Hét válogatottunknak még nincs pihenője

2017-06-02 17:05
Amíg a csapat és a stábunk rövid, de jól megérdemelt pihenőjét tölti, több játékosunkat tagja lett felnőtt, vagy utánpótlás-válogatott kereteknek. Ezúttal heten érintettek a felkészülésben.

A magyar felnőtt válogatottba két kiváló szezont játszó játékosunk kapott meghívást: Hangya Szilveszter, aki idén a svédek elleni barátságos mérkőzésen léphetett először pályára a felnőtt válogatott mezében, illetve fiatal tehetségünk, Kleisz Márk, aki először ölthetné magára a címeres mezt a felnőtt válogatottban.

A csapat először június 5-én, pünkösdhétfőn lép pályára a 20:30-kor kezdődő, Oroszország elleni barátságos mérkőzésen a Groupama Arénában, majd elutazik Andorrába, ahol június 9-én, pénteken, 20:45-kor mérkőzik meg a házigazdákkal világbajnoki selejtező keretében.

A magyar U21-es válogatottba is két játékosunk kapott meghívót: Vida Máté, aki sérülése után újra válogatott keretben van, valamint Murka Benedek, aki már többször szerepelt ifjúsági válogatottakban. Az U21-es csapat a következő két hétben Ausztria és Lengyelország korosztályos válogatottjaival fog megmérkőzni. Mind a négy játékos megérkezett Telkibe, a válogatott edzőközpontjába.

Három légiósunk is szerepet kap hazája válogatottjában: belső védőnk, Kire Risztevszki tagja a macedón válogatott keretének, amely először hétfőn találkozik Törökország együttesével barátságos mérkőzésen, majd június 11-én, vasárnap mérkőzik hazai pályán Spanyolország ellen a világbajnoki selejtezőben.

Hosszú sérüléséből felépülve újra meghívót kapott a montenegrói válogatottba kapusunk, Vukasin Polekszics. A délszláv ország válogatottja először pünkösdvasárnap játszik barátságos meccset Irán ellen, majd június 10-én, szombaton mérkőzik meg világbajnoki selejtezőn Örményország válogatottjával. Ők ketten már elutaztak a válogatottak edzőtáboraiba.

Harmadik válogatott légiósunk Manjrekar James, aki a kanadai válogatottal fog felkészülési mérkőzést játszani Curaçao ellen június 13-án, kedden, előkészülve a nyáron megrendezendő CONCACAF-aranykupára. Manji vasárnap utazik a válogatotthoz.

Mindegyik játékosunknak jó felkészülést és sok játékpercet kívánunk!