Interjú Korcsmár Zsolttal

2016-02-12 14:00
Amint arról korábban hírt adtunk, a 24-szeres magyar felnőtt válogatott, pénteken másfél éves szerződést kötött csapatunkkal. Játékosunkat az aláírást követően kérdeztük.

Milyen várakozásokkal igazoltál Angyalföldre?

- Nagyon kíváncsi és izgatott vagyok abból a szempontból, hogy milyen lesz a csapat, másrészt milyen lesz a színvonala a magyar első osztálynak, tekintettel arra, hogy most már több mint 5 éve nem játszottam az NB I-ben. Bár nyilván figyeltem külföldről, de azért ez mégis más lesz, újra a részesének lenni. Úgy tapasztaltam, hogy az utóbbi 1-2 évben emelkedett a magyar bajnokság színvonala. Bízom abban, hogy ezt a saját bőrömön is fogom tapasztalni. Nagyon várom már, hogy ismét pályára léphessek magyar bajnokin.

Úgy hozta a sors, hogy a 2009-es egyiptomi U20-as vb-csapat védelme részben összejöhet, mivel annak az együttesnek tagja volt Debreceni András is.

- Igen. Akkor én védekező középpályást játszottam, Andris pedig belső védő volt. Szerettem vele együtt játszani és gyönyörű emlék az a bronzérem. Remélem most így csaknem 7 év után ismét jól tudunk együttműködni a védelemben.

Melyik poszt áll hozzád közelebb?

- A belső védő, de ahol Oenning mester szerint a csapatnak hasznosabb tudok lenni, természetesen ott játszom majd. Az utóbbi öt évben jobbára belső védő voltam, bár néhány alkalommal előrébb kellett teljesítenem.

Közismert, hogy 2015 márciusában megsérültél és több mint féléves kihagyás, regenerálódás következett. Mikor tudtad elkezdeni a teljes terhelésű edzéseket?

- Egészen pontosan december 1-jével lettem egészségesnek nyilvánítva. Onnantól kezdve már a csapattal edzettem. Ez év januárjától már teljesértékű edzéseket végeztem, sőt már extra munkát is csináltam és edzőmeccseket is játszottam a Fürth csapatában. Most már a sérülésem nem zavart a játékban, fájdalmat sem érzek már.

Milyen céljaid vannak a közeljövőben?

- Nyilván arra törekszem, hogy minél többet játsszak, minél jobb formába lendüljek, minél inkább hasznosabb tagja legyek a Vasas csapatának. És természetesen azt is szeretném elérni, hogy jó játékommal felkeltsem az érdeklődését Bernd Storck szövetségi kapitánynak és sikerüljön beverekednem magam az Eb-re utazó magyar válogatott keretébe. Középtávon egyértelmű célom, hogy külföldön focizhassak ismét, ami a Vasas sikeres szereplése mellett külön motivációt jelent számomra. De ez azért odébb van még, és én inkább olyan típus vagyok, aki mindig a következő edzésre, mérkőzésre koncentrál.

Talán nem annyira közismert, hogy 2007 decemberében az angol West Hamnél, míg 2009 novemberében a skót Celticnél jártál próbajátékon. Megfeleltél, kellettél volna, de a klubok nem tudtak megegyezni vételáradról.

- Szerintem ennek így kellett történnie, most már nem bánom. Lehet, nem így alakult volna a pályafutásom ha odamentem volna.

Van-e rálátásod a mostani Vasasra? Volt-e lehetőséged videón megnézni a csapatot?

- A bajnoki összefoglalókat mindig megnéztem, így valamelyest van reális képem új csapatom képességeiről. Emellett néhány játékossal játszottam anno együtt, ezért, úgy ahogy ismerem a társaság jelentős részét, de nyilván lakva ismeri meg az ember a társát. Nagyon várom, milyenek lesznek az edzések, a meccsek.