Hidi M és Hinora az U21-es válogatott keretében

2020-09-30 14:39
Újabb válogatott programra kerül sor októberben, ezúttal összetartás lesz napirenden, mellyel a keret már a 2021-es, hazai társrendezésű U21-es Európa-bajnokságra készül. A menetrendben nemzetközi mérkőzés is szerepel, ellenfelünk ismét Szlovénia, az Eb másik házigazdája lesz. A meghívottak névsorában klubunk két játékosának neve is feltűnik: Hidi M Sándor és Hinora Kristóf bizonyíthatnak.

Az U21-es válogatott szeptemberben játszotta le első idei felkészülési mérkőzését, a Gera Zoltán irányította csapat akkor hiába vezetett 3-0-ra, végül 3-3-as döntetlent játszott Szlovénia ellen. A mostani összetartás alatt ismét szerepel nemzetközi mérkőzés a programban, az ellenfél pedig újra a szlovén válogatott együttes lesz.

A találkozó Szombathelyen kerül megrendezésre október 13-án, a 18.00 órától kezdődő - zárt kapus - mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

– Örülünk, hogy ismét lehetőségünk nyílik a közös munkára, és egy újabb nemzetközi mérkőzést játszhatunk az összetartás végén – nyilatkozta az mlsz.hu-nak a kerethirdetés után Gera Zoltán szövetségi edző. – Egyre több fiatal szerepel az élvonalban, vagy nyújt kiemelkedő teljesítményt a másodosztályban, így ismét kipróbálhatunk néhány új játékost, akik eddig kevésbé voltak a látókörünkben. Egyre nagyobb a verseny a keretbe kerülésért, néhány poszton kimondottan nehéz volt döntést hozni a kerethirdetés előtt, mert többen is jó teljesítményt nyújtanak klubcsapatukban. Az is örömteli, hogy sok fiatal harcolta ki a helyét a csapatban, olyan futballisták, akik még a jövő évi korosztályváltás után is az U21-es válogatottat erősíthetik. A szeptemberi, szlovénok elleni mérkőzés számos pozitívumot hozott, szeretnénk építeni ezekre az előttünk álló edzőtáborban, védekezésben viszont fejlődnünk kell, hogy ne legyenek olyan kilengések a játékunkban, mint a szlovénok ellen az utolsó félórában.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Demjén Patrik (ZTE)
Varga Ádám (Soroksár)
Kovács Péter (Budaörs)

Védők:

Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár)
Hinora Kristóf (Vasas)
Szűcs Kornél (DVTK)
Balogh Botond (Parma)
Nagy Zsombor (MTK Budapest)
Temesvári Attila (ETO FC Győr)
Gergényi Bence (ZTE FC)
Deutsch László (Puskás Akadémia)

Középpályások:

Kiss Bence (Haladás)
Hidi M. Sándor (Vasas)
Palincsár Martin (MTK Budapest)
Májer Milán (ETO FC Győr)
Mezei Szabolcs (MTK Budapest)
Szendrei Norbert (Budapest Honvéd)

Támadók:

Szánthó Regő (ZTE FC)
Kiss Tamás (Puskás Akadémia)
Schön Szabolcs (MTK Budapest)
Szabó Máté (Budafok)
Bíró Bence (MTK Budapest)
Bárány Donát (DVSC)