Ódor Máté: Nekünk kell jobban akarni a győzelmet

2023-03-04 14:30
Fiatal hátvédünk bízik benne, hogy a hétközi siker mentálisan nagy lökést ad csapatunknak.

Sűrű heti program harmadik találkozója következik, melyben örömteli, hogy egy sikeres hétközi mérkőzésről fordulunk rá a Fehérvár elleni összecsapásra, ez lélektanilag sokat segíthet az ellenfél fölé nőni.

- Úgy gondolom, hogy az a mentalitás, amivel akár Pakson, akár a Kisvárda ellen pályára léptünk, elengedhetetlen lesz a Fehérvár ellen, de ha sikerül megint ilyen elánnal nekimenni az ellenfélnek, akkor annak pontokban is meg kell mutatkoznia. Az elmúlt találkozókon talán kevesebb helyzetet alakítottunk ki, mint korábban, ebben hatékonyabbnak kell lennünk, hiszen csak így tudunk az ellenfélnél gólok számában is jobbak lenni.

Ódor Máté ősszel olykor kezdőként, máskor cserejátékosként kapta meg a lehetőséget, az elmúlt öt tavaszi bajnoki mérkőzésen azonban kivétel nélkül a kezdőben találta magát fiatal hátvédünk.

- Úgy érzem, egy jó felkészülést tudhatok magam mögött a hosszúra nyúlt téli szünetben. Az elmúlt meccseken tapasztalt felém irányuló bizalom azt mutatja számomra, hogy az edzői stáb is hasonlóan értékeli a teljesítményemet. Szeretném hétről-hétre bebizonyítani, hogy ott a helyem a kezdőcsapatban.

Máté 12 éves korától éveken át a Fehérvár utánpótlásában pallérozódott, majd a klub második csapatában is szerepelt, így jól ismerheti ellenfelünk erősségeit és gyengeségeit.

- Az akarat csatája lesz a ma esti találkozó. Mindkét együttesnek nagy szüksége van a győzelemre, jó játékosok fognak mindkét oldalon pályára lépni. A kulcs az lehet, hogy nekünk kell jobban akarni a sikert!

Az októberi összecsapáson Ódor végig a pályán volt, így aktív részese lehetett a Fehérvár 2-0-s legyőzésének.

- Az őszi mérkőzésen nagyon kompaktan mozogtunk és igazi csapatként tudtunk együttműködni, ez most is sikerre vezethet. Nem egyénileg kell az ellenfél fölé nőnünk, hanem csapatként kell megszakadnunk a három pontért.