Kétgólos előnnyel kezdtük a szezont

2013-02-24 00:00
A szerdai visszavágóra nyugalommal készül már a csapatunk, hiszen jelentős előnnyel biztosítottuk be magunkat.

A játékvezetők és a Szövetségi Ellenőr a mérkőzés kezdete előtt röviddel megtekintették az Illovszky Rudolf stadiont, majd a játékosok biztonságára hivatkozva és MLSZ javaslatára műfüves pályán került megrendezésre a szezon első mérkőzése. Bár a Vasas FC munkatársai mindent megtettek annak érdekében, hogy a pályát használható állapotba hozzák, az időjárás viszontagságai miatt ez is kevésnek bizonyult. A műfüves pálya regisztrációja sajnos csak NB III-as meccsekre van regisztrálva, ezért a zártkapussá nyilvánították az összecsapást. A szurkolókat viszont sem a zárt kapuk, sem pedig az esőzés nem tántorította el, attól, hogy kilátogassanak és buzdítsák a csapatot. Meg is lett az eredménye. 3:1-re vertük az első osztályban játszó Siófokot.

Bár kissé nehézkesen indult a mérkőzés, a játékosok mégis érezték egymás ritmusát, és Bobó fejese már az ötödik percben jelezte a siófokiaknak, hogy ez nem lesz egyszerű menet. A félidő felétől már nem volt megállás. Hofmann, és Popovics is szép helyzeteket alakítottak ki, de a 35. perc és Nikolov hozták meg az áttörést, amikoris a brazil csatárunkat lerántották a balaton-partiak, a bíró pedig tizenegyest ítélt. Nikolov higgadtan vágta be a labdát kapu közepébe, megszerezve ezzel a mérkőzés első gólját.

A második félidő kezdetén mindkét csapat védelme jól zárt, nem sikerült jelentősebb helyzetet kialakítani, mígnem az 54. percben Hohmann a földre került, s újabb büntetőt ítélt a bíró. Nikolov a mérkőzésen immár másodszor varrta be a labdát, ezúttal a bal felsőbe. Bár a vendégek is kicsit megszorongattak bennünket egy kapufával és egy Dajic-féle bombával, de szerencsére ezek nem jártak eredménnyel. A 72. percben emberelőnybe kerültünk Kiss Zoltánnak köszönhetően. A piros azért villant, mert már korábban is szabálytalankodott, most pedig Hohmannt rúgta fel. Cseke Benjámin is letette névjegyét a mérkőzésen. Kitűnő ritmusban Popovics elé tett labdájából született meg a Vasas harmadik gólja. A meccs vége előtt egy siófoki támadó Katona Máté mellett elesett, amiért a bíró büntetőt rendelt el, Pál Szabolcs pedig értékesítette a vendégek lehetőségét.

Öröm volt látni a csapatunkat. Láthatólag sem az eső sem a hideg nem állhatja útját a győzelmünknek. Szerdán visszavágó, ahol a Siófoknak kell mindent bevetnie, ugyanis igen nagy hátrányt szereztek, mi pedig már jó úton haladunk a Magyar Kupa legjobb négy csapa közé való jutás felé.

A Vasas Médiának a két gólszerzőnk és a vezetőedző is nyilatkozott: