Magabiztos siker Békéscsabán!

2021-10-03 19:00
Hosszú átok tört meg ma este - Bobál, Radó és Pátkai góljaival teljesen megérdemelten és magabiztosan, 3-0-ra győztük le a Békéscsaba együttesét.

Békéscsaba 1912 Előre - Vasas FC 0-3 (0-1)
Merkantil Bank Liga
11. forduló
2021. október 03., vasárnap 17:00
Békéscsaba, Kórház utcai stadion
1160 néző

játékvezető: Szigetvári Márk (asszisztensek: Varga Gábor és Tőkés Róbert)

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE: Czinanó - Puskás, Albert, Farkas M., Kitl (Nagy, 74.) - Horváth (Gránicz, 69.), Sipos, Király, Szabó (Pantovic, 60.) - Máris (Kovács, 74.), Lukács (Varga Sz., 60.)
vezetőedző: Schindler Szabolcs

VASAS FC: Jova - Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye - Berecz, Hinora (Hidi M, 45.), Márkvárt (Pátkai, 60.) - Pekár (Szilágyi Sz., 86.), Bobál (Feczesin, 60.), Radó (Terbe, 79.)
vezetőedző: Kuttor Attila

gólszerzők: Bobál (15.), Radó (65.), Pátkai (82.)

sárga lap: Szabó (22.), Kitl (53.), Czinanó (64.), ill. Hinora (22.), Pekár (56.), Otigba (78.)

Korábban - bajnoki mérkőzésen - 2015 decembere óta nem tudtuk legyőzni a Békéscsaba együttesét, akkor 4-0-ra a Fáy utcában múltuk felül ellenfelünket. Békéscsabán azonban utoljára 2013 áprilisában voltunk sikeresek, így mai győzelmünkkel végre egy igen hosszú negatív széria tört meg. 

Annak ellenére, hogy a hazai csapat csak a 10. fordulóban tudta megszerezni idei első győzelmét, a Békéscsaba elmúlt három találkozója pozitív tendenciát mutatott: a MOL Magyar Kupában 3-0-ra győzték le a Dorogi FC-t, a Diósgyőrrel hazai pályán 2-2 lett a végeredmény, legutóbb pedig a Csákvárt verték meg 2-1-re idegenben - ma azonban megakadályoztuk, hogy ez a sorozat folytatódjon, elhoztuk a három pontot a Kórház utcai stadionból.

A Nyíregyháza elleni győztes összecsapás után nem változtatott a kezdő tizenegyen Kuttor Attila vezetőedző. A Merkantil Bank Liga 11. fordulójában a Jova - Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye - Berecz, Hinora, Márkvárt - Pekár, Bobál, Radó összeállítással kezdtünk a Békéscsaba ellen, csereként Uram, Szilágyi Z., Litauszki, Feczesin, Szatmári, Hidi M, Pátkai, Rétyi, Terbe, Szilágyi Sz., Balajti és Sztojka vártak bevetésre. Hiányzó is akadt a mai mérkőzésen, Viczián Ádám bokája továbbra is problémás, így játékosunk fizikoterápiás kezeléseken vesz részt, rehabilitációja zajlik. 

Schindler Szabolcs vezetőedző a Czinanó - Puskás G., Albert, Farkas M., Kitl – Horváth, Sipos, Király, Szabó - Máris, Lukács összeállítású csapatot nevezte a mai találkozóra, a cserepadon Winter, Krnács, Nagy, Gránicz, Mészáros, Pantovic, Fazekas, Kovács, Varga Sz., Bora ültek. 

A hazai csapat lila felszerelésben, csapatunk tiszta fehér szettben lépett pályára, a találkozót a Békéscsaba kezdte. Az első félidő elején Pekár többször is próbálkozott beadásokkal, ám vagy Hinora vagy Radó maradtak le a labdáról.  A 15. percben egy békéscsabai szabálytalanság miatt szabadrúgást ítélt Szigetvári játékvezető, melyet Hinora végzett el. Bobál remek ütemben fejjel érkezett, megszerezve ezzel idei első gólját, egyben a Békéscsaba elleni vezető találatunkat (0-1).

Percekkel később Radó növelhette volna előnyünket, amikor nagyszerűen érkezett Pekár labdájára, ám lövése a kapufa mellett suhant el. A hazaiaktól Szabó próbálkozott fejjel, ám a labda két méterrel a kapu fölött szállt el. A 32. percben ismét szabadrúgáshoz jutottunk, ezúttal Radóval szemben történt szabálytalanság, de Pekár lövése a sorfalat találta el, maradt az egygólos vezetés. Két perccel később Bobál került szembe Czinanóval, azonban a békéscsabai hálóőr hiába jött ki kapujából, támadónk a kapu fölé lőtt, nem sokkal később pedig Márkvárt távoli lövése is a kapu fölött ment el. 

A szünet után a Békéscsaba változatlan összeállításban futott ki, míg nálunk a sárga lapos Hinora helyén Hidi M folytatta, nem sokkal később pedig Bobált Feczesin, míg Márkvártot Pátkai váltotta. A második játékrészből 20 perc telt el, mikor növelni tudtuk előnyünket. A 64. percben a hazai hálóőr Pekárral szemben volt szabálytalan, a megítélt büntetőt Radó magabiztosan értékesítette (0-2). A 81. percben Pátkai lövését még blokkolni tudták a békéscsabai védők, ám egy perccel később - egy remek összjáték után - középpályásunk is betalált, beállítva ezzel a végeredményt (0-3).

A Békéscsaba elleni összecsapás részletes tudósítása az alábbi linken olvasható: BÉKÉSCSABA ELŐRE FC - VASAS FC

A ma esti Békéscsaba-Vasas bajnoki találkozót klubunk hivatalos YouTube csatornája élőben közvetítette, a találkozót szurkolóink felvételről is visszanézhetik:

Köszönjük, hogy drukkereink ezúttal is szeretett csapatuk mellett döntöttek, nagyjából ötvenen a helyszínről buzdították labdarúgóinkat, 2250 néző pedig YouTube csatornánk segítségével kísérte figyelemmel a Vasas mai játékát. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!