Szoros meccsen nyertünk

2023-09-03 19:00
Csapatunk Tóth Milán duplájával 2-1-re győzött az FC Ajka vendégeként a Merkantil Bank Liga 7. fordulójában.

FC Ajka - Vasas FC 1-2 (1-2)
Merkantil Bank Liga, 7. forduló
2023. szeptember 3., vasárnap 17:00
Ajkai Városi Sportcentrum
2000 néző

játékvezető: Bana Gergely (asszisztensek: Kiss Balázs és Vörös Dániel, tartalékjátékvezető: Molnár Attila)

FC Ajka: Horváth D. - Kenderes, Csemer (Horváth P. 78.), Tar, Gyuris (Babos, 58.) - Csizmadia, Tajthy (Rabatin, 58.), Sejben, Zsolnai, Tóth G. (Berzseniy, 73.) - Gaál (Szarka, 57.)
vezetőedző: Jeney Gyula

Vasas FC: Uram - Szivacski, Pávkovics, Baráth, Deutsch - Hidi M (Litauszki, 81.), Urblík - Tóth M. (Radó, 44.), Holender (Szilágyi, 46.), Bakti (Girsik, 46., Rab, 94.) - Novothny 
vezetőedző: Desits Szilárd

gólszerzők: Zsolnai (32.), illetve Tóth M. (12., 19.)

sárga lap: Sejben (11.), Tar (39.), Tajthy (50.), illetve Baráth (8.), Urblík (16.), Novothny (52.), Szivacski (82.), Deutsch (92.)

Az ajkaiak ellen Desits Szilárd vezetőedző az Uram - Szivacski, Pávkovics, Baráth, Deutsch - Hidi M, Urblík - Tóth M., Holender, Bakti – Novothny összeállítású csapatot küldte pályára, míg Jova, Bánfalvi, Litauszki, Sztojka, Ihrig-Farkas, Rab, Hinora, Ódor, Szilágyi, Girsik, Radó, Zimonyi csereként vártak bevetésre. Kapornai Bertalan a Cegléd elleni bajnoki mérkőzésen rúgást kapott a combjára, játékosunk kezeléseket kap, rehabilitációja zajlik, a csapatedzésekhez viszont csak jövő héten csatlakozik, ezért a ma délutáni összecsapáson nem volt keretben. Papp Csongor belázasodott, míg Vida Máté, Otigba Kenneth és Berecz Zsombor rehabilitációja továbbra is zajlik, így rájuk sem számíthatott ma a szakmai stáb.

Ellenfelünk a Horváth D. - Kenderes, Csemer, Tar, Gyuris - Csizmadia, Tajthy, Sejben, Zsolnai, Tóth G. - Gaál tizeneggyel állt fel, míg Jeney Gyula vezetőedző döntése nyomán  Szabados, Rabatin, Borsos, Berzsenyi, Vogyicska, Présinger, Görgényi, Szarka, Szűcs, Antal, Babos, Horváth P. a kispadon foglalt helyet.

A találkozó gyászszünettel kezdődött, azokra a korábbi ajkai labdarúgókra emlékeztek, akik már nincsenek itt velünk. Az első perctől mi kezdeményeztünk többet, aminek hamar meg is lett az eredménye, ugyanis a 12. és a 19. percben Tóth Milán kétszer is bevette a hazaiak kapuját, támadónk mindkét alkalommal szabadrúgást követően, Urblík beívelt labdájából szerezte góljainkat.

A hazaiaknak bő 20 percre volt szükségük, hogy fölvegyék a ritmust, a 32. percben  csökkentették is a különbséget Zsolnai révén. Az első játékrész utolsó perceiben fölénybe kerültek a hazaiak, de a védelmünk jól zárt, az ajkaiak csak távoli lövéssel tudtak veszélyeztetni. A félidő hajrájában a megsérült Tóth Milánt a Vasas FC-ben 100. bajnoki mérkőzésén pályára lépő Radó András váltotta.

A második felvonásban élesedett a küzdelem, mindkét csapat agresszívebben játszott, az intenzívebb párharcok több szabálytalanságot is eredményeztek, a játékvezető sárga lapokkal igyekezett kézben tartani a találkozót. A házigazdák nyíltabban játszottak, nagy energiákat fordítottak az egyenlítő gól megszerzésére, mi pedig próbáltunk élni a több terület kínálta lehetőséggel.

Bár többet volt a házigazdáknál a labda, nem alakítottak ki több helyzetet, mint mi, ha eljutottak a kapunkig, akkor Uram a helyén volt, de Baráthnak is volt két mentése veszélyes helyzetben. A hajrában mi is eldönthettük volna a mérkőzést, de Radó fejesénél az ajkaiak kapusa nagy bravúrral védett. Az első játékrészben egyértelműen jobbak voltunk vendéglátóinknál, a második felvonás kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, a győzelmünk megérdemelt.

A válogatott mérkőzései miatt szünet következik a bajnokságban, legközelebb szeptember 24-én lépünk pályára, amikor a Gyirmót FC Győr együttesét fogadjuk az Illovszky Rudolf Stadionban. Addig sem maradunk program nélkül, szeptember 16-án - szombaton - 15 órakor a Dunaharaszti MTK otthonában játszunk a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában.

Az FC Ajka elleni bajnoki mérkőzésről részletes szöveges tudósítás készült, mely IDE KATTINTVA olvasható.

Desits Szilárd vezetőedző értékelése a lefújást követően:

- Nem egyszerű idegenben egy olyan csapattal szemben játszani, amelyik tavasszal végigverte az NB II-t, jó stílusban, jó elképzeléssel futballoznak, ránk tudták erőltetni az akaratukat. Úgy gondolom, küzdeni tudásból és szervezettségből jelesre vizsgáztunk, és meg tudtuk nyerni a mérkőzést. 

Aki lemaradt volna a mai találkozóról, klubunk hivatalos YouTube-csatornáján felvételről visszanézheti. Szurkolóinknak köszönjük, hogy ezúttal is a helyszínről buzdították csapatunkat! Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!