U17-es elitkör: Barkóczi Barnabás kezdőként 73 percet játszott a franciák ellen

2024-03-20 23:02
Fiatal játékosunk a kezdőcsapat tagjaként szerzett értékes tapasztalatokat az angliai Eb-selejtező elitkörében.

Magyarország – Franciaország 1–2 (0–1)
U17-es Eb-selejtező, elitkör
1. forduló

2024. március 20., szerda 21:00
St. George's Park, Anglia

játékvezető: Jacob Karlsen (asszisztensek: Victor Skytte és Blake Antrobus, tartalékjátékvezető: Andrew Kitchen)

Magyarország: Kocsis – Pál, Szekér, Csorba N. (Vitályos, 52.), Bolgár – Lakatos (Somogyi, 62.), Madarász, Décsy (Csorba D., 62.) – Mondovics – Barkóczi (Egri, 73.), Kovács (Kancsij, 73.)
szövetségi edző: Jeremiás Gergő

Franiaország: Stawiecki – Thebault (Sissoko, 75.), Gadou, Angely, Bienck – Cabral, Bakola (Kante, 68.), Sellami – Sternal (Salhi, 90+5.), Kouakou (Detourbet, 90+5.), Tanfouri (Camara, 75.)
szövetségi edző: José Alcocer

gólszerzők: Mondovics (90+1.), ill. Kouakou (18., 70.)

Az U17-es válogatott a Franciaország elleni mérkőzéssel megkezdte szereplését az Eb-selejtező elitkörében az angliai Burton-on-Trentben. A találkozón 16 éves támadónk, Barkóczi Barnabás kezdőként kapott lehetőséget, míg ugyanennyi esztendős középpályásunk, Hős Zsombor a cserepadról várt bevetésre.

A franciák már a 18. percben megszerezték a vezetést Kylian Kouakou révén, aki egy jobb oldali akció végén volt eredményes. Ellenfelünk a folytatásban sem mondott le a támadások lehetőségéről és a fordulás után is nyomasztó mezőnyfölényben játszott. A 70. percben Kouakou megszerezte saját maga és csapata második találatát. A hosszabbításban Mondovics Kevin betalált, azonban ez csak a szépítésre volt elegendő.

Jeremiás Gergő szövetségi edző így értékelte a látottakat a lefújás után:

– Sajnálom a vereséget, de a mai meccsben nem volt ennél több az eredményt illetően. A mérkőzés végén ugyan felcsillant a remény, hogy kiharcolhatunk egy döntetlent, de összességében jobbak voltak a franciák, és megérdemelt győzelmet arattak.

A mieink legközelebb március 23-án, szombaton 16 órakor lépnek pályára a házigazda angolok ellen. A csoport másik mérkőzésén Anglia 5–1-re legyőzte Észak-Írországot. A csoportból az első helyezettek mellett a nyolc csoport hét legjobb másodikja is kijut a ciprusi Európa-bajnokságra, amelyet utolsó alkalommal rendez 16 csapattal az UEFA, jövőre 8 csapatosra szűkül a mezőny.

Fotó: mlsz.hu