U21: Iyinbor góllal debütált és Hidi M is játszott San Marino ellen

2022-03-24 18:30
A Gera Zoltán vezette U21-es válogatottban Iyibor Patrick kezdőként debütált és gólt szerzett, valamint Hidi M Sándor is pályára lépett, míg korábbi akadémistánk, Németh András duplázott San Marino ellen az Új Hidegkuti-stadionban megrendezett Eb-selejtezőn.

A Gera Zoltán által irányított magyar U21-es válogatott az Eb-selejtező csoportja utolsó helyén álló San Marinó-i együttes ellen játszott az Új Hidegkuti-stadionban. A két nemzeti csapat tavaly novemberi meccsén a mieink 4-0-ra nyertek a miniállam legjobbjai ellen.

A csütörtöki Eb-selejtezőn 20 éves védőnk, Iyinbor Patrick először ölthette magára a címeres mezt és góllal tette emlékezetessé a debütálását. Rajta kívül Hidi M Sándor is pályára lépett a magyar válogatottban, ahogy korábbi akadémistánk, Németh András is, aki szűk negyedóra alatt duplázni tudott.

A találkozó a mieink 4-0-s sikerével ért véget, a mostani sikerrel Gera Zoltán együttese jelenleg 7 ponttal csoportja negyedik helyén áll.

Az U21-es válogatottunk legközelebb március 29-én, Lengyelországgal mérkőzik meg Zabrzéban - kezdés 16:00 órakor.

- Hamar eldöntöttük a mérkőzést, de onnantól nehéz dolgunk volt, mivel az ellenfelünk próbált kizökkenteni minket a ritmusból, így a második félidőben már nem tudtunk úgy pörögni. Amit a játékosoktól kértünk, azokat többé-kevésbé megoldották, de a következő mérkőzésre gondolva nem vagyok teljesen nyugodt. Több csapattag nincs mérkőzésben, ez talán látszott is a pályán. De mindenesetre meg kell dicsérnem a fiúkat, mert nagyon profi volt a hozzáállásuk, és viszontláttam tőlük azt a taktikát, amit az edzéseken gyakoroltunk. Gratulálok a csapatomnak - nyilatkozta Gera Zoltán szövetségi edző a találkozót követően.

Magyarország-San Marino 4-0 (3-0)

Magyarország: Hegyi - Iyinbor, Mocsi, Tamás O. - Major S., Csongvai (Szabó Bálint, a szünetben), Mezei (Hidi M, 83.), Kata (Szendrei N., 61.), Komáromi - Németh A. (Horváth K., 62.), Skribek (Kiss T., a szünetben) 

Fotó: mlsz.hu