Vasas FC-Diósgyőr 1-0 (0-0)

2013-10-09 00:00
Bastian Hohmann góljával legyőztük a zsinórban hatszor nyerő Diósgyőrt

Ma délután folytatjuk szereplésünket a Ligakupában. Az A csoport harmadik fordulójában az NB I-es Diósgyőrt együttesét fogadjuk az Illovszky-stadionban. Mint köztudott, sérülések és válogatottbeli kötelezettségek miatt rendkívül 'foghíjas' keret áll Dirk Berger vezetőedző rendelkezésére, aki így - a kettős játékengedéllyel rendelkező akadémistákkal együtt is - mindössze 17 játékosra számíthat a remek formában lévő borsodi együttes elleni találkozón.

Egy órával a kezdés előtt a két szakvezető kijelölte kezdőcsapatát. Dirk Berger gondolva a hét végi, Gyirmót elleni összecsapásra, csak a kispadra ültette Remili Mohamedet. Tomiszlav Szivics több olyan játékosának is bizonyítási lehetőséget ad, akik az elmúlt hetekben kevesebb időt töltöttek a pályán a bajnoki összecsapásokon.

Vasas FC-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

Illovszky-stadion, vezeti: Berger József (Becséri, Szvetnyik)

Vasas: Németh G. - Görgényi, Izing, Schulz, Engel (Boda, 80.) - Cseke, Gál, Nagyházi - Horia - Boka (Ádám, 68.), Hohmann (Remili, 63.). Edző: Dirk Berger.

Diósgyőr: Rajic - Vági, Hanek, Debreceni, Husic (Nemes, 60.) - Takács P. - Szabó B. (Thiago, a szünetben), Csirszki (Boros, 55.), Batioja - Tisza, Balogh A. Edző: Tomiszlav Szivics.

Elkezdődött a találkozó.

1. perc: Az első lehetőség előttünk adódott, Cseke remekül indította a jobbösszekötő helyén a védő mögé bemozgó Hohmannt, ám a szélső lövés helyet cselezni akart, s oda lett a helyzet.

4. perc: Cseke jobb oldali szögletét Görgényi a hosszú oldalról visszafejelte, a labda ugyan átszállt Rajic kapus felett, ám a felső léc tetejéről az alapvonalon túlra pattant.

5. perc: Cseke került védője mögé a balösszekötő helyén, 8 méteres lövése alig került el a rövid sarkot.

7. perc: Cseke bal oldali szögletét Schulz fejelte kapura, Rajic nagy bravúrral hárított.

Az első percekben megleptük a Diósgyőrt, több kecsegtető helyzetet dolgoztunk ki, s bár nem sikerült a kapuba találnunk, uraltuk a játékot. Fölényünkre jellemző, hogy öt perc alatt négy szögletet is rúghattunk.

A kezdeti rohamok után kiegyenlítődött a játék, a Diósgyőr rájött, nem veheti félvállról fiataljainkat. Jobban megbecsülte a labdát, ám igazi helyzetig nem jutott.

20. perc: Hohmann indult el egy hosszú indításra, ám Rajic az utolsó pillanatban, a kaputól 11 méterre, vetődve hárítani tudott.

25. perc: Horia szabadrúgás-felívelése okozott riadalmat a diósgyőri kapu előterében, Schulz csúsztatását azonban Batioja kivágta az ötösről.

29. perc: Cseke szerelte a diósgyőri tizenhatos jobb sarkánál a labdára rátekeredő Csirszkit, majd keményen megcélozta a rövid sarkot, Rajic azonban jól zárta a szöget és szögletre mentett.

Hogy a diósgyőri szurkolóknak nem tetszik kedvenceik játéka bizonyítja, fél óra elteltével 'ébresztőt' skandálva kérték számon csapatunkat, hogy NB II-es vetélytársa játszik fölényben.

35. perc: Az első diósgyőri helyzet: Nagyházit tolta ki a labda alól Vági, így az az egyedül álló Szabó Balázshoz került, a szélső jobb oldali beadását középen Batioja félfordulatból, 8 méterről, kapásból rátűzte, Németh Gábor azonban a helyén volt, s kibokszolta a labdát.

38. perc: Cseke bal oldali szabadrúgás-beívelését követően a labda a menetni igyekvő Debreceni kezén csattant, a játékvezető azonban tizenegyes helyett továbbot intett.

40. perc: Cseke bal oldali szögletét ismét Schulz fejelte kapura, Rajic óriási bravúrral a felső lécre tolta a labdát, mely onnan a mezőnybe pattant.

41. perc: Izing 50 méteres indítását Horia a jobb oldali alapvonalról azonnal középre emelte, ám az érkező Boka elől Husic kivágta a labdát.

45. perc: Takács Péter unta meg a diósgyőriek helyzetnélküliségét, 25 méterről életerős lövést eresztett meg, a labda alig kerülte el a jobb felső sarkot.

Elkezdődött a második félidő.

48. perc: Gyors támadást vezettünk a bal oldalon, Engel ügyesen tolta a labdát a mellette érkező Nagyházi elé, akitől Hohmannhoz pattant a játékszer, légiósunk pedig az ötös bal sarkáról kilőtte a hosszút, 1-0.

55. perc: Hohmann lábában volt a második hazai gól is, ám mielőtt 10 méterről, a jobbösszekötő helyéről lőhetett volna, Debreceni becsúszva szögletre mentett.

57. perc: Órtiási ziccert hibáztunk: Nagyházi bal oldali beadását Horia testtel Boka elé tolta, a brazil légiós azonban az ötösről 'agyonrúgta' a gólvonalon álló Rajic kapust.

Tomiszlav Szivcs igencsak elégedetlen lehet a látottakkal, hiszen egy óra alatt mindhárom cserelehetőségét kihasználta.

63. perc: Nagyházi növelhette volna előnyünket, ám fiatalunk tiszta helyzetből, 16 méterről leadott lövését Rajic hárította.

64. perc: Boka kapott remek indítást, megpróbálta kicselezni Rajicot, aki azonban a tizenegyesponton kivetődve hárítani tudott.

71. perc: Remili a diósgyőri térfél közepéről indulva sorra cselezte ki a védőket, a tizenegyespontról lőtt, ám Debreceni az utolsó pillanatban belelépett a labda útjába, s róla szögletre pattant a játékszer.

78. perc: Tisza indította a bal szélen egyedül robogó Borost, a szélső éles beadását Schulz testi épségét sem kímélve vágta ki az érkező Balogh elől.

79. perc: Remili játszotta tisztára magát a bal oldalon, pontosan gurított vissza az alapvonalról, ám Ádám Martin 10 méteres, erőtlen lövését Rajic hárítani tudta.

81. perc: Horia indította a leshatárról egyedül kilépő Remilit, ám a játékvezető asszisztense téves beintésére megállította az akciónkat.

89. perc: A második félidőben az első veszélyes vendéghelyzetig egészen az utolsó percig kellett várni. ám Batioja az alapvonalról a rövid saroknál álló Németh Gáborba bombázott.

Letelt a rendes játékidő, Berger József két perc hosszabbítást jelzett.

92. perc: Görgényi visszahúzta a kiugrani készülő Tiszát, megkapta második sárga lapját, így villant a piros is.

A játékvezető lefújta a találkozót.