Vasárnap délután a Soroksár csapatát fogadjuk

2020-11-07 18:00
A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában vasárnap 17 órakor kezdődik a Vasas FC - Soroksár SC bajnoki találkozó.

Vasárnapi ellenfelünk felemás eddigi szezont tudhat maga mögött a 2020/21-es Merkantil Bank Liga sorozatában. Lipcsei Péter csapata az NB II-es tabella 10. helyén szerepel 6 győzelemmel, 3 döntetlennel és 5 vereséggel, csapatunknál 3 ponttal kevesebbet gyűjtöttek az eddigi 15 forduló alatt.

Utolsó mérkőzésük a Szeged ellen elmaradt, mert ellenfelük keretében a 17 olyan labdarúgó volt, aki pozitív COVID-teszteredménnyel rendelkezett, sőt a szegediek szakmai stábjában is diagnosztizáltak koronavírussal fertőzötteket. A bajnokság 13. fordulójában a Gyirmót otthonában kaptak ki 1-0-ra, a találkozón az alábbi összeállításban szerepelt akkor a soroksári gárda: Varga Á. – Bene (Tóth D., 77'), Gengeliczki, Valencsik, Pászka – Derekas, Gyömbér (Huszák, 84') – Orosz M. (Gárdos, 67'), Csernik (Hudák M., 67'), Magyari (Szerető, 67') – Lovrencsics B.

A Vasas és a Soroksár eddig 6 másodosztályú bajnoki mérkőzésen csaptak össze, a párharcokból 4 alkalommal mi kerültünk ki győztesen, ellenfelünk csak két meccsen vitte el a három pontot. A tavalyi szezon első egymás elleni találkozóján - 2019 augusztusában - az Illovszky-stadionban 5-2-re vertük meg a Soroksárt, ám ellenfelünk decemberben 5-3-ra vágott vissza. Utoljára idén januárban, felkészülési mérkőzésen találkozott a két csapat, akkor 1-0-ra győztünk az Illovszky-stadionban.

A Soroksár SC együttesét Lipcsei Péter vezetőedző irányítja, munkáját Dejan Milovanovic asszisztens edző, Végh Zoltán kapusedző és Tímár Ádám erőnléti edző segíti. Vasárnapi ellenfelünk keretében több NB I-es múlttal bíró labdarúgó futballozik (Orosz Márk, Gyömbér Gábor, Huszák Tamás, Korozmán Kevin, Matija Misic, Pölöskei Péter, Csernik Kornél), de Takács Zsombor neve is megemlítendő, aki korábban a Vasas Kubala Akadémián pallérozódott.

Schindler Szabolcs vezetőedző várakozásai a holnapi mérkőzés előtt:

- Ezúttal is egy nagyon kemény mérkőzésre számítunk, hiszen a Soroksár - velünk ellentétben - a szerdai napon nem játszott meccset, így a játékosaik pihenni tudtak. Mi viszont 10 nap alatt 4 találkozón vagyunk túl, ebből háromszor utaznunk kellett.  A védekezésünk az utóbbi meccseken érezhetően stabilizálódott, ezen a területen mindenképpen előrébb léptünk. Támadójátékban viszont sokkal több kell, főleg most, a soroksári ellenféllel szemben. A Kaposvár és a Pécs ellen is számos helyzetet hagytunk ki amellett, hogy jól futballoztunk, de ez nem elég. Holnap gólokat kell szereznünk, ha győzni szeretnénk, de én optimista vagyok. Bízom benne, hogy a korlátozások időszaka alatt is minél több szurkoló kijön a meccseinkre, mint ahogyan korábban is tették, sokat jelent ez a csapatnak!