Korlátozott étel- és italfogyasztás a mérkőzéseken

2020-11-07 18:30
Az aktuális kormányrendeletnek megfelelően az Illovszky Rudolf Stadion lelátóin étel és ital nem fogyasztható.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Magyarország Kormánya a koronavírus járvány megfékezése érdekében újabb szigorításokat vezetett be.

A rendelet értelmében a szabadtéren megtartott sportrendezvények helyszínén a résztvevőknek a mérkőzés teljes időtartama alatt az orrot és a szájat folyamatosan elfedő maszkot kell viselniük, a nézőtéren pedig csak minden harmadik ülőhelyet lehet elfoglalni, két néző között két ülőhelyet kötelezően üresen kell hagyni, valamint az Illovszky-stadion teljes területén egymástól 1,5 méteres távolságot kell tartani - fontos kihangsúlyozni, hogy a szigorítás az egy háztartásban élő családtagokra is vonatkozik!

Továbbá felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a 431/2020. (IX. 18.) számú kormányrendelet szerint "ha a sportrendezvény helyszínén vendéglátó tevékenységet is folytatnak, a helyszín étel, illetve ital kiszolgálására kialakított területén vagy helyiségében, kizárólag az ott megvásárolt étel és ital elfogyasztásának időtartama alatt nem kell a maszkot viselni." A rendelkezés értelmében tehát a lelátókon található széksorok között ételt-italt (beleértve a különböző magvakat is) fogyasztani nem lehet, erre csak a büfék előtti területen, illetve a tribünök alatti közlekedő folyosókon van lehetőség - minden esetben a 1,5 méteres távolság megtartásával.

Kérjük drukkereinket, hogy a kormányrendeletben megfogalmazott maszkviselésre és távolságtartásra vonatkozó szabályokat minden esetben maradéktalanul tartsák be! Vigyázzunk egymásra és mutassunk példát szurkolótársainknak!