Könyvbemutató Angyalföldön

2023-06-30 12:05
A Vasas FC és a XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesülete dupla programmal készül Dunai Ede Várady Béla életéről szóló Szerelmem, Angyalföld című könyvének bemutatójára.

"Dunai Ede ezúttal Várady Béláról, az 1976-1977-es szezon európai ezüstcipőséről, a Vasas legendájáról írt életrajzi regényt. A szerző rengeteg szépet és jót hallott édesapjától Várady Béláról, hiszen együtt nyertek olimpiai ezüstérmet és utánpótlás Európa-bajnokságot. Noha több mint egy évtizeden keresztül más-más klubcsapat, méghozzá komoly rivális gárdák játékosai voltak, jó barátságot ápoltak, mondhatni kedvelték, de legfőképpen tisztelték egymást. Dunai Ede visszarepíti az olvasót a hetvenes évekbe. A helyszín Angyalföld, a Fáy utcai stadion, ahová 1971-ben egy ifjú tehetség érkezik, hogy rövidesen futballtörténelmet írjon. A kötetben - jó néhány fotó segítségével - felidézi a csatár pályafutásának legemlékezetesebb állomásait, a felejthetetlen győzelmeket és a csodálatos gólokat, de bepillantást nyerhetünk Várady Béla magánéletébe is, amelyet végigkísér egy soha el nem múló, halhatatlan szerelem. Egy szívbe markoló könyv, amelyben a Vasas legendája, Várady Béla életre kel" - olvasható a remekmű bemutatása a Libri oldalán, ahol a 180 oldalas könyv - megjelenését követően - azonnal sikerlistás dobogóra került.

Klubhonlapunkon korábban már beszámoltunk róla, hogy a klubunk legendás játékosának életéről szóló Szerelmem, Angyalföld című művet július 12-én, a Gyirmót elleni felkészülési találkozó előtt lehet majd megvásárolni. A Vasas FC által szervezett dedikálásra meghívást kaptak a könyvben szereplő korábbi játékostársak és legendás labdarúgók is, érdemes lesz tehát korábban érkezni a Gyirmót elleni felkészülési mérkőzésünkre, ahol a könyv megvásárlása mellett Dunai Ede és a meghívott vendégek dedikálni is fognak, de közös fotózásra és kötetlen, jó hangulatú beszélgetésekre is sor kerülhet majd.

Előtte azonban július 6-án, csütörtökön 17:30-tól a Váci út 50. szám alatt található Civilek Házában sor kerül a könyv ünnepélyes bemutatójára. A XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesülete és a Vasas Futball Club közös szervezésében megtartott eseményen a könyv megvásárlása és dedikálása mellett a mű egy részének felolvasása és múltidéző kisfilm megtekintése is szerepel a forgatókönyvben. Az est díszvendége maga a szerző, Dunai Ede lesz, aki meghívott vendégei körében avatja majd be az érdeklődő szurkolókat a könyvírás rejtelmeibe. A program látogatása díjtalan, szeretettel várjuk szurkolóinkat!