Vasárnap Soroksáron lépünk pályára

2023-11-30 17:07
A Merkantil Bank Ligában 10. helyen álló együttes otthonában játszunk a 17. fordulóban.

A Soroksár SC-t 1999-ben alapították, a klub jogutódja az 1911-ben létrejött Soroksári AC-nak, amely az 1933/34-es szezonban Magyar Kupát nyert és 1968-ban szűnt meg. A Soroksár SC sosem szerepelt az élvonalban, a másodosztályban legjobb eredményét a 2016/17-es szezonban érte el, amikor negyedik lett. A soroksári klub jelenleg az FTC fiókcsapataként működik, vezetőedzője, a ferencvárosiak korábbi válogatott csapatkapitánya, Lipcsei Péter, de az ügyvezető, Szűcs Mihály is a fővárosi zöld-fehérek játékosa volt. A soroksáriak kapusedzője, korábbi válogatott hálóőrünk, Végh Zoltán, aki 570 alkalommal szerepelt az NB I-ben, nála többször senki sem lépett pályára a magyar első osztályban.

Csapatunk eddig tízszer csapott össze a Soroksárral, minden alkalommal a másodosztályban. Az eddigi párharcokból 6 végződött a mi sikerünkkel, 2 találkozó zárult döntetlennel és 2-szer győzöttt ellenfelünk. A két együttes 2014. október 18-án játszotta első egymás elleni mérkőzését, amelyet 3–0-ra megnyertünk. Ezen a találkozón erőnléti edzőnk, Ferenczi István szerezte a vezető gólunkat, mostani csapatkapitányunk, Berecz Zsombor pedig végig a pályán volt, míg Vida Mátét a 81. percben cserélte le akkori szakvezetőnk, Szanyó Károly. A legutóbbi Soroksár elleni meccsünk 2022. május 23-án, a záró fordulóban az Illovszky Rudolf Stadionban 3-3-as döntetlennel végződött, a vendégek 19 perc elteltével már 3–0-ra vezettek, de Feczesin Róbert duplájával, valamint Radó András találatával egyenlítettünk.

A soroksáriak a mostani szezonban 5-5 győzelemmel és döntetlennel, illetve 6 vereséggel, 20 ponttal a 10. helyen állnak a bajnokságban. Ellenfelünk keretéből Kékesi Alexander, és Ikonomou Konstantinos játszott korosztályos csapatainkban, Korozmán Kevin és Köböl Krisztián pedig szerepelt az akadémiai együttesünkben és a felnőtteknél is. Játékosaink közül Jova Levente szerepelt korábban Soroksáron.

A vasárnap 13 órakor kezdődő mérkőzésről hivatalos YouTube-csatornánkon élő közvetítésben számolunk be, ezen kívül részletes szöveges tudósítást olvashatnak szurkolóink a 24liveblog.com-on: SOROKSÁR SC – VASAS FC

Hajrá Vasas! Mindörökké, Angyalföld!