Kétgólos győzelem a Mezőkövesd ellen

2017-04-26 17:56
A Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén 2-0 arányban legyőztük a Mezőkövesd csapatát.

A Mezőkövesd elleni kupa elődöntő első mérkőzése aktívan kezdődött, mind a két csapat előtt adódott lehetőség. A mi részünkről Korcsmár már a 4. percben veszélyeztetett, de lövését Tujvel védte. Néhány perccel később a túloldalon Sós volt kis híján eredményes, de az ötös vonaláról a kapu fölé lőtt. A találkozó első részében mi domináltunk, magabiztosan járattuk a labdát, de nagy helyzeteket kevésbé sikerült kialakítanunk.  A Mezőkövesd szorosan visszaállt, kontrákból többször is eljutottak a kapunkig, de Póser és a védelem is magabiztos volt a kiélezett szituációkban.

A játékrész második harmadában az iram valamelyest csökkent, de az utolsó részében sikerült ritmust váltatunk, melynek következtében több lehetőségünk is volt. Gaál Bálinté volt a legnagyobb, aki közel 25 méterről lőtt egy bődületes kapufát. A gól azonban nem maradt el a félidőben, a 45. percben ugyanis büntetőhöz jutottunk: Korcsmárt rántották le a 16-oson belül egy szöglet szituációnál, a tizenegyest pedig Berecz értékesítette magabiztosan (1-0). A játékvezető ezt követően lefújta az első játékrészt.  

Nagyon jól jöttünk ki a második félidőre, egyből egy Saglik-lehetőséggel folytatódott a mérkőzés. A 49. percben pedig sikerült növelnünk az előnyünket, a csereként beállt Kulcsár volt eredményes: Saglik fantasztikus passzát követően Kulcsár elhúzta a labdát Tujvel mellett, majd igaz kissé kisodródott, de végül sikerült a kapuba juttatni a labdát (2-0).

A második gólunkat követően a mérkőzés sokáig helyzet nélkül folyt, csapatunk azonban magabiztosan uralta a játékot. A vendégeknek volt két veszélyesebb próbálkozása, de a találkozó hajrájában ismét mi voltunk kezdeményezőbbek. Több lehetőségünk is volt Remili és Berecz révén, de a harmadik gólt nem sikerült belőni. Nem sok kellett a Mezőkövesdnek sem, a hosszabbítás perceiben Molnár két méterről lőtt kapufát, szinte üres kapura.

A találkozón végül több gól már nem esett, így kétgólos előnnyel léphetünk pályára a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján a Mezőkövesd otthonában. Szép volt, fiúk!