Vasárnap este Szombathelyre látogatunk

2023-11-10 14:00
A Merkantil Bank Liga 15. fordulójában ismét idegenben lépünk pályára, a Haladás elleni bajnoki mérkőzés 17 órakor kezdődik.

Az 1919-ben alakult klub 1936-ban mutatkozott be az első osztályban, az azt következő esztendőben viszont kiesett az élvonalból. Huzamosabb ideig a II. világháborút követően volt tagja az NB I-nek, 17 szezonon keresztül – ez azóta is a leghosszabb sorozat a zöld-fehérek életében. Onnantól folyamatosan liftezett az alakulat az első és a másodosztály között, amelynek legnagyobb sikere egy magyar bajnoki bronzérem (2008/09), illetve három ezüstérem a Magyar Kupában. A klub korábban olyan labdarúgókat tudhatott a soraiban, mint Király Gábor, Novák Dezső, Illés Béla vagy Halmosi Péter. Legutóbb 2019-ben szerepelt az élvonalban, azóta az NB II-ből próbálja meg kivívni a feljutást, egyelőre sikertelenül.

A két klub közös történelme során 115 alkalommal találkozott egymással – 107 élvonalbeli, valamint 8 másodosztályú mérkőzésen –, az összesített mérleg pedig Vasas-fölényt mutat: 53 győzelem és 35 döntetlen mellett 27-szer kaptunk ki a Haladástól. A legtöbb gólt hozó meccseket 1943-ban és 1953-ban jegyeztük: mindkét alkalommal 7–1-es angyalföldi siker született.

A Haladás jelenlegi keretéből senki nem rendelkezik Vasas-múlttal, nálunk viszont korábban ketten is futballoztak Szombathelyen: Radó András és Tóth Milán az Illés Akadémiának, valamint a felnőtt csapatnak is tagja volt.

A vasárnap 17 órakor kezdődő mérkőzésünkről hivatalos YouTube-csatornánkon élő közvetítés látható, a 24liveblog.com oldalon pedig szöveges tudósítást olvashatnak szurkolóink az alábbi linkre kattintva: SZOMBATHELYI HALADÁS - VASAS FC

Szeretettel várunk minden szurkolót vasárnap Szombathelyen, ahová klubunk szurkolói buszt is indít, erről ide kattintva olvashatnak részletesen.

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!