Kupagyőztes támadóval erősítettünk

2024-02-09 17:37
Csapatunk a szezon végéig kölcsönvette Szalay Szabolcsot az OTP Bank Ligában szereplő ZTE FC együttesétől.

A 21 éves, utánpótlás-válogatott támadó 2002. február 17-én született, a labdarúgás alapjaival szülővárosában, Veszprémben ismerkedett meg. 2013-ban Szombathelyre igazolt, ahol az Illés Akadémián pallérozódott. A 2018/19-es idényben 22 gólt szerzett az U17-es együttesben, amellyel a kiemelt osztály gólkirálya lett. 2021 januárjában igazolta le a Zalaegerszeg, februárban pedig az NB I-ben is debütált.

Fiatal kora ellenére már 54 meccsen lépett pályára az élvonalban. Az előző szezonban 20 találkozón volt kezdő az OTP Bank Ligában, 11 alkalommal pedig csereként lépett pályára. A most zajló kiírásban hétszer kapott helyet a kezdőtizenegyben, míg kilencszer a kispadról szállt be. Távoli lövései, szabadrúgásai rendre gondot okoznak a kapusoknak – így volt ez a MOL Magyar Kupa tavalyi döntőjében is: Szalay Szabolcs ugyanis a Budafok elleni finálét bődületes szabadrúgásgóljával döntötte el véglegesen a 122. percben, beállítva ezzel a 2–0-s végeredményt.

Szalay Szabolcs minden sorozatot figyelembe véve – NB I, NB II, NB III és Magyar Kupa – 132 felnőtt tétmérkőzésen lépett pályára, amelyeken 21 gólt szerzett.

A fiatal csatár 2017-től erősíti a korosztályos válogatottakat, az U16-os együttestől végigjárva a ranglétrát, immáron az U21-es gárdában szerepel. Összesen eddig 26-szor lépett pályára a nemzeti csapatokban, ezeken hatszor volt eredményes.

„Elhúzódó tárgyalásokat követően sikerült megállapodnunk Szalay Szabolcs kölcsönvételéről a tavaszi szezon végéig, nyáron lehívható, vételi opcióval. Szabolcs jó fizikai adottságokkal és kiemelkedő rúgótechnikával rendelkező, tehetséges, fiatal játékos, aki beleillik hosszútávú fiatalítási koncepciónkba és rövid távon is segítségünkre lehet céljaink elérésében. Korábbi csapataiban és az utánpótlás-válogatottakban több jelenlegi kerettagunkkal eredményesen játszott együtt, ami bizonyára segíti majd a beilleszkedését” – vélekedett Nagy Miklós sportigazgatónk Szalay megszerzéséről.

„Nagyon vártam már és örülök, hogy csatlakozhatok a Vasashoz. Szeretnék feljutni a csapattal az első osztályba, nem kérdés, hogy ennek a klubnak a legmagasabb szinten van a helye – mindent megteszek, hogy gólokkal és gólpasszokkal segítsem a közös célok elérését. Ami a játékomat illeti, a legnagyobb erősségemnek az átlövéseket, a pontrúgásokat és a kulcspasszokat tartom, valamint a rövidpasszos, kombinatív játékból is ki tudom venni a részemet.” – nyilatkozta honlapunknak együttesünk legújabb igazolása, akit ezúton is szeretettel köszöntünk Angyalföldön és sok sikert kívánunk neki piros-kékben!