Újabb válogatott meghívók érkeztek

2024-03-13 11:00
Gratulálunk játékosainknak!

Az immáron Szélesi Zoltán szövetségi edző által irányított U21-es válogatott márciusban két mérkőzést is játszik: előbb március 21-én, csütörtökön felkészülési találkozón, majd március 26-án, kedden Eb-selejtezőn lép pályára.

Magyarország Moldova
2024. március 21., csütörtök 18:00
Bozsik Aréna

Kazahsztán Magyarország
2024. március 26., kedd  18:00 (helyi idő szerint 19:00)
Európa-bajnoki selejtező
Almati, Kazahsztán

A Vasas FC keretéből fiatal támadónk, Tóth Milán kapott meghívót a nemzeti együttesbe.

– Az első összetartás előtt természetesen meghallgattam Gera Zoltán és a stábom tagjainak véleményét a szóba jöhető játékosokról, beszéltem Marco Rossival is, ugyanakkor a személyes tapasztalataimra is támaszkodhattam a keret kialakításakor, hiszen az elmúlt fél évben folyamatosan figyeltem a válogatott szereplését. Bár a korosztály több kulcsjátékosa az A-válogatottba kapott meghívót, úgy érzem, összességében jó keretet sikerült összeállítani –  mondta Szélesi Zoltán az mlsz.hu-nak.


Az U19-es válogatott ezúttal nem jutott be a tavaszi elitkörbe az Eb-selejtező őszi csoportköréből, ezért tavasszal a 2005-ös korosztály önállóan nem vesz részt egyetlen összetartáson sem, viszont a 2004-es születésű játékosokkal kiegészülve, U20-as válogatottként lesznek mérkőzései: március 20-án, szerdán, majd két nappal később szintén Izlandot fogadja Gyirmóton. Mindkét találkozó 15:30-kor kezdődik az ALCUFER Stadionban.

Magyarország – Izland
2024. március 20., szerda 15:30
ALCUFER Stadion

Magyarország – Izland
2024. március 22., péntek 15:30
ALCUFER Stadion

Az eseményen Bakti Balázsra biztonsági tartalékként számít a szakmai stáb.

– A 2005-ös születésű játékosokkal már ősszel is együtt dolgoztam, így velük kapcsolatban naprakész információim voltak, az elmúlt bő két hónapban pedig igyekeztem alaposan feltérképezni a 2004-es korosztály játékosait is. A keret kialakításakor folyamatosan egyeztettem az U21-es válogatott szövetségi edzőjével, korábban Gera Zoltánnal, az utóbbi hetekben pedig Szélesi Zoltánnal, elsősorban azokat a labdarúgókat igyekeztünk meghívni, akik eséllyel pályáznak arra, hogy a későbbiekben az U21-es válogatottban szerepeljenek – nyilatkozta Babó Levente szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Gratulálunk és sok sikert kívánunk játékosainknak!