Újabb döntetlen, 1 pont Békéscsabán

2020-08-05 17:30
A Merkantil Bank Liga 2. fordulójának mérkőzésén Békéscsaba 1912 Előre - Vasas FC: 1-1

A vasárnapi - Kazincbarcika elleni - rajtot követően a Merkantil Bank Liga 2. fordulójában csapatunk Békéscsabán folytatta az idei küzdelmeket.

Bene Ferenc vezetőedző a Jova - Terbe, Litauszki, Tóth, Silye - Hidi M - Szatmári, Viczián - Radó, Balajti, Pekár kezdőt küldte pályára, míg az első fordulóban a Szegedet legyőző békéscsabai keretbe az Uram – Szalai, Hursán, Bora, Mészáros – Szabó P., Király, Babinyecz – Pantovics, Paudits, Lukács tizenegyet nevezte a hazaiak trénere, Schindler Szabolcs.

A mai mérkőzésen Rados, Kalmár, Birtalan, Köböl, Hinora, Kleisz és Csató vártak bevetésre a kispadon, a néhány nappal ezelőtti mérkőzésen kisebb sérülést szenvedő Vernes és Feczesin pedig elővigyázatosságból nem szerepelnek a mai keretben.

A kezdőrúgást ezúttal egy olyan fiatal békéscsabai szurkoló végezte el a lilák otthonában, akinek egyik kedvenc játékosa éppen a Vasas együttesének tagja, Litauszki Róbert természetesen piros-kék ajándékokkal hálálta meg kis szurkolója rajongását.

Eső utáni párás és fülledt időben, szokatlan kezdési időpontban, 14.45-kor kezdődött el a találkozó. A Kórház utcai Stadiont jelenleg átépítik, ám a hazai szektorok a korai program ellenére is maximálisan megteltek, 1850 főt jelzett a hivatalos nézőszám. Csapatunkat a helyszínen mintegy 80, Angyalföldről érkező Vasas-drukker hangos és kitartó szurkolása buzdította, míg a Vasas Szurkolói Klub tagjai ezúttal a távolból, igaz Békéscsabához közel biztosították támogatásukról a játékosokat, egy korábbi baleset miatti útzár útját állta a több autóval érkező Vasas-különítménynek. 

A mérkőzés első félidejében mindkét gárda előtt számos helyzet adódott. A kezdést követően, már a második percben Pekár a bal oldali 16-os sarkától lőtt, de Uram megfogta a labdát, majd ugyancsak Pekár ívelt a bal oldalról Balajtihoz, aki 8 méterről ollózva a kapu fölé lőtt. A csabaiak is támadtak: Hursán remek csel után Pautditshoz passzolt, de Jova magabiztosan hárított, egy 30 méterről elvégzett szabadrúgásnál pedig Király beívelését vágtuk ki a mezőnybe. A 10. perc után újra mi következtünk: Viczián a 16-os vonalával egy magasságban, jobbról a 11-es pontig dobta be a labdát, de a védők felszabadítottak, majd szintén Viczián - az alapvonalról, laposan, erősen - középre lőtte a labdát, de Balajti elől szögletre hárítottak, a szöglet után viszont Pekár 8 méterről, a jobb oldalról lőhetett, de Uram meg tudta fogni a labdát.

A 16. percben Pantovic húzta meg a bal szélen, majd 14 méterről ütemtelenül, spiccel lőtt, de Jova biztosan fogta meg a labdát. 2 percre rá Pekár ment el a bal szélen, majd egy csel után középre adta a labdát Radóhoz, aki 17 méterről középről lőtt, de a hazaiak kapusa védeni tudott. Újabb Vasas-lehetőség a 21. minutumban: 27 méterről végeztünk el szabadrúgást, ekkor Balajtit ugrattuk volna ki, akit lerántottak, így 18 méterről újabb szabadrúgás következett, de Pekár elcsavarta a sorfal fölött, Uram viszont ezúttal is a helyén volt. A 23. percben csabai helyzetet láthattak a Kórház utcai Stadionba kilátogató szurkerek: Szabó Péter 30 méteres léc alá tartó bombáját azonban Jova magabiztosan tenyerelte a kapu fölé.

A találkozó első góljáig egészen a 35. percig kellett várni: a találatot megelőzően Radóval szemben történt szabálytalanság a kaputól 30 méterre, de akkor még Pekár szabadrúgását kivágták, azonban Silye 8 méteres gólba tartó lövésébe Szalai ért bele (0:1).

A 44. percben találatunkra góllal válaszolt a Békéscsaba: jobb oldalról érkezett be egy magas labda, Paudits pedig a jobb sarok felé fejelte a labdát, ami a kapuba pattant (1:1).

A szünet után előbb Pekár 16 méteres lövésébe zártak össze a védők, majd a kipattanót Terbe bombázta centikkel a bal kapufa mellé. Percekkel később Szatmári ívelt a jobb oldalon felfutó Pekár elé, aki átjátszotta védőjét, de hosszan szöktette magát, így Uram megkaparintotta a labdát. Az 56. percben jobb oldali szögletet végezhettünk el egy Terbe beadási kísérlet után, de Pekár beadását kifejelte egy védő, ezt követően Viczián helyére Csató állt be. A 67. minutumban bal oldali szögletet végezhettünk el egy Silye beadási kísérlet után, de Pekár beadását kifejelte egy védő. Újra Silye következett: bal oldali beadása után a lecsorgó labdát Pekár lőtte 8 méterről a bal sarok felé, ám egy védő kifejelte azt. 

A 71. percben Terbe helyére Hinora állt be, a 78. minutumban pedig Balajtit Birtalan váltotta. Szinte azonnal helyzetünk adódott: Pekár bal oldali centerezésére Radó érkezett, aki 12 méterről jobbal, kapásból lőtt, de Uram most is a helyén volt. A 85. percben újabb lehetőség: szöglethez jutottunk, a beadás után pedig Szatmári lőtt 16 méterről, egy védő lábáról csaknem becsorgott a labda, de a csabaiak hálóőre ezúttal is védeni tudott.

Bár domináltunk az első félidőben, hiába jutottunk előnyhöz, nem sikerült azt megtartani, nem tudtunk 3 pontot szerezni, a 3 perces hosszabbítást követően is maradt az 1:1-es végeredmény.

Békéscsaba 1912 Előre - Vasas FC: 1-1 (1-1)

Békéscsaba, Kórház utcai stadion
1850 néző
Játékvezetők:
 Rúsz Márton (Garai Péter, Márkus Tamás)

Békéscsaba 1912 Előre: Uram – Szalai, Bora, Babinyecz, Mészáros – Szabó (Máris, 62'), Király, Hursán (Kovács, 56') – Pantovic, Lukács, Paudits
Vasas FC: Jova – Terbe (Hinora, 72'), Litauszki, Tóth, Silye – Hidi M – Viczián (Csató, 61'), Szatmári – Balajti (Birtalan, 79'), Pekár, Radó

Gólszerzők: Paudits (45') és Szalai (35')

Bene Ferenc vezetőedző értékelése: