Vasas FC-Soproni VSE 1-0 (1-0)

2013-09-28 00:00
Boka első félidőben szerzett gólja három pontot ér

A labdarúgó NB II. hetedik fordulójában a Sopron együttesét fogadjuk ma 16 órakor, az Illovszky-stadionban.

Bár még másfél óra van a kezdésig, vezetőedzőnk, Dirk Berger kijelölte kezdőcsapatunkat. Ezek szerint az eltiltott Engel Alex helyettesítése Boda Józsefre vár, akinek cseppet sem lesz egyszerű feladata, hiszen minden bizonnyal a villámléptű Erdélyi Lászlót kell semlegesítenie.

Nem sokáig 'titkolózott' a vendégek szakvezetője, Supka Attila sem kezdőcsapatát illetően. Akárcsak a szerdai Magyar Kupa-meccsen, eztútal is kihagyta a kezdőből Bognár Zsoltot és Baranyai Norbert kezd a helyén.

 

Vasas FC-Soproni VSE 1-0 (1-0)

Illovszky-stadion, 600 néző, vezeti: Veizer Roland (Márton, Mohos)

Vasas: Németh G. - Horváth L., Recklet, Schulz, Boda (Görgényi, 55.) - Hohmann (Horia, 91.), Cseke, Gál, Remili - Boka (Berecz, 76.), Zamostny. Edző: Dirk Berger.

Sopron: Halasi - Fazakas G., Baranyai, Tóth M., Maráczi - Sifter, Fazakas N. (Németh L., 70.) - Nyilasi (Szabó Zs., 76.), Gaál, Szabó L. - Erdélyi (Balázs, 58.). Edző: Supka Attila.

1. perc: Elkezdődött a találkozó.

3. perc: Az első helyzet a vendégek előtt adódott: Nyilasi gyötörte középre a jobb oldali alapvonalról a labdát, az ötös rövid sarkánál Erdélyi, Recklet és Németh összecsúszott, a labda a gólvonal felé pattant, ám kapusunk időben vissza tudott vetődni érte.

5. perc: Remili bal oldali szabadrúgása életveszélyesen tekeredett a rövid sarok irányába, Boka még bele is csúsztatott, de Fazakas Norbertről szögletre pattant a labda.

9. perc: Boka a soproni térfél közepén mellel szépen átvette a labdát, majd a balösszekötő helyén meginduló Remili elé talált, akit azonban Fazakas Géza 18 méterre a kaputól akasztott. Remili szabadrúgását a bal saroknál Halasi úgy tenyerelte ki, hogy a labda Schulz lábai között gurult ki az ötösről.

12. perc: Boda felívelését Zamostny a soproni tizenhatos előterében mellel visszatette Boka elé, a csatár kapáslövése azonban a léc fölött zúgott el.

15. perc: Szépségdíjas támadás futott a pályán: Recklet mesteri indításával Horváth Levente keveredett le a jobb oldali alapvonalig, beadásáról azonban egy lépéssel lemaradtak a belsők.

Bár eredetileg úgy számoltunk, hogy Boda József találkozik a villámléptű Erdélyivel, ám a soproni támadó középen kapott helyet csapatában, így Tom Schulznak jutott a feladat, hogy kikapcsolja a játékból.

23. perc: Hohmann jobb oldali beadására Zamostny érkezett középen, öt centit 'nyúlt' is a nyaka, fejesét Halasi nagy robinzonáddal mentette a jobb sarok elől.

26. perc: Fazakas Norbert ívelt a jobbösszekötő helyén tanyázó Gaál Bálinthoz, aki mellel levette, majd 14 méterről, a rövid felső sarok fölé bombázott.

31. perc: Boda bal oldali beadását Gál a hosszún visszafejelte, ám mielőtt Boka ellőhette volna a labdát, Baranyai eltalpalta előle.

33. perc: Boka mesterien gurított vissza a bal oldali alapvonalról, Hohmann érkezett, átvette, ám lövését Halasi nagy bravúrral szögletre ütötte.

34. perc: Hohmann beadására remekül érkezett Schulz, ám Baranyai az ötösön fellökte, tizenegyes. Zamostny bal sarokra tartó büntetőjét Halasi kiütötte, de érkezett Boka és kíméletlen erővel a léc alá vágta, 1-0.

37. perc: Majdnem a semmiből egyenlített a Sopron: Szabó László jobb oldali szögletét Sifter három lépésről(!) fejelte a hosszú sarok mellé.

41. perc: Szabó László a tizenhatos jobb sarkáról végezhetett el szabadrúgást, középre tartó labdáját Németh Gábor biztosan hárította.

43. perc: Gaál bal oldali szglete után Fazakas Nobert a hosszún alig fejelt a kapu mellé.

45. perc: Cseke labdaszerzése után öt a négy ellen vezethettünk támadást, ám Hohmann beadása Fazakas Gézáról szögletre pattant. A sarokrúgás után Remili 25 méterről bődületes bombát eresztett meg a bal felső sarok irányába, ám Halasi óriási bravúrral szögletre mentett.

Veizer Roland játékvezető lefújta az első félidőt.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, egyik szakvezető sem cserélt.

49. perc: Gaál adott be ballal a jobb oldalról, középen Szabó éppen kiemelte a labdát csapattársa, Erdélyi elől az ötösön, így Németh Gábor könnyedén háríthatott.

52, perc: Gyorsan elvégzett bedobás után Cseke száguldott el a jobb oldalon, beadását Tóth Máté csak nagy nehézségek árán tudta szögletre menteni.

Maráczi a felezővonal közeléből ívelt fel szabadrúgást, Baranyai fejese a háló tetején landolt.

57. perc: Görgényi a jobb oldali szögletzászló közeléből akarta középre lőni a labdát, ám lecsúszott a lábáról, s ez alaposan megtréfálta Halasi kapust. A labda alig suhant el a felső léc felett.

Nagy erőket mozgósít az egyenlítés érdekében a Sopron. Rengeteg oldalszabadrúgást ívelhetnek a kapunk elé, ám egyelőre védőink masszívan állnak a lábukon. Keveset van nálunk a labda, így ezekben a percekben ritkán jutunk el a vendégek kapujáig.

71. perc: Hosszú idő után veszélyeztettük a soproni kaput: Boka gurított vissza Remili elé, aki a jobbösszekötő helyéről alig lőtt fölé.

73. perc: Cseke jobb oldali beadását Boka előrevetődve alig csúsztatta a jobb sarok mellé.

83. perc: Baranyai mélységi indításával Gaál lépett ki a jöbbösszekötő helyén, az alapvonalról élesen keresztbe lőtt, de labdája elsuhant a berobbanó Balázs előtt.

85. perc: Berecz Zsombor a jobb oldali alapvonalról emelt középre, Zamostny elől Tóth Máté az utolsó pillanatban fejelte ki szögletre a labdát.

88. perc: Négy a három ellen vezethettünk támadást,m Berezc átadása után Hohmann került nagy ziccerbe, de hosszan tolta meg a labdát, s így szögletre mentették lövését a védők.

90. perc: Letelt a rendes játékidő, a játékvezető kettő percet hosszabbít.

A játékvezető lefújta a mérkőzést, csapatunk ezzel zsinórban harmadik bajnoki találkozóját nyerte meg.