Vasas FC-Kisvárda 1-0 (1-0)

2013-09-11 00:00
Remili Mohamed bombagóljával nyertünk a Ligakupa-meccsen

A Ligakupa második fordulójában hazai környezetben fogadja csapatunk az NB II-es Kisvárdát. A vendégek remek rajtot vettek a bajnokságban, döntetlenre végeztek a Sopron, a Balmazújváros és a Gyirmót ellen, s legyőzték idegenben a Szolnoki MÁV FC együttesét.

Ugyan még majd másfél óra van a kezdésig, de Dirk Berger vezetőedző kijelölte kezdőcsapatunkat. Visszatér a kapuba Németh Gábor és a kezdőben kap helyet az U18-as válogatott Vida Máté is. Csak a padon kezdi az összecsapást Horváth Levente, a helyén Shane Recklet kap bizonyítási lehetőséget.

A vendégek mestere, Révész Attila egy órával a kezdés előtt adta meg csapata összeállítását. Ezek szerint a várdai kapuban az a Nacsa Péter áll majd, aki a nyáron nálunk járt próbajátékon, s a Fradi elleni felkészülési meccs után köszönt el tőle a szakmai stáb.

Vasas FC-Kisvárda 1-0 (1-0)

Illovszky-stadion, 100 néző, vezeti: Nagy Róbert (Varga, Márkus)

Vasas: Németh G. - Recklet, Nagy G., Schulz, Engel (Horváth L., 12.) - Vida, Gál (Nagyházi, 62.), Cseke, Hohmann - Remili (Szedlár, 80.), Zamostny. Edző: Dirk Berger.

Kisvárda: Nacsa - Farkas M. (Nagy B., 71.), Kornutyak, Soós (Bouard, 80.), Tóth Gy. - Barzó, Varga A., Üveges, Kapacina (Horváth L., 60.) - Lakatos, Pavlov. Edző: Révész Attila.

A bevonuláskor bántóan kevesen foglalnak helyet a lelátón. Remélhetően csapatunk olyan játékkal rukkol ki ma, hogy a távolmaradók bánni fogják, nem jöttek ki szurkolni a fiúknak.

3. perc: Ebben a támadásban több volt. Cseke a balösszekötő helyén meredeken indította Engelt - Hohmann ügyesen átlépte a labdát, becsapva ezzel védőjét -, aki betört a tizenhatoson belülre, ám az ötös sarkánál elbizonytalanodott, s addig forgolódott, míg elvesztette a labdát.

7. perc: Gál akasztotta Pavlovot a tizenhatos előterében. Kapacina 18 méteres szabadrúgása azonban nem jelentett veszélyt Németh Gábor kapujára.

10. perc: Remili cselezgetett a tizenhatos jobb sarkánál, visszagurított Csekének, aki azonnal középre kanyarított, ám Zamostny orrhosszal lemaradt a beadásáról.

12. perc: Kényszerű csere: Engel Alex - majd tíz percig ápolták a vonal mellett - nem tudja folytatni a játékot, a helyére Horváth Levente érkezett.

15. perc: Cseke meredek labdáját Zamostny ügyesen pörgette Vida Máté felé, aki két védő szorításában, középről, 18 méterről a jobb felső sarok mellé lőtt.

19. perc: Lakatos a bal oldali alapvonalról visszalőtte a labdát a jobbösszekötő helyére, érkezett Farkas Márton, ám lövése lelassult a bevetődő Nagy Gáboron, így Németh Gábor könnyedén hárított.

25. perc: Remili játszotta tisztára magát a jobb oldalon, beadását azonban Nacsa a tizenegyespontnál lehúzta Zamostny elől.

30. perc: Remili megkerülte emberét a jobb oldali vonal mellett, az alapvonalról keményen középre lőtte a labdát, ám Zamostny elől Kornutyak az utolós pillanatban kivágta a labdát. Remili szögletéből Gál középről, centikkel fejelt a léc fölé.

39. perc: Remili unta meg az eddigi tétovaságot, 28 méterről lövésre szánta el magát, s labdáját mintha zsinóron húzták volna a bal felső sarokba, 1-0.

Nagy Róbert játékvezető nem hosszabbított egyetlen percet sem, s lefújta az első félidőt.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, egyik szakvezető sem változtatott csapata összeállításán a szünetben.

48. perc: Remili ezúttal a jobbösszekötő helyéről, ballal vállalkozott lövésre, a labda nem sokkal kerülte el a jobb felső sarkot.

51. perc: Zamostny teremtett óriási ziccert Hohmannak, aki azonban az ötös bal sarkáról lövés helyett keresztbe passzolt a hosszún érkező Vida felé, ám a közbelépő Kornutyak szögletre mentett.

54. perc: Németh Gábor idézte fel a nyíregyházi rémálmot, kirúgásból a 20 méterre álló Lakatoshoz passzolt, aki azonnal kapura tört a labdával, ám 14 méteres lövését kapusunk bravúrral védte.

59. perc: Remili ugratta ki Hohmannt, aki az ötös bal sarkáról lőtt, Nacsa spárgázva, lábbal szögletre mentett.

65. perc: Üveges Szabolcs akarta lemásolni Remili Mohamed első félidei lövését, ám Németh Gábor résen volt, s a felső lécre ütötte a 25 méteres bombát.

68. perc: Remili a tizenhatos bal sarkáról végzett el szabadrúgást, lövését a rövid saroknál ütötte szögletre Nacsa.

70. perc: Zamostnyt lesen állította meg az asszisztens, csapatkapitányunk valamit 'beszólhatott', mert azonnal kiállította a játékvezető.

71. perc: Eldönthettük volna a meccset: Vida szerelte Tóth Györgyöt a várdai tizenhatos oldalvonalánál, bevezette az ötös sarkáig, majd visszagurított Remili elé, aki azonban 8 méterről kilőtte a stadionból a labdát.

81. perc: Lakatos szabadrúgását az éppen beállt Bouard csúsztatta kapura, Németh Gábor nagy bravúrral ütötte szögletre. A sarokrúgás után a labda átkerült a jobb oldalra, a tizenhatos sarkáról Pavlov a jobb kapufát találta telibe.

84. perc: Barzó került tiszta lövőhelyzetbe a tizenhatos vonalán, ám csúnyán fölé bombázott.

90. perc: Letelt a rendes játékidő, a negyedik játékvezető 2 perc hosszabbítást jelzett.

93. perc: Nagy Róbert lefújta a találkozót.

Csapatunk nagy küzdelemben, az utolsó húsz percben tíz emberrel játszva legyőzte az NB II. meglepetés-csapatát.