Fantasztikus szurkolással zártuk az évet

2022-05-22 17:30
A Soroksár ellen egy fordulatokban és gólokban gazdag összecsapáson 3-3-as döntetlennel búcsúztattuk az idei szezont.

Vasas FC - Soroksár SC 3-3 (1-3)
Merkantil Bank Liga
38. forduló
2022. május 22., vasárnap 15:00
Illovszky Rudolf Stadion
3065 néző

játékvezető: Oláh Gábor (asszisztensek: Tóth II. Vencel és Sinkovicz Dániel)

Vasas FC: Jova - Szivacski, Otigba, Litauszki (Hidi M, 46.), Iyinbor - Berecz, Pátkai, Hinora - Radó, Feczesin, Cipf
vezetőedző: Kuttor Attila

Soroksár SC: Major, Lőrinczy, Lisztes (Nagy, 66.), Csontos, Ternován, Gyömbér, Lovrencsics, Kovac (Magyari 73.), Katona, Haris (Kékesi 85.), Valencsik
vezetőedző: Lipcsei Péter

gólszerzők: Feczesin (30., 58.), Radó (69.), ill. Lovrencsics (7., 18.), Lőrinczy (15.)

sárga lap: Lőrinczy (16.), Ternován (50.), ill. Szivacski (55.), Iyinbor (77.)

A szezon utolsó mérkőzésén csapatunk a Soroksár SC-t fogadta az Illovszky Rudolf Stadionban, ellenfelünk rendkívül sportszerűen sorfalat állt bevonuló bajnokcsapatunknak. Kuttor Attila vezetőedző két helyen változtatott a legutóbbi, Budaörsi SC elleni győztes meccshez képest: a támadósorban Szalai helyett Feczesin kapott lehetőséget, míg Iyinbor visszatért a védelembe a sérült Silye helyére. A találkozót a Jova - Szivacski, Otigba, Litauszki, Iyinbor - Berecz, Pátkai, Hinora - Radó, Feczesin, Cipf kezdővel indítottuk, ellenfelünk a Major, Lőrincz, Lisztes, Csontos, Ternován, Gyömbér, Lovrencsics, Kovac, Katona, Haris, Valencsik összeállítással állt fel. Nálunk Uram, Márkvárt, Hidi M, Kapornai, Vida, Terbe, Szilágyi Sz., Sztojka, Bobál, Pekár, Zimonyi és Szalai vártak bevetésre, míg a Soroksár csapatánál Abu, Kékesi, Kópis, Lipcsei, Ladányi, Magyari és Nagy játékára csereként számított Lipcsei Péter vezetőedző.

A Vasas-Soroksár bajnoki mérkőzésen is akadtak olyan játékosok, akik különböző okok miatt hiányoztak. Eltiltottunk nem volt, viszont Silye Erik jobb térdében az oldalszalag megrándult, ezért elővigyázatosságból nem lépett pályára a mai mérkőzésen. Viczián Ádám bal bokája megrándult az egyik edzésen, így ma ő sem játszott, illetve Ihrig-Farkas Sebestyén és Szilágyi Zoltán is kisebb betegséggel küzdöttek, ezért ők sem voltak keretben a Soroksár ellen.

Utolsó bajnoki mérkőzésünkön a Vasas Futball Club bajnokcsapatának kezdő játékosai gyermekeikkel, családtagjaikkal vonultak be az Illovszky-stadion gyepére.

A mai mérkőzés előtt Nagy Miklós sportigazgató három olyan labdarúgót köszöntött a Vasas Futball Club nevében, akik Vasas-mezben való pályára lépésükkel szép kerek számot értek el a 2021/22-es szezonban. Berecz Zsombor és Szivacski Donát is átlépték a 150-es határt, illetve Hinora Kristóf az a játékos, aki elérte a 100. piros-kék színekben lejátszott találkozót. Gratulálunk Zsombornak, Donátnak és Kristófnak.

Mai első félidei kezdőrúgónk Hóbor Tamás volt, aki vidékről érkezett a szezon utolsó bajnoki mérkőzésére. Tamás gyermekkora óta szurkol a Vasasnak, fiával - amikor csak tehetik - közösen, a helyszínen buzdítják kedvenceiket. Szurkolónkat óriási örömmel tölti el, hogy jövőre ismét a legmagasabb osztályban fog szerepelni szeretett csapata és reméli, hogy minél sikeresebben! 

Nem úgy kezdtünk, ahogy terveztük, hiszen szűk húsz perc alatt alatt háromgólos előnyre tett szert a Soroksár: a 7. percben Lovrencsics lövése a kapufáról pattant be Jova kapujába, majd a 15. percben egy bal oldali beadást követően Lőrinczy volt közelről eredményes, míg a 18. percben Lőrinczy passzából Lovrencsics talált be.  A 29. percben közel jártunk a szépítéshez, azonban Cipf középre gurítása után Feczesin lövését védte Major. Egy percre rá Berecz indítása után Feczesin az ötös sarkáról lőtte ki a hosszú sarkot, megszerezve ezzel szezonbeli 14. találatát. 

A 40. percben könnyen felzárkózhattunk volna, azonban Radó lekészítése után Berecz lövése kerülte el a vendégek kapuját, így soroksári előnnyel mentünk szünetre.

A második félidei kezdőrúgást Hercegfi Máté 15. születésnapjára kapta családjától. Máté 8 éves kora óta Vasas-drukker, ahogy a családja is az, egészen a dédnagymamai ágig visszamenőleg. Fiatal drukkerünk szabadidejében teqball-ozik, sőt tagja az országos junior teqball válogatottnak! Nagyon boldog születésnapot kívánunk, Isten éltesse Hercegfi Mátét!

A szünet után ellenfelünk kezdett aktívabban: Kovac ment el a szélen, középre adását követően Lőrinczy lövését könnyedén fogta Jova. Az 50. percben Cipf tört be a tizenhatoson belülre, Ternován ellökte, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt: a labda mögé Radó állt, azonban Major hárította támadónk büntetőjét.

Magasabb sebességi fokozatra kapcsoltunk, számos helyzetet dolgoztunk ki, valamint távoli lövésekkel is próbálkoztunk, ám a soroksári védők rendre állták a sarat. Az 56. percben egygólosra csökkentettük a hátrányunkat: egy szemre is tetszetős akció végén Feczesin készítette le lövésre a labdát Radónak, de csatárunkat elkaszálták a tizenhatoson belül. Újabb tizenegyes következhetett, viszont ezt már Feczesin magabiztosan értékesítette.

Nem sokkal később már Hinora gurított középre, a soroksári játékosok kétségbeesésükben becsúszva mentettek Feczesin elől. A 63. percben a kapufa is a vendégekkel volt Cipf lövésénél, a 69. percben pedig ledolgoztuk a háromgólos hátrányunkat: egy remek szabadrúgás-variáció után Radó talált be a vendégek kapujába.

A 74. percben kis híján átvehettük volna a vezetést: Hinora ment el a szélen, középre adását követően Feczesin alig maradt le a labdáról. Nyolc perccel később Hinora sokadik elfutása után ismét középre adott, ám az érkező Radó kapáslövése fölé szállt. Az utolsó percekben az eredmény már nem változott, így egy fordulatokban gazdag, 3-3-as döntetlennel zártuk az idei szezont a Soroksár ellen.

Kuttor Attila, vezetőedző:

- A félidőben abszolút nem emeltem fel a hangomat. Egy pontrekorddal megnyert bajnokság után játszottuk ezt a mérkőzést, amely az ünnepről szólt. Ilyenkor néha kijön a dekoncentráció, viszont kiemelném azt, amit letettünk a pályára. A srácok megmutatták a karakterüket és azt is, hogy nem engedték el a meccset, amit komoly esélyünk volt megnyerni. Így volt kerek az egész találkozó - mondta az M4 Sport kamerái előtt Kuttor Attila vezetőedző.

Ma délutáni döntetlenünkkel 23 mérkőzés óta nem találtunk legyőzőre és hazai pályán 472 napja vagyunk veretlenek, mi rúgtuk a legtöbb gólt (80), s ugyancsak mi kaptuk a legkevesebb találatot (22) is - statisztikánk valóban bajnokcsapathoz méltó!

Az összecsapás részletes tudósítása itt olvasható: VASAS FC - SOROKSÁR SC

Köszönjük szurkolóinknak, hogy ma is a helyszínről buzdították csapatunkat. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!