Győzelem, győzelem, győzelem (videóval)

2013-09-28 00:00
A gyengébb játékkal elért sikerért is három pont jár

Kiszenvedtük? Kiizzadtuk? Tulajdonképpen édes mindegy, miként értékeljük a Sopron elleni sikert, a lényeg, hogy ezért is három pont jár. Van egy mondás labdarúgó berkekben: jó játékkal bárki képes lehet a győzelemre, de rosszal csak a jó csapat tud nyerni.

Messze még a vége, de a jelek szerint szépen haladunk a közelmúltban megkezdett úton. Hol jobb, hol kevésbé jó, hol rossz játékkal, de elkezdtük gyűjtögetni a pontokat.

El kell ismerni, a Sopron ellen szenvedve nyertünk. Nem játszottunk jól, de valamennyi játékosunk a szívét kitette a győzelemért, s most ez is elég volt a sikerhez. Az elmúlt hetekhez képest ezúttal sokkal pontatlanabbul játszottunk, lényegesen kevesebb helyzetet dolgoztunk ki, ám egyszer azért így is sikerült a kapuba találnunk. Ugyanakkor nem lehet nem észrevenni, hogy védekezésünk mennyit fejlődött a felkészülési időszakhoz képest. Míg a nyári edzőmeccseken szinte 'zsákszámra' kaptuk a gólokat, most már hetek ótra egyre stabilabbak vagyunk hátul. Azt mondják, a számok nem hazudnak: az utolsó négy tétmeccsünkön - Kisvárda (Ligakupa), ZTE, Cegléd, Sopron (bajnoki) - összesen kettő(!) gólt kaptunk, ez pedig megsüvegelendő teljesítmény.

Németh Gábornak ezúttal nem volt szüksége bravúrra, hogy megőrizze hálója érintetlenségét. Horváth Levente mind a jobb, mind a bal oldalon maximálisan kihasználta rutinját, Recklet verhetetlen volt a levegőben, Tom Schulz levette a pályáról a vendégek egyik legveszélyesebb támadóját, Erdélyit, a 'beugró' Boda pedig úgy játszott balhátvédet, mintha állandó tagja lenne a kezdőtizenegynek. Cseke és Gál annyit robotolt, hogy akár egy maratonit is letudtak volna. Hohmann az első félidőben futballozott jobban, Remili pedig ismét vezére volt csapatának. Boka győztes gólt szerzett - ez volt első bajnoki találata -, míg Zamostny csatár létére kúszott, mászott minden labdáért. A cserék is jól szálltak be, Görgényi és Berecz is bizonyította, bármikor számíthat rájuk a vezetőedző.

Nyertünk és ez most mindennél fontosabb, mindennél többet ér. Örülünk neki, de nem értékeljük túl. Tudjuk, a következő meccsen, Balmazújvárosban ismét bizonyítanunk kell, jó úton haladunk ...