Mészöly Kálmán 80. születésnapját ünnepeltük

2021-07-16 21:35
A Mészöly Focisuli csillaghegyi sportcentrumában a Vasas Futball Club klubigazgatója, Nagy Miklós és Dr. Jákó János, a Vasas Sport Club tiszteletbeli elnöke, illetve Mészöly Kálmán korábbi játékosai, pályatársai, volt kollégái, szakemberek, a Vasas Kubala Akadémia növendékei és a Mészöly Focisuli fiataljai jelenlétében köszöntöttük föl a ma 80 esztendős Szőke Sziklát.

Ma délután háromnegyed négykor a Csillaghegyi strand parkolójában gyülekezett az a vendégsereg, amely klubunk korábbi legendás játékosa, a mai napon nyolcvan esztendős Mészöly Kálmán tiszteletére rendezett születésnapi ünnepségre volt hivatalos. A vendégek között szép számmal érkeztek a Vasas család képviselői, egykori pályatársak, játékosok, fellépő művészek és fiatal labdarúgók. A Mészöly Focisuli sportcentrumáig a Vasas Kubala Akadémia játékosai által vezetett zászlós felvonulással érkeztek meg a meghívottak, kezükben színes, "80" feliratú lufikkal.

A hivatalos ceremónia fél ötkor vette kezdetét, a délután házigazdájaként DJ Dominique konferálta fel a vendégeket és a különböző műsorszámokat. Fellépett többek között Kökény Attila, aki igazán szívhez szólóan és óriási sikert aratva adta elő az "Azért vannak a jó barátok" és a "Nincs semmi másom" című dalokat, majd Rakonczai Viktor zongorakísérete és St. Martin szaxofon-játéka mellett - Simó Annamária előadásában - felcsendült az ünnepelt egyik kedvenc dalaként a "Vigyázz a madárra" című sláger, végül a TNT frontembere, Dobrády Ákos szórakoztatta az egybegyűlteket.

Mészöly Kálmán családja körében - többek között felesége, a korábbi remek röplabdás Bardi Gyöngyi és Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára mellett - egy bordó old timer 220-as Mercedessel érkezett a rendezvényre nem sokkal öt óra előtt, hatalmas tapsvihar és kíváncsi tekintetek közepette.

A legendát a Vasas Kubala Akadémia és a Mészöly Focisuli fiatal játékosainak sorfala, két fia vigyázó karjai, majd a vendégek közös születésnapi köszöntő dala fogadta, melyet követően a lufikat látványosan útjukra engedték, színesre festve ezzel a nyári időjárás miatt egyébként is gyönyörű égboltot. 

A köszöntő beszédek sorozatát Dr. Jákó János, a Vasas Sport Club tiszteletbeli elnöke nyitotta meg, ezt követően Nagy Miklóssal, a Vasas Futball Club klubigazgatójával közösen egy "Mészöly 80" feliratú mezt adtak át, azt a piros - hátán kék-fehér - díszítésű dresszt, amiben csapatunk is rendszeresen pályára lép. Mészöly Kálmán meghatódva vette át a számára egyedileg készített ajándékot, majd a nyakába került a Vasas Futball Club feliratú, piros-kék-arany selyemsál is - melyet a rendezvény végéig le sem vett.

A csillaghegyi létesítmény teljesen benépesült. A Vasas Futball Club képviseletében - Nagy Miklós klubigazgató mellett - tiszteletét tette Dr. Lejkó Dezső csapatorvos, Ádám Krisztina kommunikációs vezető, Ádám Erik marketingvezető és Sinkovics Gábor, a Vasas Kubala Akadémiáról Horváth Gábor U14-es vezetőedző, Komódi László - az U17-es korosztály trénere - és Hámori Ferenc, a női felnőtt csapat vezetőedzője, illetve az U14-es és U19-es csapat tagjai érkeztek - a fiatalok a ceremónia hivatalos része után természetesen azonnal birtokba vették a létesítményt és a Mészöly Focisuli fiatal növendékeivel együtt hamar megtalálták a közös hangot.

Aki figyelmesen fürkészte a vendégeket, az láthatta ezen a jeles napon - a teljesség igénye nélkül - a Vasas 1966-os, veretlen bajnokcsapatának tagját, Puskás Lajost, a többszörös válogatott Müller Sándort, Tóth Bálintot, Híres Gábort, Kozma Istvánt, Kiss Lászlót, Véber Györgyöt, Szlezák Zoltánt, Babócsy Andrást, Genzwein Ferencet, Czeizler Györgyöt, Garaba Imrét, Kisteleki Istvánt, Jean-Claude Mbembát, de a sajtó képviselői közül jelen volt Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Simon Zoltán, az NB1.hu főszerkesztője, Somogyi Zsolt, a Nemzeti Sport újságírója és Gáll András, az Index szakembere, de forgatott a TV2 és a Digi Sport stábja is, illetve beszédett mondott Hegyi Iván is, sőt nem maradhatott ki a Trollfoci stábja sem, akik a legnagyobb tisztelettel és alázattal köszöntötték föl a legendát.

A Vasas Futball Club játékosai a pályán felállított óriás kivetítőn köszöntötték föl a 80 esztendős Mészöly Kálmánt, de videóüzenetben bejelentkezett a Vasas Sport Club elnöke, Markovits László, illetve - többek között - Tornyi Barnabás és Esterházy Márton is elmondták jókívánságaikat, végül felhangzott egy igazán emlékezetes, erre az alkalomra készített videó, melyet Koós János "Kapitány" című slágere ihletett.

A jelenlévők tisztelete és rajongása szemmel látható volt, a Szőke Szikla pedig könnyes szemmel és óriási szeretettel a szívében fogadta a gratulációkat, arcán megannyi érzelemmel.

A rendezvényről készült fotók hivatalos facebook oldalunkon láthatóak.