László András: Több pontot szerzünk tavasszal, mint ősszel

2023-12-21 11:48
Második csapatunk szakvezetője menet közben vette át együttesünk irányítását. Fontos feladatának tartja a fiatal játékosok beépítését a csapatba, úgy, hogy ez ne menjen az eredményesség rovására. A szakember honlapunkon értékelte az őszi szezont.

A csapat 5 győzelemmel, 6-6 döntetlennel és vereséggel, 24-24-es gólkülönbséggel, 21 ponttal a 10. helyen zárta az őszi szezont.

Azt gondolom, hogy tipikus NBIII-as csapat jellemzőit mutatjuk. Sok fiatal játékost szerepeltettünk, az ő beépítésük az együttesbe a leghálásabb, ugyanakkor a legnehezebb feladat is. Teljesen más a felnőtt futball tempója, intenzitása, a fiatal játékosoknak fel kellett venni ezt a ritmust.

A 9. forduló után Schindler Szabolcs távozását követően lettél másodedzőből vezetőedző a csapatnál.

Azt mondják, az élet a legnagyobb rendező. Az átállás zökkenőmentes volt, amiért mindenkinek köszönettel tartozom. Szeretek dolgozni, mindenkinek többet kellett beletenni a munkába, mint korábban, de ezt megtették a srácok és a szakmai stáb is. Megkönnyítette a helyzetet, hogy ismertem a fiúkat és a labdarúgásról vallott nézeteink is nagyon hasonlóak Szabival.

Melyek voltak a legemlékezetesebb mérkőzések az őszi szezonban?

Bár az még Szabi meccse volt, de nagyon jó érzéssel gondolok vissza a Pénzügyőr elleni idegenbeli 5–0-s győzelmünkre. Szakmailag viszont a legértékesebb talán az ESMTK-val szemben idegenben 2–1-re megnyert mérkőzésünk volt. A BKV Előre legyőzése itthon szintén szép teljesítmény volt, és bár 3–2-re kikaptunk idegenben a Körösladánytól, de ezen a találkozón alakítottuk ki a legtöbb gólhelyzetet.

Mi várható a tavaszi szezonban, miben kell előrelépnie a csapatnak?

Kiesési gondjaink nem lesznek, a fiatalok beépítése mellett ez is fontos. Arra számítok, hogy több pontot szerzünk, mint ősszel. Eddig hét hazai meccsünk volt, tavasszal tíz lesz, amelynek komoly jelentősége lehet. A sérült játékosaink is felépülnek a folytatásra, ez is sokat számít. Javulnunk kell viszont a párharcokban, a rögzített játékhelyzetek kivédekezésében és a helyzetkihasználásban. Továbbra is az a cél, hogy minél több játékpercet kapjanak a felnőttek között a fiatal tehetségeink – nagyon örülünk annak, hogy több 2007-es születésű játékosnak is lehetőséget tudunk adni ezen a szinten.

Hogy telik a karácsony, jut idő a pihenésre?

Karácsonykor nagyon fontosnak tartom, hogy élményt adjunk a gyermekeimnek. Ezért általában valamilyen utazásos ajándékot szoktak kapni, idén sem lesz ez másképp. Lengyelországba utazunk pár napra, ahol sokat kirándulunk majd. Nem szeretek és nem is nagyon tudok tétlenkedni. Itthon meccseket nézek és elemzek majd, készülök a tavaszi folytatásra.