Helyzetjelentés

2020-09-02 17:21
Sérültek, megváltozott kezdési időpontok, felkészülési mérkőzés, válogatott programok egy helyen.

A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos programja alapján hazánk szeptember 3-án, csütörtökön Törökország – Magyarország Nemzetek Ligája-csoportmérkőzést játszik, míg szeptember 6-án, vasárnap Magyarország – Oroszország NL-csoportmérkőzés lesz napirenden. A fent említett események okán klubunk két területen is érintett: egyrészt a nemzeti csapat - majdnem 10 hónap kihagyás után - ezúttal az Illovszky Rudolf Stadionban tartotta a tréningjeit az elmúlt napokban, másrészt a válogatott mérkőzések miatt bajnoki szünetet tart az élvonalbeli és másodosztályú sorozat, tehát a Vasas FC sem játszik tétmérkőzést.

Ha már válogatott, akkor mindenképpen említést érdemelnek a fiatalok is, hiszen két korosztályban - összesen 6 Vasas-játékossal - veszünk részt a nemzetközi programokon. A jövő évi, hazai társrendezésű Európa-bajnokságra készülő U21-es magyar válogatott szeptember 3-án a Budafok együttesével játszik felkészülési mérkőzést, majd a csapat szeptember 6-án elutazik Szlovéniába, ahol 7-én a házigazdák ellen lép pályára. Az eseményre a Vasas keretéből Hidi M Sándor, Hinora Kristóf, Kleisz Márk és Tóth Bence kaptak meghívást. U19-es korosztályban 2020. augusztus 30. és szeptember 02. között Zsámbékon edzőtáborra került sor, a program névsorában utánpótlásunk két tagja, Kiss-Szemán Péter és Katona Csongor neve is megtalálható.

A bajnoki szünet időszaka alatt sem maradunk program nélkül, szeptember 4-én, pénteken 17 órától a DVTK ellen - Miskolcon - felkészülési mérkőzést játszik felnőtt csapatunk. A hazaiak tájékoztatása szerint az edzőmérkőzést az eredeti tervek szerint nézők előtt bonyolították volna le a DVTK Stadionban, ám ehhez a a rendvédelmi szervek engedélyére lett volna szükség, melyet a hatályos jogszabályok nem tettek lehetővé. A találkozó a fenti okokra hivatkozva zárt kapuk mögött kerül megrendezésre. A meccset a DVTK YouTube csatornája élőképpel közvetíti, valamint klubunk hivatalos weboldalán élő, szöveges tudosítás is olvasható lesz.

A Merkantil Bank Liga NB II-es küzdelmei 2020. szeptember 13-án, vasárnap folytatódnak. Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy az őszi szezonban két bajnoki mérkőzés időpontja is megváltozott:

Merkantil Bank Liga NB II - 8. forduló
BFC Siófok - Vasas FC
2020.09.13., vasárnap 20.00
Siófok Városi Stadion

Merkantil Bank Liga NB II - 10. forduló
Gyirmót FC Győr - Vasas FC
2020.09.27., vasárnap 14.15
ALCUFER Stadion

A Siófok és a Gyirmót elleni találkozókat az M4Sport csatornája élőben fogja közvetíteni.

Sérültjeink tekintetében az alábbi részletekkel jelentkezünk:

- Kapornai Bertalan külső bokaszalagja még a Vasas Kubala Akadémia U19-es korosztálya és felnőtt csapatunk közös edzésén sérült meg. A labdarúgó azóta kezeléseken és rehabilitációs edzésmunkában vett részt, a bajnoki mérkőzéseket kihagyta. Fiatal játékosunk várhatóan jövő hét elején csatlakozhat a csapatedzésekhez.
- Szedlár Zoltán combhajlítóizom- és farizom-panaszokkal küzd, az MRI-vizsgálat izomsérülést nem mutatott, így játékosunkra további vizsgálatok várnak, elővigyázatosságból nem vesz részt csapatedzéseken és a bajnoki mérkőzéseket is kihagyta.
- Szivacski Donát és Viczián Ádám a DVSC elleni találkozón sérültek meg, a mérkőzést követően mindkettejük ellátása megtörtént: Donát fejsérülést, míg Ádám lábszár-sérülést szenvedett, melyeket a szakemberek kórházi beavatkozás során néhány öltéssel orvosoltak. Védőink holnap csatlakoznak a csapatedzésekhez.