Oenning: A győzelem a cél a Fradi ellen is

2016-11-19 11:29
Michael Oenning vezetőedzőnk mondta el véleményét az elmúlt két hétben elvégzett munkáról, válogatottjainkról és az FTC elleni mérkőzésről.

Hogyan telt az elmúlt kéthetes bajnoki szünet? 

- Nem csináltunk semmi különlegeset. Tisztességesen végigedzettük ezt az időszakot egy-két szabadnappal. Mivel a játékosok az utóbbi időben sok mérkőzésen léptek pályára, eltekintettünk a felkészülési mérkőzéstől. Ez az időszak azért is volt szerencsés, mert mindössze hat játékosunk hiányzott válogatott elfoglaltságok miatt, tehát tudtunk a csapattal dolgozni. Így meg tudtuk tartani azt a ritmust, ami a következő mérkőzésekhez szükséges.

Két fiatalunk, Berecz és Hangya a héten debütált a felnőtt válogatottban, míg Vida először volt kezdő. Mennyire volt elégedett a teljesítményükkel?

- Először is nagyon örülök annak, hogy három játékosunk is a magyar válogatott színeiben léphetett pályára. Jól végezték a dolgukat, bátrak voltak, és aktívan részt vettek a játékban. Igaz, kisebb hibákat is elkövettek, ám bizonyos vagyok abban, hogy a jövőben még jobbak lesznek.

Szombaton rangadó lesz a Ferencváros ellen, amely az utóbbi időben hullámzó teljesítményt nyújtott. Mit vár az ellenféltől és hogyan készültünk fel rájuk?

- Egy biztos: a Ferencvárost nem fogjuk lebecsülni. Úgy gondolom most is, hogy még mindig az egyik legerősebb csapat Magyarországon. Nekik is a győzelem cél, miként nekünk is. Bizonyos vagyok abban, hogy meg is fognak tenni érte mindent, amit tudnak. Ami minket illet, mi továbbra is azt a játékot fogjuk játszani, amit elterveztünk. Ez vezetett minket eddig is sikerre.

Az 5. forduló óta vezetjük a bajnokságot. Szükséges-e segíteni a játékosokat abban, hogy ezt valahogy feldolgozzák?

- Nem, nincs nagyon mit feldolgozniuk. Ugyanis nem úgy kelünk fel minden nap az ágyból, hogy megcsípjük magunkat és közben azt mondogatjuk magunkban: "mennyire jók vagyunk". Természetesen kellemes állapot az első helyen lenni, de megnyugtatok mindenkit, hogy ezt a helyén tudjuk kezelni.