Oenning: Hűek maradunk a játékrendszerünkhöz

2017-03-16 08:27
A Haladás elleni elmaradt mérkőzésünket pótoljuk március 16-án 17:30-kor a Szusza Ferenc Stadionban. A várakozásairól kérdeztük Michael Oenning vezetőedzőt.

 Ellenfelünk az a Haladás lesz, amelyik mostanában hullámvölgyben van. Mit vár a mérkőzéstől?

- Magunkra kell figyelnünk, szeretnénk ezt a meccset is megnyerni, hogy egy jó pozícióba kerüljünk a tabellán. Egy elveszített mérkőzés után pedig természetes, hogy ezt a csorbát szeretnénk kiköszörülni. A Haladás egy olyan csapat, amelyik jó focit képes játszani és bármelyik ellenfelét meg tudja verni, ha jó napot fog ki.

Mindkét csapatból hiányoznak meghatározó emberek. Ezért várható, hogy taktikai szempontból változtatások lesznek?

- Mi hűek maradunk a játékrendszerünkhöz. Ez a rendszer feltételezi azt, hogy az egyes pozíciókra több választási lehetőségünk legyen. Ebből a szempontból nézve vannak még variációs lehetőségeink, így bízom benne, hogy a kieső játékosokat pótolni tudjuk. A pályára lépő tizenegy játékostól pedig azt várom, hogy küzdjenek és lássam, hogy győzni akarnak. Továbbra sem számíthatok a sérűlt Vidára és Pavlovra, míg Korcsmár az MTK ellen begyűjtötte ötödik sárgalapját, így a Haladás ellen eltiltását tölti le.

A mérkőzés után jön egy hosszabb szünet. Mi lesz a csapat programja?

- Kéthetes szünetünk lesz, amit szeretnénk kihasználni. 24-ére, péntekre tervezünk egy felkészülési meccset, hogy a mérkőzésritmust megtartsuk, Dunakeszin a Cigánd együttesével játszunk majd. Bízom abban, hogy a felkészülést követően az Újpest elleni 29-ei kupamérkőzésre megfelelően felvértezve fogunk megérkezni.