Pont nélkül térünk haza

2023-05-19 22:50
Bár Berecz Zsombor találatával megszereztük a vezetést, ellenfelünk megfordította a találkozót.

Kisvárda Master Good - Vasas FC 2-1 (1-1)
OTP Bank Liga
32. forduló
Várkerti Stadion
2380 néző

Vasas FC: Uram - Szivacski, Iyinbor, Baráth (Otigba, 57.), Ódor (Zimonyi, 88.) - Hinora, Berecz, Hidi (Sztojka, 64.), Szilágyi (Ihrig-F., 57.) - Holender (Szalai, 88.), Novothny
megbízott vezetőedző: Desits Szilárd

Kisvárda Master Good: Petkovic - Hej (Navratil, 46.), Széles, Jovicic, Leoni - Lucas (Kovacic, 82.), Melnyik, Karabeljov (Ötvös, 71.) - Makowski (Camaj, 71.), Ilievski (Spasic, 71.), Mešanović
vezetőedző: Milos Kruscic

gólszerzők: Mešanović (45.), Leoni (46.), ill. Berecz (39.)

sárga lap: Karabeljov (51.), Leoni (78.), ill. Iyinbor (10.), Szilágyi (27.), Szivacski (43.), Novothny (49.), Sztojka (87.)

Az OTP Bank Liga 32. fordulójának nyitómérkőzésén - utolsó idei idegenbeli összecsapásunkon - a kisvárdai Várkerti Stadionban léptünk pályára. Szakmai stábunk az Uram - Szivacski, Iyinbor, Baráth, Silye - Hinora, Berecz, Hidi, Szilágyi - Novothny, Holender kezdő tizenegynek szavazott bizalmat, cserepadunkon ezúttal Jova, Dombó, Litauszki, Ihrig-F., Kapornai, Otigba, Sztojka, Cipf, Hegedűs, Deutsch, Zimonyi és Szalai kapott helyet.

Silye Erik Achilles-ín gyulladása miatt nem volt bevethető, míg Urblík József lábfeje az Újpest elleni meccsen sérült meg, Balogh Norbert bal vádlijában izomsérülés keletkezett, Hidi M Sándor pedig a legutóbbi mérkőzésünkön combizomsérülést szenvedett, így labdarúgóinkra ma nem számíthatott a szakmai stáb. Pátkai Máté és Vida Máté műtét utáni rehabilitációja még zajlik, így ők továbbra sem álltak Desits Szilárd megbízott vezetőedző rendelkezésére, ellenben örömhírként szolgált a mérkőzést megelőzően, hogy Faragó Bálint rehabilitációja lezajlott, így játékosunk fokozatosan csatlakozik a csapatedzésekhez.

A Kisvárda Master Good kezdő tizenegyét a Petkovic - Hej, Széles, Jovicic, Leoni - Lucas, Melnyik, Karabeljov - Makowski, Ilievski, Mešanović névsor alkotta, míg Milos Kruscic vezetőedző kispadján Hindrich, Ötvös, Camaj, Vida, Navratil, Kovacic, Szőr és Spasic csereként kapott helyet.

Egy Vasas-helyzettel indult a találkozó: lendületes támadásunk végén Hinora adott be a kapu elé, a hazaiak hálóőre azonban elszámolta magát, így elérte a középen érkező Holendert a labda, aki az ötös vonaláról estében a felső lécre lőtt.

A 13. percben Hidi jobb oldali szögletére Baráth érkezett, fejese azonban kicsivel a kapu fölé szállt. A 33. percben a bal oldalunkon Mesanovic nyitotta meg az üres területet és kapott labdát, beadására Ilievski érkezett, de közeli kísérlete a kapu fölött ment el. Nem sok helyzet adódott az első félidő során, de csapatunknak sikerült előnyt kovácsolni a kevés lehetőségből is: a 39. percben Holender a bal oldalon cselezte le magát az alapvonalig, majd visszagurított lövésre a középen érkező Berecznek, aki hat méterről a kapu közepébe bombázott (0-1).

Négy perc telt el a haziak középkezdése után, mikor egy magasra pattanó labdára egyszerre érkezett Szivacski és Mešanović a büntetőterületünkön belül. A játékvezető továbbot intett, azonban a következő játékmegszakításkor Andó-Szabó jelezte, hogy az esetet a videóbírói szobában vizsgálják. Hosszas idegőrlő percek következtek, ugyanis sokáig nem született döntés, majd a játékvezető az oldalvonalon kívülre futott, hogy újra megnézze a szituációt, ezt követően pedig felülírva korábbi ítéletét, a büntetőpontra mutatott. Az 50. percbe lépett az eredményjelzőn a számláló, mikor Mešanović nekifutott és a bal alsó sarok felé küldte a labdát. Uram jól érezve az irányt a bal kapufáig nyújtózkodott, de a jól megküldött lövés - centiken múlva ugyan, de - utat talált a hálónkba (1-1). A hazaiak egyenlítő találatát követően a játékvezető véget vetett az első játékrésznek.

Csapatunk számára a lehető legrosszabb forgatókönyv szerint indult a második félidő: a hazai középpályások lapos passzokkal átforgatták a játékot bal oldalunkra, ahol az üres területbe mozgó Karabeljov kapott egy mélységi labdát, mellyel befelé fordult és egyből keresztbe tette azt a kapunk hosszú oldala felé, ahol az érkező Leoni a hálónkba vágta a játékszert (2-1). Az 55. percben kettős cserére szánta el magát Desits Szilárd: Szilágyi helyén Ihrig-F. folytatta a játékot, míg Baráth Botond sérülést szenvedett, így Otigba Kenneth lépett a helyébe. A 60. percben egalizálhattunk volna: Berecz emelt középre, de Novothny a kapu mellé fejelt. A 63. percben Hidi hagyta el a játékteret, helyén Sztojka Dominik folytatta. A 66. percben Ihrig-F. kapott egy kiugratást jobb oldalunkon, szélsőnk visszavette a labdát bal lábára, majd egy veszélyes beadással Notohny fejét kereste, akinek próbálkozása centikkel szállt el a kapu mellett. A 74. percben Berecz adott be a jobb oldalról, Novothny az ötösön belül harcosan előzte meg védőjét, de az élesen érkező labdát nem tudta a kapu irányába továbbítani. A mérkőzés hajrájára újabb friss játékosok érkeztek csapatunkba: Ódor és Holender helyett Zimonyi és Szalai folytatta a játékot. A 89. percben egy tetszetős labdakihozatalunkat követően Sztojka - kiváló meglátással - külsővel ugratta ki a jobb oldalunkon felfutó Ihrig-Farkast, aki lendületből átvette a bal lábára a labdát majd tüzelt, erős lövése csak centikkel kerülte el a hosszú oldali kapufát. A játékvezető négy perc hosszabbítást ítélt meg a rendes játékidő végén, azonban újabb gólszerzési lehetőséget nem alakítottunk ki, így 2-1-es hazai győzelemmel ért véget a találkozó.

A  mérkőzés részletes tudósítása ITT olvasható.

Desits Szilárd megbízott vezetőedző értékelése az összecsapás után:
- A csapat nagyon jól játszott, nem érdemeltünk vereséget. Büszke vagyok a játékosokra, ők is azok lehetnek magukra, mert jó játékot és jó mérkőzést játszottunk. Az elmúlt időszakban is ilyen volt a hozzáállás, de csak bizonyos periódusokban, ez viszont ma a meccs egészére jellemző volt.

Folytatás jövő hétvégén, az OTP Bank Liga idei kiírásának utolsó fordulójában, ahol a MOL Fehérvár FC-t fogadjuk hazai környezetben. A találkozó játéknapját és pontos időpontját a vasárnapi mérkőzéseket követően teszi közzé a Magyar Labdarúgó Szövetség. Addig sem maradunk program nélkül, második csapatunk május 21-én, vasárnap 17 órakor a BKV Előre együttesét fogadja az NB III. Keleti csoportjának 38. fordulójában. Köszönjük, hogy szurkolóink ezúttal is a helyszínről buzdították csapatunkat! Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!