. - Vida, Gál, Cseke, Hohmann (Boka, 57.) - Remili, Zamostny. Edző: Dirk Berger.

ZTE: Jahics - Kovács G., Nánási, Buzás V. (Pál, 79.), Nagy Z. - Máté P., Szegleti (Grbic, 63.) - Babati, Kulcsár K., Frizoni (Batista, 70.) - Pavicsevics. Edző: Simon Antal.

Elkezdődött a találkozó. Az egésznapos esőzéshez képest egész jó a pálya talaja.

3. perc: Remili indította a középen kiugrásra kész Hohmannt, ám labdája elsuhant a szélső cipőjének orra előtt.

5. perc: Remili jobb oldali beadása Buzás kezén csattant a tizenhatoson belül, Lovas játékvezető továbbot intett.

8. perc: Horváth Levente gurított középre a bal oldalról, Cseke futtából, 25 méterről lőtt, 2 méterrel a kapu fölé.

10. perc: Cseke indította a felezővonalról a jobbösszekötő helyén induló Remilit, a csatár bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, ám mielőtt lőhetett volna, Buzás becsúszva szögletre szerelte.

15. perc: Gólt érdemlő támadás futott a pályán: Cseke a saját térfelünk közepéről a kezdőkörben álló Zamostnyhoz játszott, középcsatárunk azonnal indította a bal szélen egyedül robogó Remilit, a szélső éles beadását az ötös rövid sarkánál Nánási az utolsó pillanatban vágta szögletre Zamostny elől.

18. perc: Pavicsevics kapott sárga lapot műesésért, miután megpróbálta eljátszani, hogy a kivetődő Németh Gábor akasztotta.

21. perc: Zamostny 23 méterről, középről alig lőtt a bal sarok mellé.

22. perc: Az első veszélyes egerszegi helyzet, igaz ezt is mi hoztuk össze nekik: Nagy Zoltán óriási bal oldali bedobását középen mindenki elengedte, így a labda átkerült a hosszún álló Kulcsárhoz, ám szerencsénkre 'eltörte' a labdát.

25. perc: Remili a jobb oldali alapvonalról élesen, keményen lőtt a kapu elé, Jahics kivetődött ugyan, de kipörgött kezéből a labda, szerencséjére mielőtt Zamostny odaért volna, utána tudott kapni.

28. perc: Recklet jobb oldali beadását Jahics a tizenegyespontra kifutva ütötte le Zamostny fejéről.

30. perc: Frizoni jobb oldali szabadrúgását Kovács megcsúsztatta, Pavicsevics pedig az ötös sarkánál, bevetődve az oldalhálóba kotorta a labdát.

40. perc: Vida Mátét lökték fel a zalai kaputól 30 méterre: Remili bal sarokra tartó szabadrúgása kipattant Jahicsról, érkezett Gál és két lépésről a háló közepébe bombázott, 1-0.

42. perc: Hohmann a bal oldali alapvonalról középre lőtte a labdát, ám sem Zamostny, sem, Remili nem tudta kapura pörgetni a lasztit.

Lovas játékvezető lefújta az első félidőt.

Kiegyenlített első félidőt láthattak a nézők. A mezőnyben egyenrangú felek birkóztak a pályán, ám igazi helyezet csak a vendégek kapuja előtt alakult ki. Ezek egyikét sikerült kihasználnunk, így megérdemelt előnnyel térhettünk pihenőre.

48. perc: Kulcsár a balösszekötő helyéről, 20 méterről célozta meg a jobb alsó sarkot, Németh Gábor vetődve védett, de kezéből szögletre csorgott a labda.

50. perc: Zamostny a jobb oldali vonal mellől vezetgette befelé a labdát, majd Cseke elé tolta, akinek 20 méteres lövését Jahics látványos vetődéssel, a levegőben úszva hárította.

52. perc: Meccslabda: három a kettő ellen vezethetett támadást Remili, ám pontatlanul passzolt a jobb oldalon érkező Zamostnyhoz.

57. perc: Hohmann jobb oldali beadását a lendületből érkező Zamostny a tizenegyespontról fejelte kapura, Jahics nagy robinzonáddal hárított a jobb felső sarok elől.

58. perc: Nem rajtunk múlott: Babati jobb szögletét Pavicsevics fejelte a jobb sarokra, labdája centikkél suhant el a kapufa mellett.

61. perc: Cseke jobb oldali beadásából Rermili került nagy ziccerbe, de megijedt a kapustól, s nem merte bedobni magát.

Átvette a játék irányítását a Zalaegerszeg, ám kontratámadásainkban még mindig több a veszély.

66. perc: Boka szerzett rendkívül harciasan labdát az egerszegi tizenhatos bal sarkánál, bevezette az ötös sarkáig, ám erőtlen lövését Jahics vetődve hárította.

68. perc: Ismét Boka volt rendkívül harcias, lefutotta Nagyot, elsodorta előle a labdát, ám a játékvezető talpalás miatt sárga lapot adott légiósunknak.

71. perc: Tovább ül rajtunk az átok, immár negyedik védőnk dőlt ki a sorból: Nagy Gábor húzódott meg, helyére érkezett Boda József.

74. perc: Bokát nem tudják tartani az egerszegi védők, ám utolsó passzaiba mindig hiba csúszik, ezúttal Nánási tisztázott óriási helyzetben szögletre.

78. perc: Remili késve indította Bokát, csatárunk így is tisztára játszotta magáőt, óriási lövése centikkel került el a felső sarkot.

79. perc: Eldönthettük volna a meccset: Gál lövése kipattant Jahicsról, érkezett Boda, de nem tudta átpréselni a kapus alatt a labdát.

82. perc: Horváth Levente kényszerítőzött Csekével, a visszakapott labdát a jobbösszekötő helyéről, 8 méterről a jobb sarokba helyezte, 2-0.

89. perc: remili 18 méteres lövése szinte leborotválta a felső lécet.

91. perc: Zamostny játszotta tisztára magát a jobbösszekötő helyén, ám 8 méterről, óriási helyzetben a jobb sarok mellé helyezett.

Letelt a rendes játékidő, három perces hosszabbítást jelzett a negyedik játékvezető.

GYŐZTÜNK!!!