Magabiztos győzelem Csákváron

2022-02-06 19:00
Az első játékrészben Feczesin Róbert és Hinora Kristóf voltak eredményesek, a második félidőben viszont a frissen igazolt Ihrig-Farkas Sebestyén és fiatal akadémistánk, Szilágyi Szabolcs is betalált. A hazaiak már csak szépíteni tudtak, így 4-1 arányban megérdemelten és magabiztosan győztük le a Csákvár együttesét.

Aqvital FC Csákvár - Vasas FC 1-4 (0-2)
Merkantil Bank Liga
22. forduló
2022. február 06., vasárnap 17:00
Tersztyánszky Ödön Sportközpont
400 néző

játékvezető: Antal Péter (asszisztensek: Szécsényi István és Máyer Gábor)

Aqvital FC Csákvár: Auerbach – Major, Vaskó, Dulló – Magyar (Molnár R., 46.), Ominger – Tamás (Mayer, 82.), Mim, Torvund (Mészáros, 62.) – Kártik (Baracskai, 72.)
vezetőedző: Mónos Tamás

Vasas FC: Jova - Szivacski, Iyinbor, Litauszki, Silye - Berecz, Pátkai (Márkvárt, 66.), Hidi M (Szilágyi Sz., 66.) - Hinora (Radó, 82.), Feczesin (Viczián, 82.), Ihrig-Farkas (Sztojka, 74.)
vezetőedző: Kuttor Attila

gólszerzők: Hinora (35.), Feczesin (43.), Ihrig-Farkas (51.), Szilágyi Sz. (75.), ill. Molnár (57.) 

sárga lap: Hidi M (28.), Berecz (38.), Silye (56.), Litauszki (63.), ill. Körmendi (77.)


A Csákvár-Vasas összecsapáson több játékos is hiányzott sérülés vagy betegség miatt. Csapatunkból Otigba Kenneth bal lábközépcsontja sérült, míg Bobál Gergelynek Achilles-ín problémája van, Vida Máté pedig mononukleózis után gyógyul. Kapornai Bertalannál és Terbe Botondnál a kardiológiai eltérések miatt szív-MR-re volt szükség, mely negatív lett, így a játékosok csatlakoztak a csapatedzésekhez. Pekár László felépült sérüléséből, így ő is megkezdte a közös tréningeket. A Csákvár együtteséből Baracskai Roland és Mészáros Dávid esetében korábbi sérüléseik miatt kérdéses volt, hogy szerepelnek-e a mai meccsen, de végül a cserepadon foglaltak helyet, a sarok műtéten átesett Baranyai Ádám, illetve Koval Viktor bokaszalagszakadása miatt viszont egyértelmű volt, hogy kihagyják a találkozót.

Az előző fordulót a DVTK elleni gól nélküli döntetlennel zártuk, így továbbra is második, feljutó helyről vártuk a mai találkozót, mindösszesen egyetlen ponttal lemaradva az élről. Az idei nyitányon a Csákvár a Budafok együttesét fogadta hazai pályán, ellenfelünk Vaskó és Dulló találataival 2-1 arányban megnyerte az összecsapást, de még így is csak a tabella 14. helyéről készültek a mai meccsre.

Kuttor Attila vezetőedző a Jova - Szivacski, Iyinbor, Litauszki, Silye - Berecz, Pátkai, Hidi M - Hinora, Feczesin, Ihrig-Farkas kezdő tizenegyet küldte pályára, míg ellenfelünk a Auerbach – Major, Vaskó, Dulló - Magyar, Ominger - Tamás, Mim, Torvund - Kártik felállású csapattal indított. Kispadunkon Uram, Molnár Zs., Szilágyi Z., Cipf, Márkvárt, Rétyi, Viczián, Szilágyi Sz., Terbe, Sztojka, Szalai és Radó vártak bevetésre, míg a Csákvár csapatánál Zelizi, Bakos, Mészáros, Kalmár, Hosszú, Baracskai, Mayer, Molnár R., László és Murai voltak a cserék. Játékosaink tiszta fehér mezben, ellenfelünk kék összeállításban lépett pályára, a hazaiak indították útjára a labdát. 

A Csákvár elleni találkozón már az első perctől magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, folyamatosan alakítottuk ki a helyzeteket. Ellenfelünkre veszélyesen futballoztunk a széleken, Ihrig-Farkas a pálya jobb oldalán lendületes játékkal, beadásokkal segítette a támadásokat. Fölényünk az első félórában ennek ellenére nem mutatkozott meg gólokban, az első találatig egészen a 35. percig kellett várni. Frissen igazolt játékosunk Berecz elé tolta a labdát, csapatkapitányunk lövését még védeni tudta a hazaiak kapusa, ám a kipattanót már Hinora a kapuba bombázta (0-1).

A 43. percben tovább növeltük előnyünket. Ismét Ihrig-Farkas került főszerepbe: támadónk Feczesin fejére tekerte a labdát, aki 7 méterről ellentmondást nem tűrően a csákvári kapuba fejelt (0-2). A szünetre kétgólos előnnyel mentünk, így magabiztosan vártuk a második félidőt. Ebben a játékrészben is lehetőséghez jutott Ihrig-Farkas, amikor az 51. percben Silye tökéletes beadása után nagyszerűen érkezett és a léc alá bombázott (0-3).

Néhány perc múlva a hazaiak szépíteni tudtak: egy beívelés után Molnár a hosszú sarokba fejelt (1-3). Kuttor Attila vezetőedző cserékkel frissített, a pályára lépő két fiatal akadémista akciójából pedig belőttük negyedik találatunkat: Sztojka centerezésére Szilágyi Szabolcs remek ütemben érkezett és a hosszú sarokba lőtt, megszerezve ezzel első bajnoki gólját (1-4).

A mai napon jól használtuk ki helyzeteinket, támadásaink rendre sikerrel zárultak, a cserejátékosok nagyszerűen szálltak be, a fiatalok és új igazolásunk is bizonyítottak, így magabiztos és megérdemelt győzelmet arattunk a Csákvár csapata ellen. 

Az összecsapás részletes tudósítása itt olvasható: AQVITAL FC CSÁKVÁR - VASAS FC

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a Merkantil Bank Liga 22. fordulójában megrendezésre kerülő Csákvár-Vasas bajnoki találkozót hivatalos YouTube csatornánkon élőben közvetítettük, a mérkőzés felvételről az alábbi linken visszanézhető:

 

Köszönjük, hogy szurkolóink ma este is a helyszínen buzdították csapatunkat. Folytatás február 9-én, szerdán este 20 órától a Ferencváros elleni kupamérkőzésen. Szeretettel várunk minden Vasas-szurkolót az Illovszky Rudolf Stadionban! Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!