Magabiztosan léptünk tovább a Magyar Kupában

2018-09-23 16:41
Méltó módon emlékezett meg csapatunk a legendás Illovszky Rudolf halálának 10. évfordulójáról, hiszen idegenben sima 4-1-es győzelemmel jutottunk tovább a Magyar Kupában. A mieink a Nagykőrosi Kinizsi vendégeként Ádám Martin duplájával, valamint Hajdú és Hrepka góljaival arattak könnyed győzelmet.

Remek hangulatban és jó időben, egy Vasas-legenda kezdőrúgásával kezdődött a találkozó, hiszen az 1977-es bajnokcsapat csatára Kovács István (Kokó) indította útjára a labdát.


A mieinknél ezúttal a bajnokságban eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok is a kezdőben szerepeltek, a kapuban Bősz Levente pedig debütált tétmérkőzésen Vasas-mezben. Kiss Károly a Bősz-Hinora, Szilágyi, Kelemen, Rokszin - Tóth K. - Murka,Szatmári, Király, Bévárdi - Hrepka tizenegyet küldte pályára.

Az erőviszonyoknak megfelelően kezdettől mi birtokoltuk többet a labdát, és uraltuk a mérkőzést, majd sorra alakítottuk ki a helyzeteket a hazaiak kapuja előtt.


Az első játékrész elején elsősorban Szatmári és a nagy kedvvel játszó Király Botond volt veszélyes a kapura, mindketten veszélyeztettek távoli lövéssel, majd Király fejjel is megpróbált gólt szerezni, de ekkor még kimaradtak a lehetőségek.
A félidő közepén Szatmári ívelése után Szilágyi akrobatikus mozdulattal továbbította kapura a labdát, de a gólvonalnál blokkoltak a védők. Nem sokkal később a 30. percben aztán már góllá érett a fölényünk, egy szép Király-Murka-Király kombináció után utóbbi kihagyhatatlan helyzetbe hozta Hrepkát, aki közelről a hálóba lőtt. (1-0) A félidő vége felé Bősznek kellett védeni egy hazai szabadrúgást, majd a játékvezető lefújta az első játékrészt.


A szünetben Kiss Károly kettőt cserélt, Tóth Keve és Király Botond helyett Talabér Attila és Ádám Martin érkezett. A második játékrész első próbálkozását a hazaiak mutatták be, de Bősz a helyén volt.


Az 55. percben Kelemen növelhette volna az előnyt, de fejesét a hazaiak kapusa, Szacskó védeni tudta. Pár perccel később Szatmári indította Ádám Martint, aki remek mozdulattal átemelte a kapust és megszerezte második gólunkat. (2-0) A gól után nem sokkal Hajdú Ádám is pályára lépett, a sérülésből felépült középpályásunk Szatmárit váltotta. Hajdú pedig ha már pályára került megszerezte első gólját a Vasas-színeiben, miután Ádám átadását 17 méterről a felső sarokba vágta! (3-0)


Hajdú lövőkedvét meghozta a gól, és középpályásunk újra próbálkozott, a kapus mér verve volt, de a kapufa hárított helyette. A Paksról érkezett középpályásunk később sem veszített aktivitásából, és viszonozta Ádám Martin gólpasszát, aki köszönte a passzt és jól helyezett lövéssel megszerezte saját maga második, csapatunk negyedik gólját. (4-0) Az utolsó percben a hazaiak számára szépségtapaszt jelentő gólt szerzett egy szép kontra után Hazafi, aki ezzel be is állította a végeredményt. (4-1)

 

Nagykőrösi Kinizsi - Vasas FC 1-4 (Hazafi 89., ill. Hrepka 30., Ádám 59., 86., Hajdú 71.)

A részletes összeállítás és meccsbeszámoló percről percre itt!