Hétfőn a Kozármislenyt fogadjuk

2024-04-14 19:50
A Merkantil Bank Liga 28. fordulójában hétfőn 20 órakor lépünk pályára az Illovszky Rudolf Stadionban, a mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport.

A kozármislenyi klub története 1994-ben, a Damjanich SE megszűnése után kezdődött. A csapat első idényében a megyei I. osztályban szerepelt, ahol az utolsó előtti, 15. helyen végzett, a következő kiírást viszont már a harmadik helyen zárta a gárda. A 2001/02-es szezonban aranyérmes lett a csapat, így egy osztállyal feljebb lépett, majd az NB III. Dráva csoportjában újoncként hatodikként zárt. Öt évvel később került fel a Kozármisleny a másodosztályba, ahol első idényében az előzetes várakozásokat felülmúlva a hetedik helyen végzett. Bár a 2011/12-es és 2012/13-as bajnokságban egyaránt ezüstérmet nyert a csapat, a következő kiírásban összevonták a két NB II-es csoportot, a kozármislenyiektől több meghatározó játékos is a rivális PMFC-hez szerződött, a pótlásuk pedig nem sikerült, így az együttes kiesett az NB III-ba.

A 2015/16-os szezonban a csapat hét fordulóval a vége előtt bebiztosította feljutását az NB II-be, a Magyar Kupában negyeddöntős lett, kiejtve többek között a Diósgyőrt, a Puskás Akadémiát és a Budapest Honvédot is. A következő idényben nem sikerült kiharcolni a bennmaradást és a Kozármisleny csak 2021-ben lett ismét tagja a második vonalnak. Az előző kiírást a 16. helyen zárta a csapat, ezért osztályozóra kényszerült: az Iváncsa elleni párharc hazai felvonását 1–0-ra elveszítette a Kozármisleny, ám idegenben 3–0-ra győzött, így bennmaradt a Merkantil Bank Ligában.

A mostani szezonban az előzőhöz képest sokkal jobban szerepel vasárnapi ellenfelünk, amely 43 ponttal az 5. helyen áll, igaz, jelenleg hullámvölgybe került, hiszen az előző két fordulóban nem nyert (2–2 a Pécs otthonában, majd 2–0-s hazai vereség a Kazincbarcikától).

Csapatunk eddig háromszor találkozott a Kozármislennyel, a 2013/14-es idényben idegenben 3–1-re, hazai pályán 4–0-ra nyertünk. Keretünk jelenlegi tagjai közül Berecz Zsombor mindkét találkozón gólt szerzett, a 3–1-re megnyert meccsünkön kétszer is a kapuba talált. Erőnléti edzőnk, Ferenczi István a 4–0-ra végződött mérkőzésen vette be hétfői ellenfelünk kapuját. Az őszi idényben idegenben, fordulatos meccsen kaptunk ki 4–3-ra. A Kozármisleny szerzett vezetést, mi Bakti Balázs és Tóth Milán révén 2–1-re fordítottunk, ám a 84. percben már ismét Aczél Zoltán együttesénél volt az előny. Novothny Soma találatával a 89. percben egyenlítettünk, azonban a 92. minutumban újabb gólt kaptunk, így lett 4–3 az őszi csata eredménye ellenfelünk javára. 

A kozármislenyi keret tagjai közül Vogyicska Bálint a felnőtt, Ikonomou Konstantinos és Kósa Marcell a korosztályos, Lékai Soma pedig a korosztályos és felnőtt gárdánkban is pályára lépett korábban. A mi csapatunkból a tavasszal kölcsönben a BVSC-Zuglóban szereplő Ihrig-Farkas Sebestyén játszott korábban Kozármislenyben.

A kozármislenyiek elleni találkozót élőben közvetíti az M4 Sport. Szöveges tudósításunk a 24liveblog.com felületén ide kattintva érhető el: VASAS FC – HR-RENT KOZÁRMISLENY