Ma este a DVSC-t fogadjuk!

2020-08-29 10:00
A Merkantil Bank Liga 7. fordulójában a DVSC együttese látogat az Illovszky-stadionba.

Ma esti ellenfelünk számos trófeát zsebelt be története során, ám az 1902-ben alapított klub igazi sikerkorszaka csak az 1990-es évek elején kezdődött. 1993-ban a Loki feljutott az élvonalba, egy év múlva pedig Garamvölgyi Lajos irányításával bronzérmes lett a debreceni alakulat. Két évvel később Sándor Tamás lett az Év labdarúgója, 1999-ben pedig a csapat megnyerte első hazai trófeáját, a Magyar Kupát. 2001-ben megcsapta őket a kiesés szele, de miután a BKV gárdája nem vállalta az élvonalbeli szereplést, így a Debrecen maradt az első osztályban. Két évvel később már bajnoki bronzérmet ünnepeltek, a kupában ezüstérmes lettek, az UEFA-kupában pedig főtáblán a 32 közé jutottak. 2005-ben - a DVSC történetében először - megnyerték a Borsodi Ligát, majd 2006-ban és 2007-ben ismét bajnokok lettek. Egy ezüstérmes esztendő után 2009-ben megszerezték a 4. elsőségüket is, bejutottak a Bajnokok Ligája főtáblájára, de ott már maradandót nem tudtak alkotni. 2010-ben megvolt az 5. arany, emellett a Loki megnyerte a kupát, a liga-kupát és a szuperkupát is, tehát begyűjtötték mind a négy hazai trófeát. 2012-ben győzelmet szereztek a Magyar Kupában és veretlenül lettek bajnokok, mellette a gólkirályi címet is bezsebelték Adamo Coulibaly személyében, ami azért is említésre méltó, mert ezt megelőzően utoljára a Vasas produkált hasonló teljesítményt 1966-ban, a góllövőlista élén akkor Farkas János végzett. 2014-ben hetedszer lettek bajnokok, így éles kontraszt, hogy 2020-ban viszont kiestek a másodosztályba.

A 2019/20-as OTP Bank Liga NB I-es küzdelmeinek 33 fordulója alatt mindösszesen 11 alkalommal tudták begyűjteni a győzelmet érő 3 pontot, 16 mérkőzésen viszont vesztesen hagyták el a pályát. A végelszámolásnál a 39 pont nem volt elég az első osztály folytatásához, a Loki 27 év után kiesett az élvonalból. Távozott a klub éléről Szima Gábor, ezzel egy időben pedig Tőzsér Dániel játékos pályafutása is befejeződött, aki sportigazgatóként maradt jelen a DVSC életében. Kondás Elemér vezetőedző keretébe nyáron érkezett - a válogatottban is megfordult védő - Poór Patrik, a 29 éves - korábbi többszörös korosztályos válogatott csatár - Tischler Patrik, a 22 éves - utánpótlás-válogatott kapus - Zöldesi Illés, a középpályás Sós Bence, valamint Kaposvárról kölcsönből visszakerült Bévárdi Zsombor, illetve a DVSC profi szerződést kötött két ifjú védőjével, Kovács Róberttel és Szabó Kornéllal. A debreceni szurkolók minden bizonnyal annak a hírnek örültek a legjobban, amikor bejelentésre került, hogy visszatér a DVSC-hez az egyik nagy kedvenc, a 34-szeres válogatott Varga József és Görögországból hazatér a magyar válogatott balhátvéd, Korhut Mihály. Távozott a Loki két védője, a klub közös megegyezéssel szerződést bontott Jurij Habovdával és Belényesi Csabával, 22 esztendős utánpótlás-válogatott labdarúgóval, Szabó Bencével, de elhagyta a klubot a kapus Nagy Sándor, a 20 esztendős támadó, Kóródi Nándor és két saját nevelésű futballista, Bereczki Dániel és Csősz Richárd is, Kerekes Krisztián pedig kölcsönben Kecskeméten folytatja pályafutását.

A bajnokság kezdete előtti papírforma alapján a Debrecennek és a Vasasnak előlegezték a legnagyobb esélyt a feljutásra, ennek megfelelően ma esti ellenfelünk az első helyről várja a találkozót 13 ponttal (eddigi mérlegük 4 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség), csapatunk pedig bár a 10. helyen áll jelenleg, csupán 4 pont lemaradása van a Loki mögött. Kondás Elemér, a debreceniek vezetőedzője éppen egy Vasas elleni 5-1-es győzelemmel debütált a Loki kispadján, ugyanakkor a Vasast ezen a mérkőzésen az a Tóth András fogja irányítani, aki a klub korábbi játékosaként kivívta és azóta is maga mögött tudhatja az angyalföldi szurkolók szeretetét, elismerését és támogatását. Legutóbb 2018-ban, élvonalbeli mérkőzésen játszott egymással a Loki és a Vasas, az akkori küzdelemből csapatunk került ki győztesen.

A Merkantil Bank Liga 7. fordulójában 18.15-kor kezdődik a Vasas FC - DVSC bajnoki rangadó, melyet az M4Sport élőben közvetít.