Vasárnap Kecskemétre látogatunk

2023-03-09 11:25
Az OTP Bank Liga 23. fordulójában a Kecskeméti TE ellenfeleként lépünk pályára.

A lila-fehér együttes nem várt lendülettel indította 2022 nyarát, jó formájukat pedig sikerült tavaszra is átmenteni. Jelenleg 8 forduló óta veretlenek, legutóbb kapott gól nélkül verték meg a Kisvárdát. Vasárnapi ellenfelünk jelenleg a tabella második helyén áll, a mezőny második legkevesebb kapott találatával és a legtöbb döntetlennel 36 pontot szereztek az elmúlt 22 összecsapás alatt. A Kecskemét azon csapatok közé tartozik a mezőnyben, akikkel az ősz folyamán kétszer mértük össze tudásunkat, így a vasárnapi lesz az idei utolsó találkozásunk. Az idény nyitófordulóján 0-0-s döntetlent játszottunk a lila-fehérekkel, majd a második körben ők látogattak meg minket és vitték el otthonunkból a három pontot (1-2). Soron következő ellenfelünk legeredményesebb játékosa Katona Bálint, aki 7 góllal vezeti a Kecskemét házi góllövőlistáját.

Télen véglegesen Kecskemétre érkezett Májer Milán (Zalaegerszegi TE FC), Nikitscher Tamás (Pécsi MFC) és Polyák Kristóf (Bp. Honvéd), míg ellenfelünknél kölcsönben szerepel Horváth Krisztofer (Torino – Olaszország, legutóbb kölcsönben Debreceni VSC), illetve kölcsönből visszatért Hadaró Valentin (Pécsi MFC). A távozók között található Uros Djuranovics, Sági Milán, Pejovics Danilo (kölcsönbe, Pécsi MFC) illetve Szabó Levente is, aki kölcsönszerződéséből visszatért Fehérvárra.

Csapatunkból Szalai József és Szivacski Donát azok a játékosok, akik a KTE utánpótlásában nevelkedtek, míg ellenfelünknél a 20 éves támadó középpályás, Katona Bálint a Vasas Kubala Akadémián pallérozódott.

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a Kecskeméti TE elleni összecsapásunkat az M4 Sport+ és az m4sport.hu élőben fogja közvetíteni. A találkozót felvételről a Médiaklikk felületén lehet visszanézni.

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!