Radó András: Frusztrált, hogy eddig nem sikerült gólt lőnöm

2020-10-06 13:07
A Szeged-Csanád legyőzésével véget ért az angyalföldiek nyeretlenségi sorozata a labdarúgó NB II-ben, Radó András pedig megszerezte első bajnoki góljait a Vasasban - játékosunkkal Borsos László, a Nemzeti Sport újságírója készített interjút.

A Vasas FC hat nyeretlen mérkőzés után győzelmet ünnepelhetett, Radó András vezérletével hátrányból fordította meg a Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni mérkőzést, és nyert 3–1-re. A Zalaegerszegtől szerződtetett NB I-es gólkirály ez idáig adós maradt a gólokkal, ám ezúttal kettőt is szerzett, döntő érdemei voltak a három pont kiharcolásában.

„A csapat sikere a legfontosabb, de bevallom, frusztrált, hogy eddig nem sikerült gólt lőnöm – nyilatkozta lapunknak Radó András, aki ezt megelőzően az NB I előző kiírásának 30. fordulójában volt eredményes a Kisvárda ellen. – Megkönnyebbültem, hiszen leginkább a támadóktól várják, hogy gólokat szerezzenek. Erőnlétileg jó állapotban érzem magam, úgyhogy remélem, felszabadult leszek a pályán, és csapatunk is formába lendül.”

Az angyalföldiek a két félidőben ellentétes arcukat mutatták: az elsőben alig-alig alakítottak ki helyzetet, ám a másodikban a vendégcsapat fölé nőttek.

„Mostanában nem sok sikerélményben volt részünk, ezért az első játékrészben görcsösek voltunk – folytatta a támadó. – A szünetben Schindler Szabolcs vezetőedző arra kért minket, még nagyobb energiákat mozgósítsunk a győzelem megszerzéséért, és így is tettünk. Jelentősen befolyásolta a mérkőzés alakulását, hogy hamar egyenlítettünk, s rövid időn belül megfordítottuk az állást. Kétgólos előny birtokában látszott rajtunk, hogy nyugodtabbak és felszabadultabbak lettünk. A második félidei teljesítményünkkel elégedettek lehetünk, erre kell építenünk, ám a jövőben ennél is többet kell nyújtanunk.”

A 27 éves játékos pályafutása első idényét tölti az NB II-ben, rákérdeztünk, milyenek a bajnoksággal kapcsolatos eddigi tapasztalatai és várakozásai.

„Egyértelműen első osztályú a keretünk, de azt tapasztalom, a másodosztályban olykor nehezebb játszani, mint egy szinttel feljebb – mondta Radó András. – Mindenki élete mérkőzését akarja ellenünk játszani, nekünk azonban magunkkal kell foglalkoznunk és száz százalékot kell nyújtanunk. Rengeteg mérkőzés van hátra az idényből, két-három győzelemmel hatalmasat léphetünk előre a tabellán. Ezentúl folyamatosan nyernünk kell a bajnokikat ahhoz, hogy elérjük a célunkat.”