Nem született gól a PMFC otthonában

2023-08-16 20:30
A Merkantil Bank Liga 4. fordulójában 0-0 lett a Pécs elleni összecsapás végeredménye.

PMFC- Vasas FC 0-0 (0-0)
Merkantil Bank Liga, 4. forduló
2023. augusztus 16., szerda 18:30
PMFC Stadion
2000 néző

játékvezető: Antal Péter (asszisztensek: Rózsa Dávid és Ring Kevin, tartalékjátékvezető: Berényi Tamás)

PMFC: Helesfay - Svedyuk, Rácz, Pejovic, Majnovics - Szeles (Krausz, 69.) Terbe - Vas (Bukovics, 75.), Gyurkits, Szabó (Harsányi, 84.) - Tóth G. (Gera, 75.)
vezetőedző: Weitner Ádám

Vasas FC: Uram - Szivacski, Litauszki, Baráth (Pávkovics, 73.), Deutsch - Sztojka (Urblík, 46.), Hidi M - Hinora (Holender, 65.), Radó (Tóth M., 46.), Bakti (Girsik, 56.) - Novothny
vezetőedző: Desits Szilárd

sárga lap: Sztojka (27.), Litauszki (46.), Girsik (89.), Pávkovics (90+4)

A Pécs ellen Desits Szilárd vezetőedző az Uram - Szivacski, Litauszki, Baráth, Deutsch - Sztojka, Hidi M - Hinora, Radó, Bakti - Novothny összeállítású csapatot küldte pályára, míg Jova, a frissen igazolt Pávkovics, Ihrig-Farkas, Holender, Rab, Ódor, Kapornai, Szilágyi, Girsik, Tóth M., Urblík és Zimonyi csereként vártak bevetésre. Vida Máté, Otigba Kenneth és Berecz Zsombor rehabilitációja továbbra is zajlik, így rájuk ma sem számíthatott a szakmai stáb.

Trénerünk a mérkőzést megelőzően elmondta, hogy "Várakozáson felül teljesített a Pécs a tavalyi szezonban. Nagyon szervezett csapat ellen fogunk pályára lépni, akik hazai pályán különösen veszélyesek. Ettől függetlenül mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megszerezzük a három pontot." A Szeged ellen duplázó Radó András szintén nehéz mérkőzésre számított: "A Pécs nagyon jól kezdte a bajnokságot, az első két fordulóban nyertek és gólt sem kaptak."

Ellenfelünk a Svedyuk, Rácz, Pejovic, Majnovics - Szeles, Terbe - Vas, Gyurkits, Szabó - Tóth G. tizeneggyel állt fel, míg Weitner Ádám vezetőedző kispadján Varasdi, Harsányi, Takács, Varga, Gera, Bukovics, Krausz és Bachesz kaptak helyet. A pécsi szakvezető szerint "Az előző évadban még a legmagasabb osztályban szereplő Vasas számára ugyan nem indult jól az idei bajnokság, azonban a vasárnapi fölényes sikerükkel megmutatták, hogy mire képesek valójában." Úgy gondolja, hogy a Vasas "az egyik legjobb játékosállománnyal rendelkező csapat, toronymagasan esélyesek a feljutásra". A PMFC vezetőedzője mérkőzés előtti nyilatkozatában kiemelte, mennyire fontosnak tartja, hogy megőrizzék szerevezettségüket és jó döntéseket hozzanak a kapuk előtt. Bízott benne, hogy élvezve a hazai pálya előnyeit tovább gyarapítják pontjaik számát.

18:30-kor Antal Péter játékvezető a sípjába fújt, csapatunk tiszta fehérben kezdte a mérkőzést, míg a hazaiak piros-feketében léptek pályára. Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, mindjárt a 2. percben: Tóth G. elé emelték a labdát, aki kapásból, 17 méterről csak kevéssel lőtt a kapunk mellé. Öt és fél perc elteltével jutottunk el első alkalommal a pécsi tizenhatoson belülre, Bakti jobboldali beadása után Novothny csúsztatása azonban elkerülte a hazai kaput.

A 9. percben Hinora lőtt 27 méterről, a labda egy pécsi játékos lábát érintve lelassult, így Helesfaynak nem okozott gondot a védés. A házigazdák kezdtek aktívabban, de öt perc elteltével kiegyenlített lett a játék. A 17. percben Hinora próbálkozott 20 méterről, lövése kevéssel ment mellé. Egy perccel később Hinora vette észre, hogy Helesfay messze kint áll a kapujából, a felezővonal közeléből próbálkozott íveléssel, de a labda mellé ment. Baráth indításával Deutsch futott el a bal szélen, beadása után Helesfay húzta le a labdát Novothny elől. Bedobás után a PMFC alakított ki helyzetet a 25. percben, amikor Terbe tört be a jobb oldalon a tizenhatosunkon belülre és éles szögből a hosszú sarok mellé lőtte a labdát. A 33. percben maradt ki az addigi legnagyobb helyzet, amikor Terbe passzolt Szabóhoz, aki 15 méterről lőtt, Uram viszont szép mozdulattal ütötte a kapu fölé a léc alá tartó labdát. A folytatásban a mezőnyben folyt a kiegyenlített küzdelem, egyik kapu előtt sem alakult ki veszélyes helyzet egészen a 45. percig: ekkor egy bal oldali hazai szögletet követően a tovább csúsztatott labdát Pejovic 5 méterről a kapunk mellé fejelte. Az első félidőben mezőnyben nem volt különbség a csapatok között, de a hazaiaknak voltak veszélyesebb helyzetei.

A 47. percben a bal oldalról végeztek el szabadrúgást a hazaiak a tizenhatos oldalvonalánál, a tizenegyesponttal egy magasságban: védőink kifejelték a labdát, amit Vas 18 méterről, kapásból a bal kapufára lőtt. Ezután Szivacski ívelte előre a játékszert, amit Helesfay a tizenhatos vonaláig kifutva lehúzott Tóth M. elől. Az 59. percben óriási helyzetünk adódott: Girsik remek ütembem ugratta ki Hinorát, játékosunk átemelte a labdát Helesfay fölött, ami a felső lécről lepattant, Hinora fejjel ismételt ugyan, de a labda újra a kapufát találta el. Négy perccel később Majnovics lőtt be veszélyesen egy szabadrúgást a kapunk elé, ám sikerült szögletre mentenünk. A folytatásban nagy csata zajlott a pályán, de mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, ezért a kapuk nem kerültek veszélybe.

A 73. percben pályára lépett új igazolásunk, Pávkovics Bence a megsérült Baráth Botondot váltotta. A 78. percben Bukovics tört be a bal oldalon nagy lendülettel a tizenhatosunkon belülre, lapos lövését azonban Uram lábbal védte. A 81. percben Gera lőtte be a kapunk elé élesen a labdát a jobb szélről, de azt kivetődve Uram szerezte meg. Egy pécsi szöglet után az előrevágott labdával Tóth M. lépett ki, megpróbálta megjátszani az akciót kísérő Girsiket, de átadása elakadt Ráczban. A találkozó utolsó nagy helyzete előttünk adódott, a 92. percben Urblík 13 méterről kapásból ellőtte a védőkről lepattanó labdát, amit Helesfay a léc alól tolt szögletre. Küzdelmes, kemény mérkőzésen nem esett gól, így ma este csupán egyetlen pontot tudtunk szerezni.

A PMFC elleni bajnoki mérkőzésről részletes szöveges tudósítás készült, mely IDE KATTINTVA olvasható.

Desits Szilárd vezetőedző értékelése a lefújást követően:

- Nyerni jöttünk, de ha az egész mérkőzést korrekten és reálisan nézem, akkor igazságos a végeredmény. Mindkét csapatnak adottak voltak a lehetőségei, hogy megnyerjék a találkozót, így el kell fogadnunk ezt a gól nélküli döntetlent. Az NB II erről szól idegenben, az ellenfelek többszörös erővel küzdenek, szervezettek is, nem hiányozhat senki sem a gépezetből. Sajnos az első félidőben nem robotoltunk az első perctől, aminek majdnem megittuk a levét.

A PMFC elleni összecsapásunkat az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetítette, így aki lemaradt volna a találkozóról, az az élő közvetítés után felvételről a Médiaklikk felületén visszanézheti.

Szurkolóinknak köszönjük, hogy ezúttal is a helyszínről buzdították csapatunkat! Folytatás 2023. augusztus 19-én, szombaton este 19 órától a Kolorcity Kazincbarcika SC ellen lépünk pályára az Illovszky Rudolf Stadionban. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!