U21: Fontos meccs előtt állnak Vidáék

2018-03-26 11:48
Az U21-es válogatott ma Belgiumban játszik Eb-selejtezőt.

A keret tagjai közül mindenki egészséges, eltiltás sem nehezíti a szakmai stáb dolgát, így, akárcsak Ciprus ellen, ezúttal is a legerősebb összeállításában léphet pályára az U21-es válogatottunk.

Michael Boris szövetségi edző várhatóan azoknak a labdarúgóknak szavaz bizalmat, akik a csütörtöki mérkőzésen főszerepet vállaltak a Ciprus elleni győzelemből, egy-két változtatásra ezzel együtt lehet számítani a kezdőcsapatunkban.

A keretnek tagja Vida Máté és Szivacski Donát is. Mint ismert, Vida Ciprus ellen kezdőként végig a pályán volt. 

Míg mi öt meccsen 11 pontot szereztünk, a belgák már hat mérkőzésen vannak túl a csoportban, ebből négyet megnyertek, kettőn döntetlent értek el, 14 pontjukkal vezetik a csoportot. Csütörtökön ők is pályára léptek, és meggyőző játékkal 4-1-re legyőzték idegenben a hollandokat felkészülési mérkőzésen. A belga keretből többen is topbajnokságokban edződnek, a kongói születésű Landry Dimata a német Wolfsburgban kap egyre több szerepet, a csapatkapitány Siebe Schrijvers a Genk alapembere, többen szerepelnek a keretből az olasz és a francia élvonalban is.

- A belga válogatottban több kiemelkedő képességű labdarúgó kap szerepet, támadóik gyorsak, dinamikusak, nehéz ellenük játszani. Fontos, hogy végig szervezetten futballozzunk, ne hagyjunk területet az ellenfélnek, és hatékonyan játsszunk a belgák kapuja előtt is. A csoport favoritjával mérkőzünk meg, de korábbi mérkőzéseinken bizonyítottuk, hogy erősebb csapatokkal is fel tudjuk venni a versenyt, a célunk továbbra is az, hogy a sorozat őszi hajrájában esélyünk maradjon az Eb-részvétel kiharcolására - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Michael Boris szövetségi edző.

A Belgium elleni mérkőzésre hétfőn 20.00 órakor kerül sor Leuvenben, a 10 ezres befogadóképességű Den Dreef stadionban.