Továbbjutottunk a MOL Magyar Kupában

2023-09-16 17:00
Csapatunk 1-0-ra nyert a Dunaharaszti MTK vendégeként a kupasorozat 3. fordulójában.

Dunaharaszti MTK - Vasas FC 0-1 (0-0)
MOL Magyar Kupa, 3. forduló
2023. szeptember 16., szombat 15:00
Dunaharaszti MTK Sporttelep
800 néző

játékvezető: Hanyecz Bence (asszisztensek: László István Sándor és Németh Balázs)

Dunaharaszti MTK: Gyatyel - Csizmadia, Szalai, Pesti - Vitányi, Tóth F., Kovács (Szőke, 73.), Pataki (Hári, 51.) - Rétsági - Bata, Balogh (Quanaj, 73.)
vezetőedző: Ughy Márk

Vasas FC: Jova - Szivacski, Pávkovics, Litauszki, Deutsch - Urblík (Baráth, 89.), Hidi M (Sztojka, 78.) - Tóth M. (Kapornai, 78.), Hinora (Holender, 65.) Ihrig-F. (Radó, a szünetben) - Novothny
vezetőedző: Desits Szilárd

gólszerzők: Radó (66.)

sárga lap: Szőke (90+1.), ill. Radó (66.), Szivacski (85.)

A Dunaharaszti ellen Desits Szilárd vezetőedző a Jova - Szivacski, Pávkovics, Litauszki, Deutsch - Urblík, Hidi M - Tóth M., Hinora, Ihrig-F. - Novothny összeállítású csapatot küldte pályára, míg Uram, Bánfalvi, Sztojka, Bakti, Holender, Rab, Kapornai, Szilágyi, Baráth, Girsik, Radó és Zimonyi csereként vártak bevetésre. Ódor Máté combközelítő izomsérülést szenvedett a héten, Faragó Bálint pedig kisebb térdpanaszokkal küzd, ezért rájuk nem számíthatott a szakmai stáb a ma délutáni kupameccsen. Ahogyan a múlt héten belázasodó Papp Csongorra sem, Vida Máté, Otigba Kenneth és Berecz Zsombor rehabilitációja pedig továbbra is zajlik, így az ő visszatérésükre is várni kell. Az FC Ajka elleni bajnokit kihagyó Kapornai Bertalan ellenben ismét bevethető volt. 

Ellenfelünk a Gyatyel - Csizmadia, Szalai, Pesti - Vitányi, Tóth F., Kovács-Galavics, Pataki - Rétsági - Bata, Balogh tizeneggyel állt fel, míg Ughy Márk vezetőedző döntése nyomán Nacsa, Hári, Quanaj, Sajgó, Gosztonyi, Szabó, Szőke és Fellegi a kispadon foglalt helyet.

A hazaiak indították útjára a labdát, viszont az első percben Hinora futott el a jobb oldalon, középre gurított labdáját Urblík 14 méterről kapásból a kapu fölé lőtte. Ellenfelünk nem húzódott vissza a térfelére, próbált támadásokat vezetni: a 7. percben Bata egy csel után kicsit balról, 15 méterről lőtt, Jova vetődve ütötte ki a félmagas próbálkozást. Az első negyedórában kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, a Dunaharaszti játékosai próbálták megtartani a labdát, kerülték a kockázatos megoldásokat. Szervezetten, zártan védekeztek és veszélyes ellentámadásokat vezettek. A 16. percben Balogh húzott el a jobb szélen, beadása után Bata 8 méterről Jova kezébe fejelt.

A 22. minutumban Tóth M. 18 méterről lőtt, Gyatyel vetődve hárított. Ugyanebben a percben Bata ívelt keresztbe, Balogh a tizenhatoson belül hosszan vette át a labdát, amit becsúszva próbált meg kapusunk mellett a hálóba juttatni, ám Jova védett. A 30. percben Szivacski beadása után Urblík lefejelt labdáját Novothny próbálta meg 13 méterről kapásból kapura lőni, de nem találta el a játékszert. Félóra elteltével átvettük az irányítást, a vendéglátók egyre kevesebbet birtokolták a labdát, a kapujukat önfeláldozóan védték, a tizenhatosuk előtt kettős védelmi vonalat húztak, így az egyre nagyobb mezőnyfölényünk ellenére sokáig nem tudtunk veszélyes helyzetet kialakítani.

A 38. percben Deutsch forgatta meg ellenfelét a bal szélen, középre ívelt labdáját Hinora 12 méterről fejelte a bal kapufa mellé. A 40. percben Urblík indításával Tóth M. tört be a tizenhatoson belülre, Novothnyhoz passzolt, támadónk rosszul találta el a labdát, a játékszer azonban Ihrig-Farkas elé pattant, aki kapásból a kapu fölé lőtt. Az első játékrész hosszabbításában két jó csel után 17 méterről lőtt, de a labda elakadt az egyik hazai védőben. Harminc percig kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, és bár utána átvettük az irányítást, gól nem esett az első félidőben.

A szünetben egyet cserélt Desits Szilárd vezetőedző: Ihrig-Farkas helyén Radó folytatta a játékot. A második felvonás ott folytatódott, ahol az első befejeződött, csapatunk beszorította ellenfelét. A 48. percben Novothny 17 méterről kevéssel csavarta a bal kapufa mellé, öt perccel később Urblík kényszerítőzött Radóval, a visszakapott labdát 16 méterről a bal felső sarok irányába tekerte, de Gyatyel látványos vetődéssel hárított. A 63. minutumban Deutsch gurította keresztbe a labdát, Radó 10 méterről kapásból lőtt, Vitányi azonban blokkolta a kísérletet. A 66. percben megszereztük a játék képe alapján megérdemelt vezetést: Urblík ugratta ki remek ütemben a jobb szélen mélységből beinduló Radót, támadónk betört a tizenhatoson belülre és 12 méterről a léc alá bombázott (0-1).

A 72. percben Novothny vitte le a labdát a jobb szélen az alapvonalig, lapos centerezését azonban Gyatyel megkaparintotta. Nem sokkal később a túloldalon Bata két csel után 14 méterről a kapunk fölé bombázott, majd a csereként pályára lépő Holender beadását Novothny bólintotta mellé 7 méterről. A záró percekben csapatunk megőrizte előnyét, így bejutott a MOL Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.

A MOL Magyar Kupa 4. forduló sorsolását hétfőn 18:45-kor élőben közvetíti az M4 Sport. Legközelebb jövő vasárnap 17 órakor lépünk pályára, amikor a Merkantil Bank Liga 8. fordulójában a Gyirmót FC Győr csapatát fogadjuk az Illovszky Rudolf Stadionban.

A Dunaharaszti MTK elleni MOL Kupa-mérkőzésünkről részletes szöveges tudósítás készült, mely IDE KATTINTVA olvasható.

Desits Szilárd vezetőedző értékelése a lefújást követően:

- Tudjuk, hogy minden kupamérkőzés nagyon nehéz, hiszen egy alacsonyabb osztályú csapatnak nincs veszítenivalója, de arra azért nem számítottam, hogy ennyire megszenvedünk majd. Őszinte leszek, szerencsénk is volt az első húsz percben, mert gyorsan kétgólos hátrányba kerülhettünk volna. Megúsztuk, utána felvettük azt a ritmust, amire szükségünk volt, de gólt sajnos nem tudtunk lőni. Elég későn szereztük meg a vezetést, de szerencsére összejött, a második találatot viszont nem tudtuk rárúgni, hogy megnyugodjunk, így "harakiri-mérkőzés" volt a végéig. Amiért jöttünk, azt elértük, de messze nem vagyok elégedett.

Aki lemaradt volna a mai találkozóról, klubunk hivatalos YouTube-csatornáján felvételről visszanézheti. Szurkolóinknak köszönjük, hogy ezúttal is a helyszínről buzdították csapatunkat! Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!