Mindenki átérzi a Mezőkövesd-Vasas meccs jelentőségét - játékvezető: Solymosi Péter

2014-11-22 03:01
Csapatunk a Merkantil Bank NB II-es Liga 15., idei utolsó fordulójában az egyik legnagyobb ellenlábas otthonába látogat szombaton, amely találkozó 16 órakor kezdődik. A belépéshez helyszíni regisztráció kell, a vendégszektornál büfé lesz, míg a meccset Solymosi Péter vezeti, aki az elmúlt 6 évben 9 meccsen fújt csapatunknak, melyeken 5 vereséget, 1 döntetlent és 3 győzelmet értünk el.

Csapatunk a Merkantil Bank NB II-es Liga 15., idei utolsó fordulójában az egyik legnagyobb ellenlábas otthonába látogat szombaton, amely találkozó 16 órakor kezdődik. A belépéshez helyszíni regisztráció kell, a vendégszektornál büfé lesz, míg a meccset Solymosi Péter vezeti, aki az elmúlt 6 évben 9 meccsen fújt csapatunknak, melyeken 5 vereséget, 1 döntetlent és 3 győzelmet értünk el.


Csapatunk minden játékosa tisztában van azzal, hogy ez nem csak egy mérkőzés a sok közül, hanem jelentősen befolyásolhatja a feljutásért folytatott harcot. Ellenfelünk győzelmével ugyanis 5 pontos előnyt szerezne, míg ha csapatunk nyer – amiben erősen reménykedünk -, akkor egészen bizonyosan a tabella 1.-2- helyének valamelyikén fejezné be az őszi idényt.


A pénteken 16 órakor megtartott edzésen a következő játékosok vettek részt:

Hermány, Németh,

Preklet, Hajdú, Grúz, Tamás, Polényi, Görgényi, Pál,

Nagy Tamás, Gál, Berecz, Vida, Lázok,

Remili, Ferenczi, Ádám, Menyhárt.


Bán Bence Mezőkövesd Zsóry FC sajtó munkatársa érdeklődésünkre elmondta, hogy szeretettel várják a Vasas szurkolókat, ám sajnos csak regisztrációval lehet a stadionba bejutni. A belépéshez szükséges adatok: név, születési hely és idő, amelyket személyi okmánnyal kell igazolni. Amennyiben azonban a szurkolók rendelkeznek Szurkolói Kártyával, az nagy előny, mert így gyorsabban lehetnek túl a jegyvásárláson.

Azt is közölte, hogy a vendégszektornál büfé gondoskodik a Vasas drukkerek minél teljesebb kiszolgálásáról és kényelméről.

A kövesdieknél amint korábbi cikkünkben már említettük, Kulcsár K. eltiltása, Izing, Balogh B. és Nánási pedig sérülése miatt nem szerepelhet.

A Mezőkövesd Zsóry FC várható összeállítása:

Kunsági – Hegedűs Cs., Szeles, Csató, Búrány – Hegedűs D., Takács P., Tajthy, Molnár G. – Máté (Hanzl), Balajti.

 

Bár csapatunk a 3. helyen van 2 ponttal lemaradva szombati ellenfelünktől és 1-re a Gyirmóttól, ám egy esetleges vereséggel (és a Gyirmót siófoki győzelmével) 4, illetve 5 pontra kerülnénk a feljutó 1-2. helytől, nem beszélve arról, hogy ezzel a lelki teherrel kellene a 3 hónapos téli szünetre elvonulni, tudva azt, hogy a tavaszt az idegenbeli Gyirmóti mérkőzéssel kezdjük.

Ráadásul a pontazonossággal (27) de rosszabb gólkülönbséggel a nyakunkban lihegő Szolnok és Békéscsaba (soroksári, illetve ceglédi) szombati győzelmével (ha nem nyerünk a Mezőkövesd ellen) akár az ötödik helyre is zuhanhatunk.

Így nem túlzás kijelenteni, hogy a szombati Mezőkövesd-Vasas a feljutás szempontjából sorsdöntő rangadó. Bízunk játékosainkban, hogy átérzik a szombati mérkőzés fontosságát.

Azonban a hatpontosnak is mondható rangadónak a tétje nemcsak a feljutó 1.-2. helyen történő telelés, és az egyik legfőbb riválistól történő 3 pont elvétele, de játékosaink számára - bízunk benne, hogy - nem mindegy tehetnek-e prémiumot a Karácsonyfa alá, a kis Jézus képzeletbeli jászola mellé, vagy sem.

Ha sikerül jobbik arcát mutatnia a Mezőkövesd elleni mérkőzésen csapatunknak és a szerencse is mellénk áll, akkor szép estét - és a minden jó, ha a vége jó elvét követve - szép, reményteli Karácsonyt szerezhetnek a több tízezer hazai és határontúli Vasas szurkolónak. Úgy legyen!

A mérkőzést az NB I-es 12 tagú profi keretének a tagja, a 42 éves Solymosi Péter vezeti, segítői Kelemen Attila és Szilágyi Norbert lesznek, míg a tartalék játékvezetői teendőket Takács János látja el.

Solymosi Péter Veszprémben született, 1972. szeptember 6-án. Polgári foglalkozása gépkocsivezető. A nemzeti bajnokság első osztályában 2000 őszétől tevékenykedik. Magyarországon az első 12 hivatásos játékvezető tagja. NB. I-es mérkőzéseinek száma: 203.

Az elmúlt 6 évben 9 mérkőzést vezetett csapatunknak (mindegyike NB I-es volt), amiből 5-ször vereséggel hagytuk el a pályát, 3-szor győztünk, míg 1 döntetlen lett.