Vasas - Pénzügyőr előkészületi mérkőzés

2013-01-16 00:00
Vasas FC - Pénzügyőr SE 5:0 (2:0) Mészöly Kálmán-pálya, 150 néző. Megkezdődtek az előkészületi mérkőzések.

Vasas FC - Pénzügyőr SE   5:0 (2:0)
Mészöly Kálmán-pálya
, 150 néző.
Vezette: Kovács Imre (Milavecz Péter, Takács Zoltán)

Vasas: 1. félidő: Halasi – Nikolov, Kárpáti, Romeu, Füredi – Cseke, Venczel, Polényi, Deyvison – Bobo, Wilson.
2. félidő: Horváth A. – Görgényi, Lucas, Venczel, Shane – Ferkó, Kovács D. Berecz, André – Szilágyi, Ádám.
Pénzügyőr: Hajdu – Mayer, Szikes, Meggyes, Jung – Salamon, Bíró, Nagy, Dilai – Balázs, Sashegyi.
Cserék: Román, Pápai, Tóth, Kovács, Szigeti, Mag, Ilia.
Gólszerzők: Bobo (4.), Cseke (34.), Lucas (56.), Berecz (73.), Ádám (80.).

Sokan látogattak ki ezen a délutánon a Fáy utcába, hogy megtekintsék a Mészöly Kálmánról elnevezett műfüves pályán a csapat idei első előkészületi mérkőzését.
Kovács Imre játékvezető sípszavára Jose Claudeon Dos Santos „Bobo” indította útjára a labdát.
A 2. percben Füredi Ádám szépen futott le a bal oldalon, a beadásából a portugál másodosztályból érkező Jacob Wilson centikkel tévesztette el a rövid sarkot.
A 4. percben már nem volt kegyelem, Nikolov szép indításával ismét Wilson lépett ki, majd az üresen álló Bobo elé sarkallt, aki nem hibázott, ballal 10 méterről középről a vetődő kapus mellet a kapu jobb oldalába helyezett. 1:0.
Továbbra is lendületben maradt a csapat, labdajáratásból pontos mélységi passzokkal támadóink rendre zavart okoztak a vendégek hátsó alakzatában.
A 8. percben már sokadszorra futotta le Polényi az emberét, Romeu remek indítása után a belőtt labdát az utolsó pillanatban mentették szögletre a védők.
A szögletből Polényi beívelése után Cseke 8 méterről tisztán fejelhetett kapura, de nem volt erő a fejesben és a kapus zsákmánya lett.
Védekezésben feltűnt, hogy a piros-kékek már az ellenfél térfelén zavarják a vendégeket és ennek az eredménye sok hazai labdaszerzés illetve vendégek által eladott labda volt.
A 13. percben Deyvidson szépen kiugratta Bobot, aki elől a kifutó kapus szögletre mentett.
A mérkőzésnek ennek a szakaszában szinte felborult a pálya, gyakorlatilag a vendégek alig lépték át a felezővonalat, a hazaiak 16-osa pedig megközelíthetetlen volt számukra.
A hazaiak támadósorában legfőképp Jacob Wilson vétette észre magát jó megoldásokkal, több alkalommal jól ugratta ki társait és a vendégek oldaláról csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem született újabb gól.
Félóra elteltével előrébb merészkedtek a fehér mezesek és  volt olyan perc, amikor folyamatosan a Vasas térfelén passzolgattak, de veszélyt nem jelentettek a kapura.
A 34. percben a hazai mezőnyfölény újabb gólt eredményezett.
Cseke Benjamin egy csellel szépen játszotta magát tisztára és 18 méterről védhetetlenül a kapu bal oldalába tekerte a labdát. 2:0.
Lendületben maradt a Vasas, Deyvisont szép cselsorozata után  középen buktatták a védők a kaputól 26 méterre.
A 35. percben elvégzett szabadrúgásból Polényi szépen csavarta el a labdát a sorfal fölött, amely nagyot csattant a jobb oldali kapufán, a kipattanó labdát Bobo a kapu fölé vágta.
A 41. percben a szórványos Pénzügyőr támadások egyikénél Bíró József hajszállal kapta a labdát lesen, így a játékvezető sípszava megállította az egyedül kapura törő vendégjátékost.
A 45. percben az első játékrész utolsó momentumaként Romeu futott el a jobb szélen, beadását Wilson bevetődve a kapu torkából fölé rúgta.
A félidőben az előzetesen megadottak szerint szinte teljes csapatot cserét a Vasas, egyedül Venczel Balázs maradt a pályán, kissé más szerepkörben.
A 47. percben gyorsan bemutatkoztak a hazaiak támadói a vendég védőknek.
Ádám Martin balról beívelt labdáját Berecz Zsombor fejelte centikkel kapu fölé.
Az 53. percben Shane Racklet ugratta ki Szilágyit, aki elől a kapus a kapujából messzire kifutva bedobásra mentett.
Az 56. percben folytatódott a hazai gólgyártás.
André balról beívelt szögletét a legjobb ütemben felugró Lucas fejelte védhetetlenül a kapuba. 3:0.
A lendület nem tört meg, a vendégvédők bizonytalanságát Kovács Dániel használta ki.
Az 57. percben balról beívelt labdája Szilágyit ajtó-ablak helyzetben találta, azonban a támadó 5 méterről a kapu mellé helyezett.                     
Az 59. percben két perccel később Berecz szépen lekészítette a labdát a lendületből érkező Görgényi Dávidnak, aki 20 méterről a kapu mellé bombázta a labdát.
Feltűnő volt a piros-kékek akarása, egy alkalommal Szilágyi a saját maga elé sarkallt labdájára futott, s bár reménytelennek tűnt, hogy elérje, végig kitartóan sprintelt.
Bár az alapvonalon túl érte el a labdát, a közönségtől megérdemelten taps lett a jutalma.
A 62. percben szép támadás hazai futott a jobb oldalon.
Görgényi remekül futott le a labdával, beívelését Szilágyi levette, majd alig helyezett a bal sarok mellé.
Nem volt megállás, a jobb oldalon továbbra is nyomás alatt tartották a hazaiak az ellenfelet.
A 64. percben ismét Görgényitől indult az akció, Szilágyi szépen húzta meg a jobb oldalt, beyvelt labdája üresen találta a hosszú oldalon Andrét, akinek a gyenge fejesét Hajdú kapus könnyedén hárította.
A második félidő közepére kiegyenlítettebbé vált a játék, immár rendszeressé váltak a Pénzügyőr támadásai változatos mezőnyjáték alakult ki.
A vendégek játékosai megtartották a labdát a hazaiak térfelén, azonban az ellenfél 16-osán elfogyott a tudományuk.
A 72. percben jelezték a hazaiak, hogy nincsenek megelégedve az eredménnyel, Kovács Dani ugratta ki remekül Ádámot, akinek lövését könnyedén hárította az ellenfél kapusa.
A 73. percben viszont már tehetetlenek voltak a vendégcsapat védői.
André balról keresztbelőtt labdája elsuhant a lábak között és a hosszú oldalon Berecz Zsombor lecsapott rá.
Kilépett a védők közül  és a tehetetlen kapus mellett kilőtte a kapu jobb alsó sarkát. 4:0.
A 80. percben ismét egy Kubala Akadémiás fiatal mattolta az ellenfél védelmét és a kapust.
Ádám Martin remekül lépett ki Szilágyi labdájával, párharcban legyőzte a védőjét és a kapus hiába vetődött, élesen meglőtt labdája a bal kapufa mellett a hálóba vágódott. 5:0.
Minden mindegy alapon feljebb merészkedtek a vendégek és Pápai – Meggyes összjáték után utóbbi lövését blokkolták a hazai védők.
A beívelt szögletet követő kavarodás után Meggyes lövését fogta szépen Horváth András a hazaiak kapusa.
A 86. percben védekezésben jeleskedtek a hazai védők, Venczel Balázs harcos játéka eredményeként előbb egy ígéretes vendég akció közben megakadályozta azt, hogy mögé játsszák a labdát, majd párharcban szépen visszaszerezte és jól megjátszotta a labdát.
A találkozó utolsó momentumaként egy szöglet után kipattanó labdánál Berecz ígéretes lövése elakadt a védőkben.

Összességében sportszerű mérkőzésen hálás ellenfélnek bizonyult a Pénzügyőr csapata, de ez semmit nem von le annak az értékéből, hogy jó benyomást keltett a Vasas.
Az új játékosok egytől-egyig megmutatták azt, hogy lehet számolni velük és ígéretesnek bizonyult a két új Akadémiás játékos, Cseke Benjamin és Berecz Zsombor bemutatkozása is.

Mértékkel kell fogadni és értékelni ennek a győzelemnek a súlyát, de itt most nem is a hurrá hangulat a lényeg.
Nagyon sok elfogadható vagy jó teljesítmény akadt ezen a mérkőzésen, jelezve azt, hogy az eddig elvégzett munka eredményes volt.
Holnap folytatódik a felkészülés még napközis rendszerben, aztán a szombaton 11.00 órakor kezdődő  Szombathelyi Haladás második csapata elleni előkészületi mérkőzés  már igazi fokmérő lehet.